Bo LKV Turku

Kerrostalo | 1h, k, kh, et

Brahenkatu 5, Keskusta, Turku

Hinta

139 000 €

Koko

39 m²

Vuosi

1954

Tervetuloa esittelyyn torstaina 2.5.2024 klo 16.30-17.00. Ilmoittauduthan esittelyyn välittäjälle viimeistään ke 1.5 klo 18.00. Sofia Metsänranta/Bo LKV: p. 040 588 6314 tai sofia.metsanranta@bo.fi Tilava alkovellinen yksiö ydinkeskustasta ihastuttavasta 50-luvun talosta Omalla tontilla Eerikinkadun ja Brahenkadun kulmassa seisova Asunto-osakeyhtiö Braahenkulma pitää sisällään 69 asuinhuoneistoa sekä 9 liiketilaa, jotka ovat yhtiön omistuksessa. Talojen taakse kätkeytyy suojaisa sisäpiha istuskelualueineen. Sisäpihalla on niin ikään yhtiön omistamia ja vuokrattavia autopihapaikkoja sekä autohallipaikkoja. Nyt pääset tutustumaan neljännessä kerroksessa sijaitsevaan tilavaan yksiöön, jossa kaikille toiminnoille on oma paikkansa. Eteinen on tilava ja sen yhteydessä kuljetaan myös kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen yhteydessä on liitäntä pyykinpesukoneelle. Olohuoneessa on hyvä tilat niin oleskeluun kuin nukkumiseenkin. Makuualkovi rajaa sängylle paikan omaan rauhaansa. Ikkunat asettuvat Brahenkadun ja Eerikinkadun suuntaan. Huoneistossa on lautalattia, joka yhdessä ikkunasyvennysten kanssa henkivät ihanaa 50-luvun tunnelmaa. Lautalattia on hiottu ja lakattu syksyllä 2023. Kiinteää kaappitilaa löytyy niin keittiön, olohuoneen kuin eteisenkin kaapeista. Kodissa on erillinen keittiö, jonka ikkunan alla on paikka myös ruokapöydälle. Tästä ei keskustakodin sijainti enää parane! Lähikorttelit ovat täynnä kahviloita, ravintoloita, kauppoja, putiikkeja ja kulttuuritarjontaa. Lisäksi kauppatori ja Aurajokiranta sijaitsevat aivan nurkan takana. Asunto vapautuu heti kaupanteossa, lämpimästi tervetuloa tutustumaan! Myynti ja esittelyt/ Sofia Metsänranta p. 040 588 6314 sofia.metsanranta@bo.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika
to 2.5. 13:30 - 14:00

Tervetuloa esittelyyn torstaina 2.5.2024 klo 16.30-17.00. Ilmoittauduthan esittelyyn välittäjälle viimeistään ke 1.5 klo 18.00. Sofia Metsänranta/Bo LKV: p. 040 588 6314 tai sofia.metsanranta@bo.fi

Esittelijänä Sofia Metsänranta
p. 040 588 6314

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21683310
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1h, k, kh, et
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
39 m²
Kokonaispinta-ala
39 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Isännöitsijäntodistuksen mukainen pinta-ala n. 39 m2. Yhtiöjärjestyksessä ei ole eritelty pinta-aloja. Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa (rakennettu ennen vuotta 1992) poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi tarkistusmittauksen jälkeen olla isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
4/6
Rakennusvuosi
1954
Käyttöönottovuosi
1954
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

139 000,00 €

Velaton hinta

139 000,00 €

Neliöhinta

3 564,10 €/m²

Vastike

Hoitovastike

78,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

78,00 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Yhtiössä ei peritä vesimaksua. Osakas solmii oman sähkösopimuksen energialaitoksen kanssa. Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostaja maksaa varainsiirtoveron 1,5 % velattomasta kauppahinnasta.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Eteinen, jossa lautalattia. Eteisessä kiinteä kaappi.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Irtain.
Kohteen lisätiedot
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus yhtiöllä
Tehdyt remontit
2023: Lautalattia hiottu ja lakattu
2023: Kylpyhuoneen seinien ja katon maalaus
2018: Seinien maalaus ja lattian hionta
2018: Jääkaappipakastin

Huoneistoa remontoitu aikaisemman omistajan aikana 80-luvulla.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Kosteustarkastus
Tehty
Asbestikartoitus
  • Mikäli ostaja remontoi asuntoa, ostajan tulee ennen remontin aloittamista olla yhteydessä isännöitsijään ja teettää tarvittaessa asunnossa asbestikartoitus. Kartoitus vaaditaan teetettäväksi rakennuksissa, joiden loppukatselmus on tehty ennen vuotta 1994, mikäli kartoitusta ei ole tehty.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, tiili
Keittiön kuvaus
Keittiössä jääkaappipakastin, liesikupu ja sähköhella. Keittiön puolella paikka pienelle ruokapöydälle. Ikkuna Brahenkadun suuntaan. Lautalattia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneessa suihku, peilikaappi, wc-istuin ja liitäntä pyykinpesukoneelle. Seinät kaakelia, lattia laattaa.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneesta näkymä Brahenkadun/Eerikinkadun suuntaan. Lautalattia. Olohuoneessa kiinteät komerot.
Makuuhuoneiden kuvaus
Olohuoneen yhteydessä alkovisyvennys.
Säilytystilojen kuvaus
Huoneistokohtainen irtainvarasto vintillä ja kellarikerroksessa.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
tiili/pelti
Isännöitsijän yhteystiedot
Kiinteistöpiste Vuori Oy/ Tommy Dahlberg p. 02 277 2600 tommy.dahlberg@kpvuori.fi Maariankatu 4 C, 20100 Turku
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Yhtiöjärjestyksen mukaan asunto-osakeyhtiön osakkaina voivat olla vain yksityiset henkilöt siten, että kukin heistä omistaa ainoastaan sen asunnon hallintaan oikeuttavat osakkeet, jota hän käyttää omana asuntonaan.

