Lea Jakama Oy LKV [A]
Lea Jakama Oy LKV [A]

Omakotitalo | 2-3mh, oh, työtila, ateljee, k, et, khh / vh, s, 2 kph, wc, var + RAK.OIK. 52 k-m2

Kummelipuisto 4 C, Saunalahti, Espoo

Hinta

540 000 €

Koko

133 / 236 m²

Vuosi

1982

LÄMMINHENKINEN OMAKOTITALO VEHREÄLLÄ TONTILLA, JOSSA 52 K-M2 KÄYTTÄMÄTÖNTÄ RAKENNUSOIKEUTTA Rentoutta ja kiireettömyyttä henkivä omakotitalo ison pihan suojissa, joka rajautuu luonnonpuistoon. 1354 m2:n tontilla on käyttämätöntä rakennusoikeutta 52 k-m2 esimerkiksi autotallille. Myytävä määräala erotetaan kantatilaksi nykyisestä 2254 m2:n tontista kaupan jälkeen. Aikoinaan puutarhurin itselleen rakennuttaman talon pihalla voi nauttia erilaisista tunnelmista ja valaistuksista. Talon takaa löytyvässä romanttishenkisessä puutarhassa vesiaiheineen on aavistus eteläranskalaista henkeä. Täällä voi kesähelteillä nauttia riippaoksaisen puunlehvistön suodattaman hajavalon viileydestä ja vehreydestä. Sisääntulon puolella taas auringonvaloa ja lämpöä on tarjolla suuren osan päivästä. Talon edustalla oleskellaan istuinryhmässä pihatiilillä kivetyllä pihalla tai katon suojassa patiolla. Tontti rajautuu metsäiseen virkistysalueeseen, joka lisää pihapiirin avaruutta ja tilantuntua. Täällä leppoisassa miljöössä urbaanin lähiympäristön kattavat palvelut ja metroyhteys tuntuvat kaukaisilta. Talon asuintilat ovat kätevästi yhdessä tasossa. Talon lämmin keskipiste on sydänmuuri, jonka ympärille keittiö, ruokailutila ja olohuone nivoutuvat kotoisaksi avotilaksi. Keittiön puolella muurissa on puuhella, leivinuuni ja avotulisija ja olohuoneen puolella takka. Vuonna 2015 perusteellisen remontin yhteydessä uusitusta Noblessa-keittiöstä löytyvät toki myös Mielen induktioliesi ja sähköuuni arjen nopeampaan ruuanlaittoon. Kauniisti talon henkeen uudistetussa saunaosastossa voi rentoutua myös porekylvyssä. Talon toisessa päädyssä on avara ja monikäyttöinen ateljee, jossa on oma kylpyhuone, sekä työtila, joista molemmista on omat uloskäynnit. Noin 50 neliön kellarivarastossa on tilaa vaikka kuntosalille. Kiinteistö voidaan vaihtoehtoisesti myydä myös nykyisellä 2254 m2:n tontilla, jolloin kiinteistöön kuuluu asuinrakennuksen lisäksi 45 m2:n autokatos sekä käyttämätöntä rakennusoikeutta 187 k-m2. Kokonaisuuden myyntihinta on 746.000 €.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80344763
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2-3mh, oh, työtila, ateljee, k, et, khh / vh, s, 2 kph, wc, var + RAK.OIK. 52 k-m2
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
133 m²
Muiden tilojen pinta-ala
103 m²
Kokonaispinta-ala
236 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Asuintilat: 2 makuuhuonetta (alkuperäisen kolmannen makuuhuoneen väliseinä poistettu), olohuone, avokeittiö, ruokailutila, kodinhoito- ja vaatehuone, kylpyhuone, sauna, eteinen, yht. n. 133 m2. Muut tilat: työtila, ateljee (rakennettu autotalliin edell. asukkaan toimesta), jonka yhteydessä kylpyhuone, sekä kellarivarasto, jossa wc ja tekninen tila, yht. n. 103 m2. Espoon rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan asuinhuoneistoala 139 m2 ja kerrosala 218 m2.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1982
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

