RE/MAX Villa | Asuntokulma Oy LKV

Omakotitalo | 16h, 2k, 5wc, 2kph, s, 2parv. + talli / var. + erillinen talli

Kartanontie 113, Santamäki, Loppi

Hinta

1 090 000 €

Koko

791 m²

Vuosi

1889

Miltä kuulostaisi oma herraskartano maalaismaisemassa vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Lopella Launosten kylässä vain 12 kilometrin päässä Riihimäestä? Suomalaiset kartanot kätkevät sisäänsä vanhan ajan tunnelmaa, mutta monien sisustukseen on tuotu myös ripaus tätä päivää. Millaista on asua kansallisromanttisessa kartanossa? Tule ja koe. Tervetuloa tutustumaan tähän upeaan kokonaisuuteen, joka suorastaan kutsuu ihastumaan ensisilmäyksellä! Tämä ainutlaatuinen kokonaisuus hyvien kulkuyhteyksien päässä, miellyttää vaativampaakin makua. Upea 1800-luvun kartano, jossa on historiaa ja alkuperäisiä yksityiskohtia, tuoden ylellisyyttä. Laadukkain materiaalein toteutettu vankka rakennus. Hirsiseinät, puulattiat, kauniit kakluunit, korkeat huonekorkeudet, sekä modernisoidut tilat, tekevät tästä harmonisen kokonaisuuden, joka ei jätä ketään kylmäksi. Upea kartano soveltuu hyvin myös erilaisiin edustustarkoituksiin. Kartanoon on tehty useita remontteja ja sitä on pidetty suvun kotina, mutta se palvelee mainiosti myös etätyöpaikkana tai juhlatilana, vaikka ikimuistoisien hääjuhlien järjestämiseen. Kartanon ikkunoista avautuu silmiä miellyttävä maalaismiljöö, kauniine omenapuutarhoineen sekä peltoineen. Päärakennuksen lisäksi kiinteistöllä on kaksi lisärakennusta, joita voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin. Myös apurakennukset ovat vankasti toteutettu. Pihapiirissä varastorakennus/aitta sekä tiilirakenteinen moneen eri käyttöön soveltuva, entinen perunakellari. Lämmitysjärjestelmänä on maalämpö, joten lämmityskustannukset ovat varsin maltilliset lämmitettävään alaan nähden. Kiinteistövero vain 604 € / vuosi. Käyttösähköstä koituvat kustannukset ovat vain suuntaa antavia ja toteutuneet kustannukset menevät omien käyttötarpeiden mukaisesti. Aikaisemmin toteutuneista kustannuksista lisätietoja välittäjiltäsi. Kaavamääräys: Rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksessa tehtävien muutos- ja korjaustöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen kulttuurihistoriallisesti arvokas ja kyläkuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Tämä paikka ei tekstin avulla tai kuvailuilla aukene, se on nähtävä paikan päällä. Mikäli innostuit upeasta kartanosta, historiallisesta miljööstä, ylellisestä tunnelmasta, niin sovithan yksityisnäytön. Käydään yhdessä paikan päällä ja takaamme informatiivisen esittelyn, jonka myötä tulet rakastumaan kiinteistöön! + Kuntotarkastettu vuonna 2022. + Mahdollisesti moniin eri käyttötarpeisiin soveltuva. + Kiinteistövero 604 €/ vuosi. + Maalämpö. Tiedustelut ja esittelypyynnöt välittäjiltäsi: Stevens Heikkinen Myyntijohtaja, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja 045 853 1100/ stevens.heikkinen@remax.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
80297983
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
16h, 2k, 5wc, 2kph, s, 2parv. + talli / var. + erillinen talli
Asuintilojen pinta-ala
791 m²
Kokonaispinta-ala
791 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Asuinpinta-ala on myyjän ilmoituksen mukaan n. 791 m². Lopen kunnan epävirallisen rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaisesti: Kerrosala on 810 m2 ja huoneistoala 510 m2. Saadut asuinpinta-alatiedot perustuvat omistajilta saatuihin tietoihin. Tarkempia asiakirjoja pinta-alojen oikeellisuudesta ei ole. Kohdetta ei ole tarkistusmitattu.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1889
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

