Nämä ovat Tampereen halutuimmat asuinalueet!

Tampere on yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista. Vanhana teollisuuskaupunkina tunnettu Pirkanmaan maakuntakeskus houkuttelee asukkaita elinvoimaisuudellaan, luonnonläheisyydellään ja rennolla tunnelmallaan. Mutta missä Tampereella halutaan asua? Etuovi.comin hakutilastot paljastavat Tampereen suosituimmat asuinalueet.

Tampereen halutuimmat asuinalueet, top 10

  1. Kaleva
  2. Keskusta
  3. Vuores
  4. Hervanta
  5. Pyynikki
  6. Tammela
  7. Tampella
  8. Amuri
  9. Pispala
  10. Linnainmaa

1. Kaleva

Kaleva on haluttu kaupunginosa Tampereen itäisessä kantakaupungissa. Kalevasta entistäkin suositumman tekee se, että se sijaitsee ratikkareitin varrella – keskustan vilinään hurauttaa hetkessä. Myös luonnonläheisyys on alueella läsnä, sillä Kalevasta löytyy viihtyisiä puistoalueita eikä Kaupin lenkkipoluillekaan ole pitkä matka.

Kaleva on tunnettu 1900-luvun puolivälissä rakennetuista kerrostaloistaan, mutta alue kehittyy kovaa vauhtia. Esimerkiksi Puisto-Kaleva ja Tammelan stadionkortteli uudiskohteineen tarjoavat modernia kaupunkiasumista. Kalevasta on tänäkin vuonna tullut myyntiin useita kymmeniä uudisasuntoja.

Tutustu Kalevaan ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso Kalevan myynnissä olevat asunnot

2. Keskusta

Tammerkosken rantoja ympäröivä keskusta on sopivan kompakti paketti, jossa palvelut ovat käden ulottuvilla ja jossa liikkuminen on helppoa toimivan bussiliikenteen ja etenkin nyt ratikan valmistuttua. Tampereen keskustan asuntotarjonta on monipuolista – sieltä voi löytää kodin niin idyllisestä puutalokorttelista kuin uutuuttaan kiiltelevästä tornitalostakin.

Kysyntää riittää kaikenkokoisille asunnoille. Markkinointiajan tilastojen perusteella erityisesti kolmiot ovat olleet tänä vuonna keskustan halutuimpia asuntoja, sillä niillä on ollut lyhimmät markkinointiajat: keskustan postinumeroalueilla 33100 ja 33200 kolmioiden keskimääräinen markkinointiaika on ollut tänä vuonna vähän yli kolme viikkoa.

Tutustu Tampereen keskustaan ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso keskustan myynnissä olevat asunnot

3. Vuores

Vuores jatkaa nousuaan Tampereen halutuimpien asuinalueiden listalla. Se on moderni ja luonnonläheinen asuinalue Tampereen eteläosassa, Lempäälän rajalla ja Hervannan naapurissa. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 2012 asuntomessualueesta ja kokonaisuudessaan alueen on tarkoitus valmistua vuonna 2025. Vuores koostuu useista asuinalueista, joilla on kaikilla omat luonteensa.

Vuoreksen alueelta löytyy niin kerros- ja rivitaloja, omakotitaloja kuin moderneja kytkettyjä kaupunkipientaloja. Rakentamisessa suositaan ekotehokkuutta ja moderneja taloteknisiä ratkaisuja. Vuoreksesta onkin tullut myyntiin paljon uusia ja melkein uusia asuntoja, sillä tänä vuonna siellä myyntiin tulleiden asuntojen keskimääräinen rakennusvuosi on 2020.

Tutustu Vuorekseen ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso Vuoreksen myynnissä olevat asunnot

4. Hervanta

Yksi Suomen tunnetuimmista lähiöistä, Hervanta, pitää listan neljättä sijaa. Monipuolisen palvelurakenteen vuoksi sitä voisi sanoa jopa kaupungiksi kaupungin sisällä. Vaikka Hervanta sijaitseekin kaupungin laidalla, liikenneyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvin kattavat bussiliikenteen ja alueelle liikennöivän ratikan ansiosta.

Hervannan pohjoisosan ja keskustan asuntotarjonta koostuu pitkälti kerrostaloista, mutta kaupunginosan reuna-alueilla on myös laajoja omakoti- ja rivitaloalueita. Pientaloalueet ovat lapsiperheiden suosiossa, keskustan kerrostalot taas houkuttelevat esimerkiksi teknillisen yliopiston opiskelijoita. Hervannan eteläpuolella on myös uusi Lintuhytin kaupunginosa sekä rakenteilla oleva Hervantajärvi.

Tutustu Hervantaan ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso Hervannan myynnissä olevat asunnot

5. Pyynikki

Pyynikki on keskustasta länteen päin sijaitseva kaupunginosa, jossa on tällä hetkellä ratikan läntisin pysäkki. Pysäkin lähistöllä Pyynikintorilla onkin monenlaista palvelua, ja lähellä on myös Tampereen konservatorio sekä Pyynikin urheilukenttä. Pyynikillä sijaitsee myös yksi Tampereen maamerkeistä eli Pyynikin näkötorni.

Pyynikiltä voi löytää kodikseen niin modernin kerrostaloasunnon kuin myös vaikkapa satavuotiaan puutalo-osakkeen.

Tutustu Pyynikkiin ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Katso Pyynikin myynnissä olevat asunnot

Lähde: Etuovi.comissa 1.4.-28.5.2023 tehdyt myytävien asuntojen haut. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran marraskuussa 2022 ja päivitetty toukokuussa 2023 tuoreilla tiedoilla.

Lue myös:

Nämä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet