Bo LKV Vantaa

Omakotitalo | 6-7h, k, kph, s, 2 wc, khh, vh, var., erkkeri, lämmin kuisti, kellari, autotalli, pihatalo

Köydenpunojantie 9, Kaupunginosa 4, Alakaupunki, Loviisa

Hinta

364 000 €

Koko

175 / 225 m²

Vuosi

1952

Historiallisesta alakaupungista Loviisanlahden rannan tuntumasta, upea kiinteistö odottaa uusia asukkaita ihastumaan tähän kotiin, alueeseen ja pikkukaupungin tunnelmaan. Tässä talossa on viihdytty ja vietetty aikaa. Nyt koti kutsuu uusia asukkaita toteuttamaan omia unelmia ja omannäköistä elämää. Puitteet ovat kohdillaan! Talo lämpiää kaukolämmöllä ja on hirsirunkoinen Tunnelmallinen etukuisti toivottaa tervetulleeksi. Keittiön hillityn raikkaat ja maanläheiset värisävyt kutsuvat peremmälle. Keittiöstä avautuu oma ihastuttava ja tyylikäs ruokailutilan, erkkerin ja olohuoneen valoisa läpitalon kokonaisuus. Tilan jakaa kaunis muurattu takka. Erkkerin ikkunoista tulviva luonnonvalo leikkii kuvioilla parketin pinnoilla. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, pesuhuone, vaatehuone, tilava aula ja vaatekomeroita. Päämakuuhuoneen voi tarvittaessa jakaa kahdeksi huoneeksi. Ruutuikkunoista ja lämpöiseltä eteläkuistilta on näkymät itään kattojen ylle aina merelle asti. Alakerrasta kellarista löytyy sauna, kylpyhuone, pukeutumistila, oleskelutila, kodinhoitohuone, pieni viininurkkaus, tekninen tila sekä runsaasti komeroita. Vehreällä 1231 m2 omalla puutarhatontilla sijaitsee päärakennus Gula Villan, pikkutalo Lilla Stugan ja autotalli. Noin 50 m2 pikkutalo on vuokrattu. Pikkutalossa on kaksi huonetta, keittiö, kylpyhuone, vaatehuone ja etukuisti. Pikkutalo lämpiää sähköllä, olohuoneessa on varaava peltikuoriuuni. Noin 30 m2 autotallin yhteydessä on varasto. Päärakennuksen sisäänkäynti jää loivalla rinnetontilla sisäpihalle. Sisäpiha muodostaa terassialueineen ja istutuksineen oman suojaisan ja vehreän kokonaisuuden, jossa on kiva viettää kesäpäiviä upean puutarhan keskellä. Pihan pääkulkuväylä kadulta autotallille ja terassille on kivetty. Autotallin eteen mahtuu useampikin auto. Kellariin on suora kulku sisäpihalta. Loviisan alakaupunki on yhteisöllinen ja tuttavallinen asuinalue, jossa viihdytään pitkään. Upealle Plagenin uimarannalle on matkaa 550 m. Samalta alueelta löydät Casinopuiston massatenniskentät ja padel-kentän. Ainakaan matka ei ole esteenä liittyä aktiivisten talviuimareitten joukkoon. Vierasvenesataman alue Laivasilta, kerää kesäisin loviisalaiset ja vieraat yhteen hyvän musiikin ja ruuan ääreen. Sinne on matkaa 700 m. Myllyharjun kävelyreitille mäntymetsän suojiin kävelet hetkessä omalta etupihaltasi. Tervetuloa tutustumaan tähän upeaan kokonaisuuteen!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21004783
Sijainti
  • Loviisa Kaupunginosa 4, Alakaupunki
  • Köydenpunojantie 9, 07900 Loviisa
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
6-7h, k, kph, s, 2 wc, khh, vh, var., erkkeri, lämmin kuisti, kellari, autotalli, pihatalo
Asuintilojen pinta-ala
175 m²
Muiden tilojen pinta-ala
50 m²
Kokonaispinta-ala
225 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennuslupahakemuksen (24.4.1986) mukaan päärakennuksen kerrosala on 195 m2. Kerrosalasta on vähennetty 10% (175,50 m2). Muut tilat n. 50 m2: kellari, jossa on ph, s, oleskelutila, varastoja, khh, tekn.tila. Myyjältä eikä rakennusvalvonnasta löydy alkuperäisiä pohjakuvia. Hinnan asetanta ei perustu pinta-aloihin vaan kiinteistöön kokonaisuutena. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Suosittelemme pinta-alan tarkistusmittausta oikean pinta-alatiedon varmistamiseksi.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1952
Käyttöönottovuosi
1952
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