Osakkeenomistaja saa käyttää hallitsemaansa asuntoa vain omana ja perheensä sekä häneltä elatuksen saantiin oikeutettujen ja hänen talouteensa kuuluvien henkilöiden asuntona. Yhtiön hallituksen luvalla osakkeenomistajalla on oikeus määräajaksi, kuitenkin enintään yhdeksi vuodeksi, luovuttaa asuntonsa muidenkin, ei kuitenkaan toisen osakkeenomistajan asunnoksi, jos lupaa pyydetään osakkeenomistajan tilapäisen paikkakunnalta muuton tai muun pätevän syyn tähden. Tällaista lupaa yhtiön hallitus ei saa uudistaa ilman yhtiökokouksen suostumusta. Osakkeenomistajalla on niin ikään erityisistä syistä oikeus yhtiön hallituksen luvalla luovuttaa asunnostaan yksi tai useampia huoneita, ei kuitenkaan enempää kuin puolet niistä, määräajaksi toisen asunnoksi ehdolla, ettei siitä aiheudu yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle huomattavaa haittaa.

Osakkeenomistaja, joka tahtoo luovuttaa osakkeensa, on sitä ennen tarjottava osakkeet yhtiön hallitukselle lunastettaviksi.

Yhtiöjärjestyksen mukaan jos osake luovutetaan osakkeenomistajan puolisolle, rintaperilliselle, ottolapselle, veljelle, sisarelle tai vanhemmille, jotka täyttävät osakkeenomistajalle asetettavat vaatimukset, ei yhtiöllä ole lunastusoikeutta.

Kun yhtiön hallitukselle tarjotaan osakkeita lunastettaviksi tai kun lunastusoikeus yhtiöjärjestyksen mukaan on muuten syntynyt, voi yhtiö osakepääomaansa vähentämättä tai sen yli kertyneillä varoilla lunastaa osakkeet, jos osakkeenomistajille tämänkin jälkeen on varattu asuinnoiksi vähintään 65/100 yhtiön omistaman rakennuksen huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta. Jollei lunastusoikeutta 30 päivän kuluessa edellä sanotuin tavoin käytetä, saadaan osakkeet luovuttaa vapaasti huomioon ottamalla kuitenkin mitä 1. kohdassa on sanottu.
Muuta: Ilmanvaihtojärjestelmä: painovoimainen

Taloyhtiön 9 liiketilaa yhtiön omistuksessa.

Yhtiön hallinnassa kellaritiloja, autosuoja, saunatilat, pesutupa ja pyöräsuoja.
Tehdyt remontit
2017: B13, B16, B19, B22 ja B25 osalta linjasaneeraus
2011-2012: Katujulkisivujen remontti ja lukitusjärjestelmän uusiminen
2011: Lämmönvaihdin ja valvontakamerat
2001: Piharemontti
1999: Paaluperustuksen uusiminen, kellaritilat ja autohalli
1994: Porrassyvennykset ja ulko-ovet
1993: Alakerran vesi- ja viemärijohdot
1988: Hissit
1986 ja 1991: Ikkunat
1985: Tiilikatto
Tulevat remontit
Kunnossapitotarveselvitys esitetty yhtiökokoukselle 8.5.2023:

Ikkunat ja ulko-ovet: Maalaus
Huoneistojen märkätilat: Ks. alla
Vesi- ja viemärijärjestelmä: Ks.alla
Ilmanvaihto: Asuntojen korvausilman saannin parantaminen
Autohalli: Latausinfran rakentaminen ja paloilmaisinjärjestelmä. Yhtiökokous on päättänyt hakea Aralta avustusta autohallin autopaikkojen latausinfran rakentamista varten. (Latausinfra on jo tehty!)

Viemärien pelkkä sukitus ja sen rinnalla tehtävä vesi- ja sähköjohtojen kokonaan uusiminen eivät ole muista toteutetuista kohteista saatujen tietojen mukaan osoittautuneet paljoakaan edullisemmaksi kuin täydellinen putkien uusimisremontti kylpyhuoneiden uusimisineen. Hallitus pitää tässä vaiheessa täydellistä remonttia järkevämpänä. Se tullaan toteuttamaan vasta, kun putkivuotoja tulee vuosittan 1-2 kappaletta. Remonttia ei tultane tekemään seuraavien viiden vuoden aikana. Sen sijaan korjauksen hankesuunnittelu kuitenkin käynnistettäneen lähivuosien aikana.
Energialuokka
D (2018), Energiatodistus laadittu: 7.4.2020. Viimeinen voimassaolopäivä 7.4.2030.
Tontin koko
2 363 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki. Ks. Wiklundin asemakaavanmuutos. Lisätietoa välittäjältä.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto-osakeyhtiö Braahenkulma

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
Toteutetut autopaikat 57 kpl, joista kaikki yhtiön omistuksessa. Autohallipaikat 41 kpl ja muut autopaikat 16 kpl. Autopaikat jaetaan jonotuksen mukaan. Jonossa tällä hetkellä 3 (tilanne 19.10.2023).

Autopaikat maksavat pihalla 35 e/kk ja hallissa 50 e/kk.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Keskusta, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Metsänranta Sofia

Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.