1 090 000,00 €

Velaton hinta

1 090 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

604,00 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Lisätietoja maksuista: Vuonna 2018 / 2019 sähkönkulutus on ollut n. 3600 €/v, eli n. 300 €/kk. Sisältäen käyttö- ja lämmityssähkön. Kohteessa varainsiirtovero on 4%.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Katon kunto: Hyvä
Kuntotarkastus
Tehty 01.01.2022
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö, maalämpöjärjestelmä on asennettu 2013. 3 kpl porakaivoa noin 200m syviä.
Tulisija
Takka
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: kunnan.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi, betoni ja kivi
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (seinä): Tapetit ovat hyväkuntoisia ja kartanon tyyliin sopivia ajan henkeä kunnioittavia. Pintamateriaalit (lattia): Hyväkuntoiset sekä näyttävät parkettilattiat. Pintamateriaalit (katto): Kattomaalauksia ja paneloituja koristeellisia kattoyksityiskohtia.
Keittiön kuvaus
Liesi: Valurauta. Työtason materiaali: Kivi. Keittiössä uusitut tammiset keittiökalusteet, graniittitasot sekä puuhella/leivinuuni.
Mikroaaltouuni, liesituuletin, astianpesukone, jääkaappipakastin, liesi ja kylmiö
Lattiamateriaalit: korkki
Seinämateriaalit: Maali ja osalaatoitus
Kylpyhuoneen kuvaus
5 kpl kylpyhuoneita sekä osassa myös wc:t.
Seinämateriaali: Osalaatoitus, kaakeli ja maali
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: Suihku, wc-istuin, lattialämmitys, peilikaappi ja peili
WC-tilojen kuvaus
Osassa wc:tä on myös suihkut.
Saunan kuvaus
Varusteet: Kiuas: Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Maali
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: Pöytätaso, pesukoneliitäntä ja pyykkikaapit
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali ja tapetti
Makuuhuoneiden kuvaus
Keskikerroksessa päämakuuhuone ja yläkerrassa kolme makuuhuonetta.
Lattiamateriaalit: Lauta ja parketti
Seinämateriaalit: Tapetti
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone, ulkovarasto, kellarikomero ja ullakko
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
433-404-1-293
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
11 950 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Koko tontti
Rasitteet
Kiinnitykset: 550228.19
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Lisärakentamiselle on haettava poikkeamislupaa osayleiskaavan määräyksistä ja rakennusoikeuden ylittämiselle. Poikkeamisiin, joissa on hyvät perusteet, on suhtauduttu Lopella positiivisesti. Pihapiirin suojelumerkintä on huomioitava mahdollisen uuden rakennuksen julkisivun suunnittelussa.
Kaavoitustiedot
Lopen kunta. rakennusoikeus kt.433-404-1-293 sijoittuu Launonen-Kormu osayleiskaavan SR (39) merkinnällä varustetulle tilalle. Kaavamääräys: Suojeltava rakennus tai rakennettu ympäristö. Rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksessa tehtävien muutos- ja korjaustöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen kulttuurihistoriallisesti arvokas ja kyläkuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Suluissa oleva numero viittaa kaavaselostuksen kohdeluetteloon
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Autotalli ja talli, varasto
Tiedustelut
Stevens Heikkinen, 045 853 1100, stevens.heikkinen@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Loppi

Asuinalueena Santamäki, Loppi

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Stevens Heikkinen

Kiinteistönvälittäjä LKV, Team Elite Myyntijohtaja

RE/MAX Villa | Asuntokulma Oy LKV

RE/MAX Villa | Asuntokulma Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.