Koti Saaristossa Oy LKV
Koti Saaristossa Oy LKV

Mökki tai huvila | tupa, sali, mh, wc, eteinen ja avoin vintti

Praakintie 16, Helsinginranta, Taivassalo

Hinta

79 500 €

Koko

54 / 69 m²

Vuosi

-

Merta ja historiaa rakastavan viherpeukalon unelma! Kaunis vanha hirsitalo viihtyisän pihapiirin ympäröimänä. Auto- ja venepaikka, jotka sisältyvät kauppahintaan, ovat alle puolen kilometrin päässä. Sama matka myös kyläyhdistyksen uimarannalle ja saunalle. Päärakennuksen lisäksi Kukola -niminen vanha asuinrakennus, joka kaipaa remonttia. Lisäksi vanha kanala, joka on muutettu kesäasunnoksi. Tontti 3600 m², jossa paljon vanhoja perinteisiä kasveja ja myös todellisia harvinaisuuksia. Tie perille, sähköliittymä on ja oma porakaivo.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
21719714
Sijainti
  • Taivassalo Helsinginranta
  • Praakintie 16, 23310 Taivassalo
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
tupa, sali, mh, wc, eteinen ja avoin vintti
Huoneita
Ei tiedossa
Asuintilojen pinta-ala
54 m²
Muiden tilojen pinta-ala
15 m²
Kokonaispinta-ala
69 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinpinta-alaan on laskettu tupa, mh, sali ja eteinen. Asuinpinta-ala on arvioitu ulkomittojen mukaan. Ulkomitat noin 10X5.4 m. Muut tilat kuisti ja ruokakomero. Kokonaispinta-ala ilmoitettu kiinteistöverotietojen mukaan. Ilmoitettuja pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu ja ne saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Todelliset pinta-alat voivat siis olla esitteessä mainittuja pienempiä tai suurempia. Kauppahinta ei perustu pinta-alaan.
Vapautuminen
Muu ehto: 2 kk kaupasta/ sopimuksen