540 000,00 €

Velaton hinta

540 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

1 871,62 € / vuosi

Vesi- ja jätevesimaksu

45,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Lisätietoja maksuista: Ei käyttövesimaksua, koska tontilla on oma porakaivo. Ostaja vastaa lohkomisen yhteydessä uuden tierasitetoimituksen kustannuksesta 130 €. Lisätietoja: Espoon Kaupunkimittauksen asiakaspalvelu: p. 09 81625500, kaupunkimittaus@espoo.fi

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Talon päädyssä sijaitsevat monikäyttöiset iso ateljee sekä työtila, joista molemmista on oma uloskäynti. Ateljeen yhteydessä on myös oma kylpyhuone.
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Antenni.
Tehdyt remontit
2023 Terassin katon kannatinpalkki uusittu. Porakaivon pumppu vaihdettu. Hormien nuohous (vuosittain).
2022 Käyttövesiputket uusittu. Terassin kunnostus ja maalaus. Porakaivon vesitutkimus. Raksystemsin kuntotarkastus. Kylpyhuoneen lattiatermostaatti vaihdettu (bluetooth). Lämminvesivaraajan lisätty kellokytkin.
2021 llmastointikanavat puhdistettu. Katon lumiesteet korjattu ja vahvistettu.
2017 Ilmalämpöpumput asennettu.
2015 Keittiö, sauna + kph, oleskelutilojen lattiat (vinyylikorkki) ja väliovet uusittu. Sähköpatterit uusittu. Talon ympärillä pihan kallistukset pois päin talosta. Lämminvesivaraaja (500 litraa) ja kalvopainesäiliö vaihdettu.
n. 2012 Porakaivo puhdistettu
2009 Vesikatto uusittu
n. 1993 Aiempi omistaja muuttanut autotallin asumista palvelevaksi tilaksi (nyt ateljee). Autokatos rakennettu.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Kuntotarkastus tehty 19.5.2022
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kohteessa on sähkölämmitys. Sähkölämmityksen tyyppi: 2 ilmalämpöpumppua, seinäpatterit, kylpyhuoneissa lattialämmitys. Kokonaissähkön kulutus: 28000 kWh / vuosi. Lisäksi lämmitysjärjestelmät: Ilmalämpöpumppu, Sydänmuuri, jossa varaava takka, avotakka ja leivinuuni
Tulisija
Asunnossa sydänmuuri, jossa keittiön puolella leivinuuni, puuhella, avotakka ja olohuoneen puolella varaava takka.
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Oma porakaivo. Lisätietoja vesijohdosta: Mahdollisuus liittyä kunnan vesijohtoon. Veden laatu ja riittävyys: Veden riittävyys on hyvä. Vesianalyysi tehty 31.5.2022, saatavana välittäjältä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu ja tiiliverhoilu
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (seinä): Oleskelutiloissa seinät maalattu, kylpyhuoneissa kaakelit ja saunassa puupaneelit. Pintamateriaalit (lattia): Olohuoneessa, makuuhuoneissa, keittiössä, eteisessä ja kodinhoitohuoneessa Comfort Alaska Oak -vinyylikorkki. Märkätiloissa laatoitus. Ateljeessa ja askartelutilassa parketti.
Keittiön kuvaus
Noblessa-kaapistot, Liebherr French door -jääkaappi/pakastin ja viinikaappi, Miele-merkkiset induktioliesi, liesituuletin, sähköuuni ja astianpesukone, LG-mikroaaltouuni, puulämmitteinen leivinuuni, puuhella. Graniittipöytätasot, välitilassa keraaminen koristeseinälaatta.
Kylpyhuoneen kuvaus
Saunan kylpyhuoneessa Westerbergs Norden -poreamme, 2 suihkua, 2 pesuallasta, allaskaapisto, wc-istuin, bide-suihku. Ateljeen kylpyhuoneessa suihkukaappi, pesuallas, wc-istuin.
Saunan kuvaus
Saunassa IKI-puukiuas.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoito- ja vaatehuoneessa pesukoneliitäntä ja paikka kuivausrummulle ja runsaasti säilytystilaa.
