Bo LKV Lahti

Kerrostalo | 4h, k, 2wc, khh, kph, s, 2 varastoa

Rautatienkatu 7, keskusta, Lahti

Hinta

537 000 €

Koko

150 m²

Vuosi

1912

Uniikki ja kaunis koti kuin unelmista. Sisään astuessasi tunnelma on kuin astuisit keskieurooppalaiseen kotiin. Asunto sijaitsee yhdessä Lahden kauneimmista taloista – rakennusvuosi on 1911 eli arvokiinteistö viettää tänä vuonna 114-vuotisjuhliaan. Asunto on remontoitu upeasti pieteetillä vuonna 2020 ja se tarjoaa kaikki modernit mukavuudet talon alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Tätä kotia koristaa kauniit klassiset sävyt ja materiaalit. Rakennusvuodelle tunnusomaista tyyliä korostavat useat persoonalliset yksityiskohdat. Paksut seinät pitävät kaupungin äänet hyvin talon ulkopuolella, 3,5 metrin kattokorkeus tuo mahtavasti tilan tuntua ja suuret ikkunat avaavat ihanan vehreän maiseman Lahden kaupungintalonpuistoon. Miten charmikas ja uniikki kokonaisuus tämä onkaan. Asunnon 150 neliötä sisältävät neljä huonetta ja keittiön, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneen ja saunan sekä lisäksi kaksi erillistä WC-tilaa. Ruhtinaallisen kokoinen keittiö laadukkaine kodinkoneineen, työtasoineen ja upeine marmorilattialaattoineen on todellinen unelma. Keittiössä on hyvä tila ruokailuryhmälle, jonka ääressä on helppo hoitaa arjen ruokailut, kun taas erillisessä ruokasalissa voi järjestää isommatkin illalliskutsut. Keittiön yhteydestä löytyy myös arkea helpottava kodinhoitohuone. Asunnossa on upea iso olohuone, josta ihastuttavien pariovien johdattelemana pääsee kulkemaan talon toiseen päähän, läpi ruokasalin sekä makuuhuoneen. Kuten koko kodissa, myös makuuhuoneessa jatkuu ihanan rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Makuuhuone on hyvin tilava ja sen kruunaa alkuperäinen, todellakin ajan henkeä huokuva kaakeliuuni. Toinen makuuhuoneista toimii tällä hetkellä walk-in-closet-vaatehuoneena, mutta on helposti muutettavissa makuuhuoneeksi. Kylpyhuone on tilava sekä ikkunoiden ansiosta ihanan valoisa. Rentoutumishetkiä varten kylpyhuoneesta löytyy kylpyamme ja hienona erikoisuutena sen vierellä on haluttu säästää viehättävä kaakeliuuni. Harvassa asunnossa voikaan kylpeä avotulen äärellä. Kylpyhuoneen yhteydessä on myös erillinen suihkutila ja tietenkin oma sauna. Sijainti on mitä parhain, kun monipuoliset palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Lahden Matkakeskukseen on matkaa vain noin 350 m. Junalla Helsinkiin noin 50 min ja lentokentälle alle tunnissa. Ulos astuessa vastassa on kaunis kaupungintalonpuisto, joka on yksi Lahden hoidetuimmista puistoista. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä löytyy myös radiomäen lenkkipolut sekä kaikki Lahden keskustan palvelut. Mikäli tämä ihastuttava koti herätti sinun mielenkiintosi, niin sovitaan esittelyaika. Tämän upean kodin tunnelman koet parhaiten ihan paikan päällä. Kohdetta välittää: Bo LKV Lahti Toni Mäenpää Kiinteistönvälittäjä LKV 040-709 9009 toni.maenpaa@bo.fi THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21947948
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h, k, 2wc, khh, kph, s, 2 varastoa
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
150 m²
Kokonaispinta-ala
150 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/5
Rakennusvuosi
1912
Käyttöönottovuosi
1912
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