Hinta

Myyntihinta

79 500,00 €

Velaton hinta

79 500,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

259,39 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Myyjällä ei ole ollut tiemaksua eikä roskismaksua. Uudelle omistajalle ne saattavat tulla. Taivassalon kunnan ekomaksu 26,00 euroa + voimassaoleva alv.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisen pikkukomerosta pääsee vintille. Vintillä keskellä on kyllä korkeutta, mutta kattotuolit niin, ettei saa tehtyä huonetilaksi.
Kohteen lisätiedot
Tämän kaupan yhteydessä myydään myös 1/23 määräosa Taivassalon kunnassa sijaitsevasta Rantapalsta -nimisestä tilasta RN:o 1:33 . Kiinteistötunnus 833-404-1-33. Tämän arvo on 1000 euroa ja se sisältyy jo sovittuun hintapyyntöön. Rantapalsta on Merisalintien päässä oleva alue, jossa auto- ja venepaikkoja. Myyjällä on 1 auto- ja venepaikka. Paikka alle 6 metriselle veneelle.
Tehdyt remontit
2-lasiset ikkunat on 1960-luvulta.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys
Vesihuollon kuvaus
oma vesijohto, porakaivo
Viemäri
2 sakokaivoa ja siitä ojaan. Ei täytä nykymääräyksiä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Hirsi, Rakennusmateriaali: Päätykolmiot eivät ole hirsirunkoisia.
Keittiön kuvaus
Tuvassa puuhella, liesi ja jääkaappi. Suloiset siniset kaapit. Lattiassa muovimattoa.
WC-tilojen kuvaus
WC:ssä maalattu sementtilattia, seinissä muovilevyt. Pöntto ja varaaja. WC on tuvan vieressä.
Saunan kuvaus
Erillinen saunarakennus.
Olohuoneen kuvaus
Salin lattiassa on kokolattiamatto, jonka alla lautalattia. Ennen on ollut kakluuni . Sähköpatteri.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneessa sähköpatteri ja lämmitysuuni, jossa tähtiventtiili. Ei ole käytetty. Lattiassa kokolattiamatto, jonka alla lautalattia.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
833-404-1-27
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
3 600 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Äärettömän kaunis tontti, jossa vanhoja perinteisiä kasveja ja myös todellisia harvinaisuuksia. Kalliolla on lammikko. Inventoinnissa tila on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi. Se on huomioitu maakuntakaavassa seudullisesti merkittävänä rakennetun ympäristön kokonaisuutena sr 4322, osana aluetta sra 4306 sra 4306: Suuri Postitie ja Tuomoisten laituri sr 4322: Soila (ja Kukola). Mäkitupa-alueella ent Kleemolan mäkitupa, erotettu 1932. Hirsirunkoinen asuinrakennus 1800- ja 1900-l taitteesta. Toinen, Kukola -niminen asuinrakennus, sekä kaksi ulkorakennusta 1900-l alusta. Osa valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä RKY 1993. Maakuntakaavassa tilaa koskee seuraavat määräykset: MERKITTÄVÄ RAKENNETUN YMPÄRISTÖN KOKONAISUUS / -RYHMÄ / -ALUE Valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävät vaalittavat rakennetut ympäristöt. Tunnus viittaa luetteloon inventoiduista rakennetun ympäristön kokonaisuuksista (sr), ryhmistä (srr) ja alueista (sra). SUUNNITTELUMÄÄRÄYS Suunnittelun ja rakennustoimenpiteiden tulee olla kokonaisuuden säilymistä turvaavia ja edistäviä.
Tontin nimi
Soila
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Tähän kiinteistöön kohdistuvat oikeudet: 1)Tieoikeus (Y2002-18047) / Leveys: 7,0 m 2) Tieoikeus (000-2019-K7962) / Leveys: 4 m
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusjärjestyksen mukaan: Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen kaksikerroksisen asuinrakennuksen. Lomarakennuspaikalle saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen 1,5-kerroksisen loma-asunnon. Rakennuspaikalle saa lisäksi rakentaa sen käyttötarkoitukseen liittyviä yksikerroksisia talousrakennuksia. Ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetulla rakennuspaikalla rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 10 % rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 500 k-m² . Lomarakennuspaikalle rakennettavan loma-asunnon kerrosala saa olla enintään 120 k-m². Rakennuspaikalle saa lisäksi rakentaa yhden erillisen enintään 30 k-m² suuruisen saunarakennuksen, yhden erillisen enintään 25 k-m² suuruisen vierasmajan sekä lämpöeristämättömiä varastorakennuksia enintään 40 k-m². Rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 215 k-m². Rakennusoikeus on aina tarkistettava luvan myöntävältä viranomaiselta.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Rakennukset
KANALA: Hirsirunko, huopakate. Muutettu kesäasunnoksi v. 1981. Huone ja keittiö. Ulkomitat n. 4,15X7,9m. Ei sähköä. Johdot on ja sähkömittari. ULKORAKENNUS: Kärryvaja, jossa sementtilattia. Yläosa hirsirunkoinen. Pärekatto+pelti. Lautarakenteinen puuvaja, ulkohuussi. KUKOLA -NIMINEN VANHA ASUINRAKENNUS: Lattiana maapohja, hrisirunko, peltikate. Ei sähköä. Rakennuksessa on keittiö ja kamari. Osittain lautalattiaa. Puuhella ja kakluuni. Kivisokkeli. HOLVIKELLARI. SAUNA: Ei ole käytetty 40 vuoteen. Saunassa pata, Aito-kiuas, sementtilattia, Sähköt on. Tuvassa lautalattia ja seinät paneloitu. Vesiputki päärakennuksesta.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Taivassalo

Asuinalueena Taivassalo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Hannula Taija

Kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV, yrittäjä

Koti Saaristossa Oy LKV

Koti Saaristossa Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.