Bo LKV Tampere

Omakotitalo | 3h, k, s, kph / wc, kuisti, kellari

Lakotie 14, Ruutana, Kangasala

Hinta

58 000 €

Koko

70 / 105 m²

Vuosi

1953

BO! Kangasalan Ruutanassa, vuodesta toiseen suosiotaan lisäävällä pientaloalueella olisi tarjolla täyssaneeraukseen tai purkuun arviolta vuonna -53 rakennettu huonokuntoinen rintamamiestalo kolmessa kerroksessa. Talon sisä -ja ulkopinnat ovat huonossa kunnossa. Lisäksi talossa ilmenee hajuhaittoja. Tontti on luonnontilassa ja sijaitsee erinomaisella paikalla Ruutanan palveluiden läheisyydessä. Kiinteistöllä on ruhtinaallisesti rakennusoikeutta (250m2 + t80m2), joten voit myös halutessasi rakennuttaa uuden, ison omakotitalon tämän talon tilalle! Näin paljon rakennusoikeutta on harvoin tämän kokoluokan tonteissa tarjolla. Tällä tontilla kunnallistekniikka on tietenkin valmiina ja lisäksi talosta löytyy oma rengaskaivo kellarista. Tälle kiinteistölle voisi rakennusvalvonnan mukaan saada vähäisen poikkeamisen paritalon rakentamiselle. Tässä voisi olla hyvä mahdollisuus sikäli myös rakennusliikkeelle! Ruutana on kehittyvä, n. 3 500 asukkaan taajama-alue maaseutumaisemissa. Sitä ympäröi kaunis luonto harjuineen, metsineen ja järvineen. Tampereen keskustaan hurautat 20 minuutissa autolla ja bussi nro 28 liikennöi tunnin välein Tampereelle. Ruutanassa on uudehko monitoimitalo, joka tarjoaa palveluja kaiken ikäisille. Päiväkoti, seurakuntatoiminta ja nuorisotilat palvelevat saman katon alla. Lisäksi seurat ja yksityiset tahot voivat vuokrata tiloja käyttöönsä. Ruutanan koulussa opintietä on tarjolla esikoulusta 6. luokkaan ja koulun tiloissa sijaitsee myös äitiys - ja lastenneuvola. Alueelle on laadinnassa yleiskaava, jonka tarkoitus olisi lisätä paikallisia työpaikkoja ja toteuttaa Ruutanan junaseisakesuunnitelma, joten matka lähikaupunkeihinkin taittuu toivottavasti lähivuosina nopeasti junalla. Otathan yhteyttä, mikäli kiinnostuit! Hanna Henriksson / BO LKV Tampere LKV laillistettu kiinteistönvälittäjä, KiLAT 040 840 3496 / hanna.henriksson@bo.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21558490
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, k, s, kph / wc, kuisti, kellari
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
70 m²
Muiden tilojen pinta-ala
35 m²
Kokonaispinta-ala
105 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alatietoja ei ole voitu tarkastaa lupapapereista ja rakennuspiirroksista, sillä ajantasaisia papereita ei ole saatavilla. Pinta-alatiedot perustuvat täysin arvioon. Hinnoittelu ei ole osaksikaan pinta-alaperusteinen. Rakennusvalvonnan mukaan käytetty kokonaisala on 96 m2, 2. krs, tässä ei ole kellaritiloja laskettuna. Asuintiloja: eteinen, keittiö, olohuone, keittiö, kylpyhuone ja sauna, yläkerran aula (yli 160 cm) sekä makuuhuoneiden yli 160 cm korkeat tilat. Muita tiloja: kuisti, rappukäytävä, kellari - ja ullakkovarastot, kellarin aula ja alle 160 cm korkeat tilat yläkerrassa.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1953
Käyttöönottovuosi
1953
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