Olohuoneen kuvaus
Avaran olohuoneen ikkunat avautuvat etelä-kaakkoon terassille ja omalle puutarhapihalle, jonne myös uloskäynti olohuoneesta.
Makuuhuoneiden kuvaus
Kaksi makuuhuonetta, joista toinen on laajennettu purkamalla alkuperäisen kolmannen huoneen väliseinä. Lattiamateriaali vinyylikorkkia, seinät maalattu.
Säilytystilojen kuvaus
Lisätietoja säilytystiloista: N. 11 m2:n vaatehuone, eteisessä kaapisto, kellarissa varasto n. 52 m2 ja terassin alla maakellari. Puutarhaliiterissä tilaa esim. polttopuille ja puutarhavälineille.
Kattotyyppi
Aumakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Espoo toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
49-42-245-17
Tontin pinta-ala
1 354 m²
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Määräala. Lisätiedot tontista: Koko tontin pinta-ala on 2254 m2, josta lohkaistaan tontiksi 1354 m2:n myytävä määräala.
Rakennusoikeuden pinta-ala
270.8 m²
Tehokkuusluku
0.2
Rasitteet
Kiinnitykset: 615200, Kirjatut muut rasitukset, rasitteet, valinnanrajoitukset ja oikeudet: Käyttöoikeudet: Venevalkama (049-1961-K1): Rasitettu 49-34-9903-64 Kummelinsataman pohj.puol.raj. Tieoikeus (049-2002-K186): Rasitettu 49-42-9903-8 Pihlajamäenpuisto ja -kenttä. Veden johtaminen maan kuivattamista varten (049-2016-K141): Rasitettu 49-42-237-2 Osuudet yhteisiin alueisiin: Yhteinen vesialue 49-876-1-0 (Vesialue) Yhteinen maa-alue 49-878-10-0 (Venepaikka) Lisäksi rasite- ja huoltosopimus viereisen tontin (nro 18) kanssa koskien jätevesiviemäri- ja vesijohtoliittymiä.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Myytävälle määräalalle B (1354 m2) jää käyttämätöntä rakennusoikeutta 52 k-m2 talousrakennusta (esim. autotallia) varten (kts. koelaskentakartta). Määräalalle B kirjataan uusi tieoikeus kulkemaan määräala A:n kaakkoiskulmasta.
Kaavoitustiedot
Tontti kuuluu erillispientalojen korttelialueeseen (AO), jossa kokonaisrakennusoikeus on e=0.20. Rakennettava talo saa olla kaksikerroksinen, mutta pääasiallisesti maanpäällisen kellarin rakentaminen on kielletty. Autopaikkoja tulee olla tontilla 1 autopaikka/käytetty 85 k-m2, kuitenkin vähintään 1 autopaikka/asunto. Lisäksi rakennuslupavaiheessa on esitettävä selvitys, missä ilmenee, että ulko-oleskelutilat ovat Länsiväylään nähden melukatveessa. Katso tarkemmat tiedot kaavamääräyksistä.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Kompassitorin (n. 1,5 km) ympäristössä mm. Saunalahden koulu, päiväkoti, kirjasto, S-market ja ravintoloita.
Espoonlahdessa (n. 4 km) Ostoskeskus Lippulaiva, kattavat liikunta- ja urheilumahdollisuudet, kirjasto sekä terveyskeskus.
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki n. 300 m (mm. bussit 146, 165, 171), Kivenlahden metropysäkki n. 1 km.
Pihan kuvaus
Puu- ja pensasistutuksia, hyötypuutarha ja koristeallas. Tontti rajautuu metsäiseen virkistysalueeseen.
Tiedustelut
Laura Paija, 040 900 3351 , laura.paija@leajakama.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Espoo

Asuinalueena Saunalahti, Espoo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Laura Paija

Lea Jakama Oy LKV [A]

Lea Jakama Oy LKV [A]
Lea Jakama Oy LKV [A]
SKVL jäsenyritys

Suomalaistentie 1,
02270 ESPOO

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.