Nämä ovat Turun halutuimmat asuinalueet!

Turku on Varsinais-Suomen maakunnan kovaa vauhtia kehittyvä keskus ja yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista, joka kiehtoo historiallaan, merellisellä sijainnillaan ja eläväisellä tunnelmallaan. Mutta minne Turussa halutaan asumaan? Etuovi.comin hakutilastot kertovat!

Turun halutuimmat asuinalueet, top 10:

  1. Keskusta
  2. Hirvensalo
  3. Itäinen keskusta
  4. Martti
  5. Suikkila
  6. Uittamo
  7. Varissuo
  8. Kupittaa
  9. Vasaramäki
  10. Runosmäki

Lähde: Etuovi.comissa vuonna 2023 tehdyt myytävien asuntojen haut

1. Keskusta – kaupungin vilinää Aurajoen varrella

Aurajoen halkoma keskusta on Turun sydän. Se on hurmaava yhdistelmä Suomen vanhimman kaupungin historiaa ja modernia kaupunkielämää. Turun keskustassa on monipuoliset mahdollisuudet omanlaiseen asumiseen. Olisiko sinun juttusi puutaloidylli Port Arthurissa, jugendhelmi Puolalanpuiston laidalla vai uusi koti trendikkäässä Kakolassa?

Tutustu Turun keskustan asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös keskustan myynnissä olevat asunnot

2. Hirvensalo – rauhallinen ja luonnonläheinen pientaloalue

Hirvensalo on noin seitsemän kilometrin päässä Turun keskustasta sijaitseva saari, joka tarjoaa asukkailleen rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön. Pientalovoittoinen asuinalue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Hirvensalon korkea sijoitus Turun halutuimpien asuinalueiden listalla onkin osaltaan siitä syystä, että Etuovi.comin hauissa omakotitalot ovat hyvin haluttuja. Hirvensalon asuntotarjonnasta voi katsella niin haaveilumielessä yli miljoonan maksavia omakotitaloja kuin ihan tositarkoituksellakin kohtuuhintaisia rivitaloasuntoja.

Tutustu Hirvensalon asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös Hirvensalon myynnissä olevat asunnot

3. Itäinen keskusta – historian havinaa ja monipuolista asuntotarjontaa

Itäisen keskustan alueella Turun historia on vahvasti läsnä – siellä sijaitsevat esimerkiksi tuomiokirkko ja Sirkkalan kasarmialue. Yliopistonmäellä kohoavat Turun yliopiston ja Åbo Akademin rakennukset, joten alue on myös opiskelijoiden suosiossa. Yliopiston läheisyys tekee tästä alueesta erityisen kiinnostavan myös asuntosijoittajien mielestä.

Itäisestä keskustasta löytyy asuntotarjontaa vanhoista puutaloista telakkarannan ylellisiin uudiskohteisiin. Kun tarjolla on moneen eri tyyliin sopivia asuntoja, löytyy tälle alueelle paljon kiinnostuneita silmäpareja asuntoilmoituksia selailemaan.

Tutustu Itäisen keskustan asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös Itäisen keskustan myynnissä olevat asunnot

4. Martti – viihtyisä alue lähellä ydinkeskustaa

Martti on noin parin kilometrin päässä Turun ydinkeskustasta sijaitseva, viihtyisä asuinalue. Alun perin 1900-luvun alkupuolella työläiskaupunginosaksi rakennetun alueen yleisin asuntotyyppi on kerrostalo, mutta Martista voi löytää kodikseen myös tunnelmallisen puutalo-osakkeen.

Tutustu Martin asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös Martin myynnissä olevat asunnot

5. Suikkila – edullista asumista Pitkämäen kaupunginosassa

Suikkila on Turun Pitkämäen kaupunginosassa sijaitseva asuinalue, jonka asunnot on rakennettu pääosin 1960- ja 1980-luvuilla. Tältä alueelta on myynnissä pääosin kerrostaloasuntoja, mutta myös rivitaloasuntoja. Suikkilan asuntojen keskimääräinen neliöhinta on huomattavasti edullisempi kuin Turussa keskimäärin, mikä varmasti myös lisää alueen kiinnostusta.

Tutustu Suikkilan asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös Suikkilan myynnissä olevat asunnot

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Lue myös:

Näillä alueilla on vetovoimaa – katso Suomen suurimpien kaupunkien haetuimmat alueet

Nämä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet

Nämä ovat Tampereen halutuimmat asuinalueet

Nämä ovat Oulun halutuimmat asuinalueet