58 000,00 €

Velaton hinta

58 000,00 €

Muut maksut

Sähkölämmityskulut

300,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesi- ja jätevesi oman kulutuksen mukaan. Hulevesimaksu kunnan oman taksoituksen mukaan. Puhtaanapito paikallisen jätehuoltoyrityksen taksoituksen mukaisesti ja riippuen astioiden sekä tyhjennyskertojen määrästä. Sähkönsiirto Elenia, sähkön myyjä Fortum. Elenia: keskimäärin 200 euroa / kk/ talvi (talo peruslämmöllä talven 2023-2024, ei asuttu) Fortum: tasalaskutus 129 euroa / kk. Kiinteistön - ja irtaimiston vakuutukset oman sopimuksen mukaisesti. Lainhuutomaksu 129,00 euroa (MML) ja pankin mahdolliset kustannukset kaupanteosta sekä panttikirjojen siirrosta. Mahdolliset lupaprosessikustannukset jäävät ostajalle. Varainsiirtovero 3 % kauppahinnasta.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Kaivohuone alakerrassa. Keskikerroksessa kuisti (hajuhaittoja), Yläkerrassa ullakkokomeroja ja kylmää alle 160 cm ullakkotilaa. Kellariin tehty pesutilat ja osa on kylmänä kellarina edelleen. Lupia ei ole saatavilla. Muita tiloja: kuisti, eteinen, yläkerran aula.
Tietoliikenne
antenni
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: irtaimisto
Kohteen lisätiedot
Kiinteistöä myy perikunta, eikä talon historiasta tai remonteista ole saatavilla juurikaan tietoa. Suositellaan perehtymään kiinteistöön erityisellä tarkkuudella. Myyjä ei ole asuttanut kiinteistöä. Pintamateriaalitiedot perustuvat silmämääräiseen arvioon. Talon sekä sisä - että ulkopinnat ovat välttävässä kunnossa. Lisäksi talossa ilmenee hajuhaittoja (vanhan talon - ja eritteen hajua). Nykyisessä kunnossaan ilman kattavaa remontointia talo ei täytä asumisterveysasetuksen mukaisia suosituksia, ja ostaja ottaa vaadittavat remontoinnit tai mahdolliset purkukustannukset kaikelta osin omalle vastuulleen ja omalle kustannukselleen. Rakennusvalvonnasta ei ole saatavilla kiinteistöön liittyviä asiakirjoja (mm. kaikki lupa-asiakirjat ja katselmukset puuttuvat). Alkuperäinen pohjakuva on peilikuva olemassa olevasta rakennuksesta, eikä huonejakoja ole toteutettu pohjakuvan mukaisesti. Markkinoinnissa käytetty pohjakuva on piirretty silmämääräisesti, eikä tältä osin perustu alkuperäisiin rakennuspiirroksiin. Talon ilmoitetut pinta-alatiedot perustuvat täysin silmämääräiseen arvioon eikä alkuperäistä huoneiden pinta-alatietoa ole saatavilla rakennuspiirroksista. Mikäli ostaja purkaa talon, on toimenpiteelle haettava purkulupa. Uusille rakennuksille on haettava uusi rakennuslupa. Kellarista osa on täysin kylmää tilaa. Mikäli taloon tehdään jatkossa luvanvaraisia korjaus- tai muutostöitä, lupasuunnitelmissa esitetään nykytila ja tehtävät muutokset. Kaupunki ei ole edellyttänyt luvan hakemista jälkikäteen tällaisille vanhoille muutostöille. Pihassa on kaatuneita puita ja huonokuntoinen teräsaita, jotka jäävät ostajan vastuulle. Rakennusvalvonnan mukaan kiinteistölle voisi olla mahdollista myöntää rakennusluvan yhteydessä vähäinen poikkeaminen, jolloin paritalo olisi mahdollinen kiinteistön koosta huolimatta, mutta tämä vain sillä ehdolla että asuinrakennuksen rakennusalaa ei ylitetä.
Tehdyt remontit
Talon remonteista ei ole juurikaan saatavilla tarkkaa tietoa.

- Katto on uusittu arviolta 2005-2009 (ei tietoa tarkasta ajankohdasta)
- Piippu on uusittu ja tarkastettu (tarkista vuosi)
- Ikkunat ovat arviolta 2000-luvun puolivälistä.
- Maalauksia ja tapetointeja on tehty arviolta 2009-2010
- Vessa ja kylpyhuone sekä sauna remontoitu arviolta 2009-2010
- Keittiö uusittu arviolta 2000-luvun alussa.