364 000,00 €

Velaton hinta

364 000,00 €

Muut maksut

Muut lämmityskulut

200,00 € / kk

Vesi- ja jätevesimaksu

30,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Kiinteistövero: 500 €/ v. 2024
Myyjäperheen kahden hengen talouden käyttösähkön kokonaiskulutus on ollut vuonna 2023 n. 9800 kWh. Hulevesimaksu 47 euroa/vuosi Nuohous kerran vuodessa (11/2023) Varainsiirtovero 3% velattomasta myyntihinnasta Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla suurempia tai pienempiä riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Sisäänkäynnin lasitettu terassi pysyy lämpimänä patterin avulla. Eteisessä on vaatekaappeja.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Markiisit yläkerran parvekkeella ja pikkutalon sisäpihan puoleisissa ikkunoissa. Langaton hälytinjärjestelmä, jonka saa kytkettyä myös pikkutaloon (Etelävartiointi Oy). Järjestelmään on kytketty myös palovaroitin. Uuden omistajan tulee tehdä oma sopimus. Kellarissa sijaitsevat jääkaappi ja pakastin.
Tehdyt remontit
Päärakennuksen tien puoleinen seinä hiottiin ja maalattiin v. 2023
Sisääntulokuistin pohjoisen puoleinen seinä maalattiin v. 2023
Erkkeri hiottiin ja maalattiin v. 2018, Handy Henry
Päärakennuksen eteläpääty hionta ja maalaus v. 2022, Peintre Oy
Kaukolämpöjärjestelmän kiertovesipumpun vaihto v. 2021 (LVI Vuokkovaara Oy)
Salaojajärjestelmän asennus v. 2014 (suunnittelu Oy Jodentum Ab, rakennusvalvonta Rakennustoimisto Erkki Rahkonen Oy, toteutus T:mi Joakim Hällfors F:ma)
Siirryttiin öljylämmityksestä kaukolämpöön v. 2009. Öljysäiliö on tyhjennetty ja se sijaitsee etupihalla maassa.
Kellarin autotalli muutettiin oleskelutilaksi v. 2006.
Päärakennus ja pikkutalo, julkisivun maalaus v. 2006
Edellisen omistajan toimesta julkisivun maalaus v. 1988 (julkisivumaalauksen lupapäätös 7.6.1988)
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Myyjä kunnostaa kellarin oleskelutilan alapohjarakenteen ennen kiinteistön myyntiä omaan lukuunsa.
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • D (2018)
  • Viimeinen voimassaolopäivä 25.2.2031
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Tulisija
Takka
Ei varaava
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
Oma saostuskaivo, josta pumpataan kunnan viemäriin. Pumppu on uusittu v. 12/2023, LVI Vuokkovaara Oy (automaattinen, saattolämpö, hälytysjärjestelmä). Ohjauskeskus sijaitsee kellarissa.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, puu
Keittiön kuvaus
Keittiössä on saareke, jonka toisessa päädyssä on kaapit. Varustus: integroituna mikro ja uuni.
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: kaakeli, tapetti
Työtaso: laminaatti
Varusteet: astianpesukone
Liesi: keraaminen
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Kylpyhuone löytyy yläkerrasta ja kellarikerroksesta. V. 2022 yläkerran kylpyhuoneen suihkutilan lattiaan ja lattiakaivoon tehtiin vedeneristys. Kalusteita ja pintoja on uusittu. Kellarikerroksen suihkutila on remontoitu v. 2006. Pukeutumistilaan tehtiin betonin päälle laminaatti v. 2010. Yläkerran kylpyhuone varustus: wc-istuin, suihku, allaskaappi, peili.
WC-tilojen kuvaus
Lattialaatat on vaihdettu v. 2024. Varustus: wc-istuin, allaskaappi ja peili. Yläkerrassa wc on kylpyhuoneen yhteydessä.
Seinämateriaalit: kaakeli
Lattiamateriaalit: laatta
Saunan kuvaus
Sauna on remontoitu v. 2006 (seinät, lauteet, betonilattia maalattiin). Harvia Aina valmis -kiuas
Lattiamateriaalit: betoni
Seinämateriaalit: puu
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoitohuone sijaitsee kellarikerroksessa. Lattia on kiveä ja laminaattia (alla betoni).
Seinämateriaali: kivi, maali
Varusteet: pesukoneliitäntä, pöytätaso
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneessa on muurattu takka. Takasta puuttuu savupelti, jonka takia uuni ei ole varaava. Nuohoajan mukaan pellin pystyy asentamaan jälkikäteen.
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: tapetti
Makuuhuoneiden kuvaus
Päämakuuhuoneesta on kulku terassille, jossa on markiisi. Kahdessa pienemmässä makuuhuoneessa on vinttikomero.
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: tapetti
Säilytystilojen kuvaus
Säilytystilaa on runsaasti.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
434-4-411-1382
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
1 231 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Loiva rinnetontti. Päärakennuksen sisäänkäynti on itään. Pihan pääkulkuväylä kadulta autotallille ja terassille on kivetty. Autotallin eteen mahtuu useampikin auto. Viehättävä, hyvin hoidettu vehreä puutarha. Tontilla kasvaa muun muassa omenapuita, vaahtera, jasmiineja, syreenejä, palloheisiä, angervoja, neilikkaruusuja, pioneja, rodoja ja atsaleoja. Loviisan museosta ja myyjältä saadun tiedon perusteella tontilla on ollut aikoinaan tupakkapelto.
Rakennusoikeuden pinta-ala
250 m²
Kaavoitustiedot
Loviisan kaavoitus
Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo
lovinfo@loviisa.fi, 019 555555.
Nykyisen kaavan mukaan alueelle sallitaan vain yksikerroksinen rakennus. Kyseessä vanha kiinteistö, jolle rakennukset on rakennettu ennen kaavan voimaantuloa.

Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Tontilla on noin 50 m2 piharakennus, joka on vuokrattu. Digi- ja väestötietovirastolta saadun tiedon mukaan piharakennus on valmistunut v.1948. Myyjän saaman tiedon mukaan rakennus on valmistunut v. 1952.. Piharakennuksen laajennuksen rakennusluvan mukaan talon kerrosala on 55 m2. Kerrosalasta on vähennetty 10 %. Talossa on 2 h+k+kph+vh+kuisti. Keittiössä on jääkaappi/pakastin, kaasuhella, sähköuuni ja liesituuletin. Kph:ssa suihku, allaskaappi, peili, wc-istuin, pesukoneliitäntä. Keittiössä ja kahdessa huoneessa on parkettilattia, keittiön parketti on maalattu. Seinissä tapetti. Olohuoneessa on varaava peltikuoriuuni. Sähkölämmitys. Ikkunoissa on rullaverhot. Sisäpihan puoleisissa ikkunoissa on markiisit. Katto on maalattu v. 2019 (Expert Kattohuolto Oy. Pihan puoleinen seinä on hiottu ja maalattu v. 2023 ja pohjoisenpuoleinen seinä v. 2019 (Rakennusapu Puumalainen Oy). Kylpyhuoneen lattia uusittiin v. 2008 (lattia avattiin, eristeet vaihdettiin). Tontilla on autotalli, jonka kerrosala on rakennusluvan mukaan 32 m2. Autotallin yhteydessä on varasto. Autotallin rakennuslupa 26.3.1997 Autotallin loppukatselmus 3.4.2001 Pikkutalon laajennus: Rakennuslupa 24.4.1986 Käyttöönotto 3.12.1986 Lopputarkastus 11.9.1988
asuinrakennus, autotalli

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Loviisa

Asuinalueena Loviisa

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Niemelä Essi

asuntomyyjä, Partner

Bo LKV Vantaa

Bo LKV Vantaa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.