Bo LKV Turku

Kerrostalo | 2h, kt, var

Aurakatu 1, Keskusta, Turku

Hinta

498 000 €

Koko

68 m²

Vuosi

1898

Elegantti kaupunkikoti Verdandissa parhaalla sijainnilla Asunto Oy Turun Verdandi sijaitsee Turun jokirannan läheisyydessä Aurakadulla kaupungin ytimessä parhaalla paikalla. Talo on kaupungin kauneimpia rakennuksia, eikä näitä ole kuin muutama Turussa. Arkkitehti Frithiof Strandell oli vuosisadan vaihteen johtava turkulainen jugendarkkitehti, jonka kädenjälki näkyy tänä päivänä vahvasti katukuvamme tunnetuimmissa arvorakennuksissa. Strandellin näyttävimpiä taidonnäyttöjä on vuonna 1898 rakennettu Verdandin talo, joka on saneerattu vuosina 2019-2021 talon arkkitehtuuria ja historiaa kunnioittaen. Talon C-portaikon neljännessä kerroksessa sijaitsevan asunnon pohjaratkaisu on kompaktin loistava. Lähes neljän metrin huonekorkeus, korkeat ikkunat, rosetit sekä vaaleat kiviseinät luovat arvokkaat puitteet kodille. Kodin eteinen avautuu vaaleana sisältäen runsaasti säilytystilaa. Olohuone ja vaaleilla Aran Cucinen keittiökaapistoilla ja Gaggenaun kodinkoneilla varustettu keittiö on korkeaa yhtenäistä tilaa. Asunnosta johtavat pariovet kodin parvekkeelle, jossa nykyinen omistaja nauttii mielellään kesäisin aamiaista aamuauringosta nauttien. Makuuhuone on tilava. Vaatekaapisto kätkee sisäänsä runsaasti säilytystilaa ja ylellisen upea kylpyhuone sijaitsee makuuhuoneen vieressä. Kodin materiaalit ovat laadukkaita, ajattomia ja rakennuksen arvokkaaseen henkeen sopivia. Asunnossa on vesikiertoinen lattialämmitys sekä oma lämmön talteenotolla ja viilennyksellä varustettu ilmanvaihtojärjestelmä. Lisäksi asunnossa on huoneistokohtainen kaukokylmä jäähdytys. Nykypäivän tekniset ratkaisut lisäävät asuinviihtyvyyttä entisestään. Asunnon nykyinen omistaja pitää autoaan Toriparkissa ja hän on erittäin tyytyväinen palveluun. Esittelen asuntoa yksityisesti, joten soita tai laita viestiä. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan! TAINA VUORI | 050 527 4106 | taina.vuori@bo.fi facebook: BO LKV Taina Vuori instagram: tainavuoribolkv ___________________________________________________________ Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille. Kerron samalla lisää tämänhetkisestä asuntomarkkinatilanteesta, palveluistani ja Bo:n loistavasta välityskonseptista sekä miten asunnonvaihdon suhteen kannattaa edetä. Autan mielelläni!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
9623737
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h, kt, var
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
68 m²
Kokonaispinta-ala
68 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuntoon kuuluva varasto on nro 46
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
4/5
Rakennusvuosi
1898
Käyttöönottovuosi
1898
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