Suurin osa korjausvuosista perustuu puhtaasti arvioihin.
Asunnon kunto
Välttävä
Lisätietoja kunnosta
Pintamateriaalit ovat välttävässä kunnossa koko talossa. Rakennus tarvitsee vähintään sisätilojen pintojen uusimisen. Asuintiloissa ilmenee lisäksi hajuhaittoja. Rakenteiden kunnosta meillä ei ole tarkempaa tietoa. Sokkeli on huonossa kunnossa ja oletettavasti märkä.
Kuntotarkastus
Tehty
Kosteustarkastus
Tehty
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
  • Energiatodistusta ei ole hankittu markkinointia varten.
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Mikäli ostaja remontoi rakennusta, ostajan tulee ennen remontin aloittamista teettää tarvittaessa kohteessa asbestikartoitus. Kartoitus vaaditaan teetettäväksi rakennuksissa, joiden loppukatselmus on tehty ennen vuotta 1994. Mikäli asbestia kartoituksessa ilmenee, tulee ostajan teettää asbestinpurku alan ammattilaisella. 
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys, lämpöpumppu
Tulisija
Hormi olemassa
Porimatti
Vesihuollon kuvaus
kaivo, kunnan vesijohto, oma vesijohto
Lisätietoja: Kellarin kaivohuoneessa avonainen rengaskaivo. Veden laatua ei ole tutkittu.
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Käyttö- ja jätevesiliittymät.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Välttävässä kunnossa. Vaatii pintaremontin. Lisäksi keittiössä Porimatti ja hormi.
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: maalattu, tapetti
Liesi: sähköliesi
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: lattialämmitys, wc
Remontoitu n. 2009-2010. Putkitöitä 2011 (Mipa Putki Oy). Ei tietoa vesieristyksestä. Kunto tyydyttävä. Pesutilat ja kodinhoitohuonetila tehty kellaritiloihin. Lupaa ei ole saatavilla.
Saunan kuvaus
Kunto tyydyttävä. Pesutilat tehty kellaritiloihin. Lupaa ei ole saatavilla.
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: puu
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoitotila on kellarin aulassa. Lattia laminaattia. Lattialla lainehtinut vettä jollain aikavälillä. Lupaa ei ole saatavilla.
Seinämateriaali: maali
Lattiamateriaali: muu
Varusteet: pesukoneliitäntä
Olohuoneen kuvaus
Kunto välttävä. Vaatii vähintään pintaremontin.
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu, tapetti
Makuuhuoneiden kuvaus
Yläkerran tilojen lattioissa huonokuntoiset muovimatot. Pinnat vaativat remontin.
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: maalattu, tapetti
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
211-459-2-93
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
972 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tämä kiinteistö on lohkottu 2472 m2 tilasta vuonna 2009, jääden kantatilaksi. Tontilla myös kaatuneita puita ja huonokuntoinen metalliaita. Piha on luonnon tilassa.
Tontin nimi
MÄKELÄ
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeutta käytetty taloon Rakennusvalvonnan mukaan 96 m2 (kokonaisala). Rakennusoikeus: 250 + 80, II, kattokaltevuus 1:2 ja ju-19 (julkisivumateriaalina peittomaalattu puu tai rappaus, katteen väri tummanharmaa). LUKUSARJA, JOSSA ENSIMMÄINEN LUKU ILMOITTAA ASUINRAKENNUSTEN SUURIMMAN SALLITUN KERROSALANELIÖMETRIMÄÄRÄN JA JÄLKIMMÄINEN LUKU TALOUSRAKENNUSTEN SUURIMMAN SALLITUN KERROSALANELIÖMETRIMÄÄRÄN. Tämän kinteistön tiedoissa olemassa luvitettu, loppukatselmoitu ja purettu saunarakennus sekä kaksi talousrakennusta, jota ei ole nykyisen omistajan aikana ollut kiinteistöllä. Vain olemassa olevat rakennukset käyttävät rakennusoikeutta.
Kaavoitustiedot
Kangasalan rakennusvalvonta, kaavoitus / Anna-Leena Lehtiniemi
Puhelinpäivystys maanantaisin klo 9.00 – 11.00. Asiakastapaamiset toimistolle sovitaan tarvittaessa.

040 133 6773, kaavoitus@kangasala.fi
Urheilutie 13, 36200 Kangasala
Kaavoitustilanne
Asemakaava, Yleiskaava
Rakennukset
Kiinteistölle on rakennusvalvonnan mukaan haettu lupa saunarakennukselle ja sellainen on loppukatselmoitukin, mutta tällaista rakennusta ei kiinteistöllä ole. Saunarakennus, jota kiinteistöllä ei ole - ei kuluta rakennusoikeutta tässä tapauksessa.
Pihan kuvaus
Luonnontilassa, kaatuneita puita.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin
  • Oikeus vesialueeseen. Kiinteistötunnus 211-459-876-1.
  • Saappaanpohja

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Kangasala

Asuinalueena Ruutana, Kangasala

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Henriksson Hanna

kiinteistönvälittäjä LKV, KiLAT

Bo LKV Tampere

Bo LKV Tampere
Bo LKV Tampere

Kelloportinkatu 1 A,
33100 Tampere

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.