537 000,00 €

Velaton hinta

537 000,00 €

Neliöhinta

3 580,00 €/m²

Vastike

Hoitovastike

570,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

570,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

24,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Kameravalvontamaksu 9 €/kk, hissivastike B-porras 3 €/kk.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv, kaapeli-tv taloyhtiössä
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Irtaimisto.
Kohteen lisätiedot
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus osakkailla 31 päivää
Tehdyt remontit
Koko huoneisto remontoitu 2020, poislukien sauna ja kph. Tehty mm. wc1: vanhat kalusteet purettu (ei wc-pönttö) ja asennettu uudet, koko tila kaakeloitu, katto ja ovi maalattu. Olo-, makuu- ja ruokailuhuone: katot ja seinät maalattu. Yleistä: parkettilattiat hiottu ja lakattu sekä keittiö uusittu kaapistoineen ja kodinkoneineen 5/2020.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Tulisija
Takka
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Tiili
Keittiön kuvaus
Remontoitu 2020 kaapistoineen ja kodinkoneineen sekä pintamateriaalein. Keittiön yhteyteen rakennettu erillinen kodinhoitohuone.
Lattiamateriaalit: kivi
Seinämateriaalit: maalattu, osalaatoitus
Työtaso: laminaatti
Varusteet: astianpesukone
Liesi: induktio
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi, pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: kylpyamme, peili, suihku
Kylpyhuoneessa on alkuperäinen kaakeliuuni.
WC-tilojen kuvaus
Seinämateriaalit: kaakeli
Lattiamateriaalit: laatta
Saunan kuvaus
Seinämateriaalit: puu
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Seinämateriaali: maali
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: pesukoneliitäntä, pyykkikaapit
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
saumattu pelti
Isännöitsijän yhteystiedot
Kari Kuru/Isännöitsijätoimisto J. Rautama Oy, Puistokatu 11, 15100 Lahti, puh. (03) 751 6441
Taloyhtiöön kuuluu
Urheiluvälinevarasto, Talopesula/itsepalvelupesula, Kuivaushuone, Mankeli, Jäähdytetty kellari, Askarteluhuone, Kellarikomero, Hissi
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: 10

Tehdyt remontit
Ullakkoasunnot rakennettu -93, B-porrashuoneen hissi rakennettu -92-93, käyttövesi- ja viemäriputket uusittu sekä kylpyhuoneet ja vessat saneerattu -99-00, sisäpihan puoleinen julkisivu ja parvekkeet saneerattu, korkean osan vesikatto maalattu, ullakkoasuntojen ikkunoihin asennettu lisäpokat ja asuinhuoneistojen ikkunat uusittu -09, A-, C-, D- ja E-porrashuoneet maalattu sekä liikehuoneistojen näyteikkunat uusittu -10, kaikkien porrashuoneiden ja kellarikerroksen valaisimet uusittu -10, ovisummerit, porrashuoneiden ja kellaritilojen sähköistys uusittu -10, patteriverkosto tasapainotettu, asennettu linjasäätöventtiilit ja -sulut sekä asennettu osaan huoneistoista patteritermostaatit -12, jäteasema rakennettu -13, 1.krs:n kadunpuoleisen julkisivua korjattu -13, huoneiston F1 kosteusvaurio korjattu -13, piharakennuksen takaseinän rappaus (Harjukatu 44 päin oleva seinä) -14, uusittu matalan osan konesaumattu peltikatto ja yläpohjan lämpöeristeet -15, jälkiasennushissien rakentaminen A- ja C-porrashuoneisiin -18-19, piha- ja porttikongiremontti -19, yleisten tilojen palovaroitinjärjestelmä uusittu -19, päärakennuksen huopakatteet ja B-hissin korin sisustus uusittu -20
Tulevat remontit
Hallituksen arvio todennäköisistä kunnossapitotarpeista yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana: Konesaumattujen peltikattojen maalaus -23-25, kellarikerroksen radonkorjaus ja kadunpuoleisen perusmuurin korjaus 5 vuoden sisällä, lukitusjärjestelmän uusiminen 5 vuoden sisällä, katujulkisivujen ikkunoiden huoltomaalaus 5 vuoden sisällä, LVISA-linjasaneeraus arviolta mahdollisesti 5-10 vuoden sisällä (Ei päätöksi vireillä).

(HUOM! Edellisen vuonna 2000 tehdyn linjasaneerauksen yhteydessä on jo rakennettu valmiiksi putkistoille timanttiporauslinjat ja koteloinnit. Näin ollen tulevaisuudessa ei tarvitse näitä enää remontin yhteydessä tehdä. Tämä tarkoittaa suurta säästöä taloyhtiön linjasaneerauksessa.)

Vuonna 2020 tämän asunnon huoneistoremontin yhteydessä on jo huomioitu mahdolliset tulevaisuudessa tulevat remontit, eli käyttövesiputkistot asunnon osalta on jo uusittu jakotukeille saakka.
Energialuokka
B (2007)
Tontin koko
1 307 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Lahden kaupunki, puh. (03) 81 411
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Rautatienkatu 7 Lahdessa

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Keskustan koulut n. 600 m säteellä.
Palvelut: Keskustan monipuoliset palvelut kävelymatka etäisyydellä.
Liikenneyhteydet
Lahden Matkakeskus n. 350 m.
Lisätietoa auton säilytyksestä
10 autopaikkaa on varattu taloyhtiölle n. 700 m:n päässä Launeella.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Lahti

Asuinalueena Keskusta, Lahti

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Mäenpää Toni

Kiinteistönvälittäjä, LKV

Bo LKV Lahti

Bo LKV Lahti
Bo LKV Lahti

Satamakatu 2 B,
15140 Lahti

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.