303 989,06 €

Velkaosuus

194 010,94 €

Velaton hinta

498 000,00 €

Neliöhinta

7 323,53 €/m²

Vastike

Hoitovastike

268,60 € / kk

Pääomavastike

1 654,64 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 923,24 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Varainsiirtovero 1,5% velattomasta hinnasta. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröinnistä ja osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista. Sähkö laskutetaan osakkaan tekemän sähkösopimuksen mukaisesti.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ulostyönnetty
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv, kaapeli-tv taloyhtiössä
Muuta kauppaan kuuluvaa
Huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Asunto on kytketty kaukokylmään.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
ilmanvaihto koneellinen
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Kivi
Keittiön kuvaus
Keittiössä italialaisen Aran Cucinen keittiökalusteet sekä laadukkaat Gaggenaun integroidut kodinkoneet kalusteisiin. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, astianpesukone, induktioliesi ja uuni. Yläkalusteisiin Aran Cucinen integroitu liesituuletin. Tapwellin keittiöhana pesukoneliitännällä (kromin värinen). Keittiön välitila luonnonkiveä, marmoria tai laattaa. Seinät maalattu, lattia kalanruotoparkettia (Meister Penta, väri: Off-white oak harmonious).
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneessa Aran Cucinen kiintokalusteet, Tapwellin pesualtaan hana ja bidée-käsisuihku (kromin värinen), Tapwellin suihku (käsisuihku ja sadesuihkuosa), suihkuseinä (taittuva lasinen, kirkas), wc-istuin (Ido Geberit), pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet ja peili. Seinät ja lattia laattaa (Villeroy&Boch). Seinät (Marmochic Excellence), lattia kalanruotomosaiikkia (Marmochic Excellence).
Olohuoneen kuvaus
Lattia parkettia (Meister Penta, väri: Off-white oak harmonious, leveys 255 mm). Seinät tasoitettu ja maalattu.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneen lattia parkettia (Meister Penta, väri: Off-white oak harmonious, leveys 255 mm). Seinät tasoitettu ja maalattu. Kiintokalusteet Aran Cucinen.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
pelti
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Jani Järvenpää puh. 030 470 4400 Turun Talohuolto Oy Maariankatu 4 A, 20100 Turku
Huolto
Kiinteistöhuolto J. Rusanen
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Kellarikomero
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Yhtiöjärjestys 16 § LUNASTUSLAUSEKE
Jos autopaikan hallintaan oikeuttava osake siirtyy uudelle omistajalle, joka ei entuudestaan omista tai autopaikkaosakkeen luovutuksen yhteydessä tapahtuvan asuinhuoneiston hallintaan
oikeuttavien osakkeiden luovutuksen myötä tule omistamaan asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita yhtiössä, on osakkeenomistajilla oikeus lunastaa osake. Siirron saajan on viipymättä ilmoitettava siirrosta hallitukselle ja hallituksen on kahden viikon kuluessa kirjallisesti ilmoitettava osakkeensiirtymisestä sille, jolla on oikeus lunastaa osake. Mikäli lunastukseen halukkaita osakkeenomistajia on useita, on ensisijainen lunastusoikeus sellaisella osakkeenomistajalla, joka ei
entuudestaan omista autopaikkaa. Samalla etusijalla olevien kesken lunastusoikeus ratkaistaan arvalla. Lunastusoikeus koskee kaikenlaisia saantoja. Lunastushinta on siirtäjän ja siirron saajan sopima hinta tai jos saanto on vastikkeeton, käypä hinta. Lunastusvaatimus on esitettävä hallitukselle kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on ilmoitettu hallitukselle.
Lunastushinta on suoritettava hallitukselle kahden viikon kuluessa lunastusvaatimuksen määräajan umpeutumisesta.
Muuta: Taloyhtiö on kokonaissaneerattu 2019-2021.
Perustus puupaalut/ Rambollin säännöllinen seuranta.
Asunto-osakeyhtiön peruskorjaushanke saatettiin rakennusvalvonnan 23.03.2021 hyväksymällä lopputarkastuksella päätökseen. Alkuperäinen peruskorjaushankkeen urakoitsija Rakennustoimisto Jussit Oy keskeytti työmaan ilmoituksellaan 10.9.2020 osapuolten välisten erimielisyyksien johdosta. Rakennushanke saatettiin tämän jälkeen loppuun perustajaosakkaan toimesta ja kustannuksella. Rakennustoimisto Jussien ja perustajaosakkaan välillä on edelleen mittavia erimielisyyksiä. Myös asunto-osakeyhtiötä kohtaan on esitetty urakoitsijan toimesta vaatimuksia.
Asunto-osakeyhtiötä vastaan on nostettu kanne Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kesällä 2021. Kanteessa Rakennustoimisto Jussit Oy vaatii yhtiöltä perustajaosakkaan kanssa yhteisvastuullisesti saatavia, joiden yhteismäärä asunto-osakeyhtiötä kohtaan on noin 840.000 euroa. Perustajaosakkaan ja asunto-osakeyhtiön välillä on sopimus, jonka nojalla perustajaosakas ottaa vastattavakseen mahdolliset kustannukset, jotka tuomitaan maksettavaksi. Lisätietoja saa isännöitsijältä.
Yhtiötä sitoo hallinnanjakosopimus Fastighetsaktiebolaget Svenska Gården i Åbo:n kanssa
tontin hallinnasta sekä vuokrasopimus 600 m2 tontin osasta vuoteen 30.6.2042 asti. Vuokra
sopimuksen mukaan - 10 000,00 euroa vuodessa (korotetaan elinkustannusindeksin mukaan
vuosittain). Vuokra 1.7.22-30.6.23 - 10995,33 euroa.


Taloyhtiön autopaikat

Autotalleja: 2 Parkkipaikkoja: 14

Tehdyt remontit
Kohde saneerattu kokonaisuudessaan 2019-2021
Energialuokka
C (2018)
Tontin koko
3 864 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Turun Verdandi

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Turun keskustan palvelut
Liikenneyhteydet
Loistavat

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Keskusta, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Vuori Taina

Kiinteistönvälittäjä, LKV, eMBA, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.