Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Myytävien asuntojen sivuston hakukone käy kuumana, kun asunnon ostamista suunnittelevat etsivät unelmiensa asuntoa. Mitkä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet? Se selviää tarkastelemalla Etuovi.comin dataa tehdyistä asuntojen myyntisivuston asuntohauista.

Etuovi.comin hakujen mukaan seuraavat kaupunginosat ovat Helsingin suosituimmat asuinalueet:

 1. Töölö
 2. Lauttasaari
 3. Punavuori
 4. Ullanlinna
 5. Munkkiniemi
 6. Haaga
 7. Laajasalo
 8. Kamppi
 9. Kruununhaka
 10. Kallio

1. Töölö

Töölö on Helsingin kantakaupungin luoteisosassa sijaitseva asuinalue, jonka yksiöt, kaksiot ja kolmiot ovat haluttuja asuntoja Helsingin ydinkeskustan läheisyyden ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Alueelta löytyy myös isompia perheasuntoja sekä vanhojen talojen vinteille rakennettuja yksilöllisiä ullakkoasuntoja.

Hyviä uutisia Töölöstä asuntoa haaveileville: nyt syyskuussa sieltä tuli myyntiin selkeästi enemmän asuntoja kuin vuotta aiemmin.

Tutustu Töölöön ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Töölössä myynnissä olevat asunnot

2. Lauttasaari

Lauttasaari on Helsingin länsiosassa sijaitseva merellinen kaupunginosa, joka on yli 20 000 asukkaan koti – ja tulokkaita riittää. Lauttasaaren valttikortteja ovat sen rantoja kiertävät mahtavat lenkkipolut ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Meren läheisyys houkuttelee veneilijöitä ja vesiurheilun harrastajia.

Rakennuskanta Lauttasaaressa on monipuolista – kiinnostavia asuntoja löytyy niin vanhojen kuin uusienkin kotien ystäville. Suurin osa asunnoista on kerrostaloasuntoja, mutta Lauttasaaressa on myös jonkin verran rivi- ja pientaloja. Eniten myytäviä asuntoja Lauttasaaresta löytyy kaksioista ja toiseksi eniten kolmioista.

Tutustu Lauttasaareen ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Lauttasaaressa myynnissä olevat asunnot

3. Punavuori

Punavuoreen asunnonvaihtajia houkuttelee sen sen urbaani tunnelma – tiheästi asutulla asuinalueella putiikkien, ravintoloiden ja kahviloiden ympäröimänä kaupungin sykkeen todella tuntee!

Viime aikoina Punavuoren alueella myynnissä olleiden asuntojen keskimääräinen neliöhinta on ollut noin 9 000 euron tietämillä.

Tutustu Punavuoreen ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Tutustu Punavuoressa myynnissä oleviin asuntoihin

4. Ullanlinna

Ullanlinna on Helsingin kantakaupungin eteläosassa sijaitseva asuinalue, joka on tunnettu kauniista jugendtaloistaan. Ullanlinnasta löytyy useita kauniita puistoalueita. Tunnetuin ja suurin lienee Tähtitornin vuori eli Tähtitorninmäki, jossa sijaitsee myös observatorio. Lisäksi Helsingin eteläosan niemen rannat ja polut houkuttelevat ulkoilijoita kaikkialta kaupungista. Ullanlinnasta on lyhyt matka Helsingin keskustaan ja kulkeminen onnistuu esimerkiksi raitiovaunulla tai bussilla.

Ullanlinnassa on tänä vuonna tullut myyntiin selkeästi enemmän asuntoja kuin viime vuonna. Syyskuussa poistuneiden ilmoitusten perusteella keskimääräisen asunnon markkinointiaika Ullanlinnassa on alle kuukauden.

Tutustu Ullanlinnaan ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Ullanlinnassa myynnissä olevat asunnot

5. Munkkiniemi

Munkkiniemi, Vanha Munkkiniemi tai tuttavallisemmin Munkka sijaitsee Helsingin keskustan ulkopuolella, mutta tuntuu kantakaupungin jatkeelta. Munkkiniemen asunnot ovat pääosin 1930-luvulta. Munkkiniemestä löytyy eri asumismahdollisuuksia sekä kerrostaloista että rivitaloista ja alueelle rakennetaan jatkuvasti uutta asutusta. Tunnetut arkkitehdit Eliel Saarinen ja Alvar Aalto ovat tehneet osansa Munkkiniemen alueen ja rakennusten suunnittelemisessa.

Viime aikoina myynnissä olleiden asuntojen perusteella Munkkiniemen keskimääräinen neliöhinta on noin 8 000 euroa.

Tutustu Munkkiniemeen ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Munkkiniemessä myynnissä olevat asunnot

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Juttu on julkaistu alun perin helmikuussa 2017, mutta päivitetty lokakuussa 2022 uusimmilla tiedoilla. Listaus perustuu Helsingin myytävien asuntojen hakuun laitettuihin kaupunginosiin, heinä-syyskuun 2022 aikana tehdyt haut Etuovi.comissa.

19 kommenttia sivuun “Nämä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet!

 1. Kun Hesarissa oli juttu Jätkäsaaren liikenneongelmista, katsoin Oikotiestä alueen asuntotarjontaa. Se ei todellakaan tarkoita, että haluaisin asunnon sieltä. Nämä klikkipohjaiset tilastoinnit eivät kerro siis mitään alueen haluttavuudesta käytännössä. Kun kaverin muuttaa tai jne etc aina sama : katselen alueen rakentamista ja hintoja. En missään mielessä halua muuttaa alueelle. Enkä usko olevani ainoa näin ajan tasalla pysyvä.
  ”Suosituimmuus”-termi obn aivan sama tässä yhteydessä kuin perinteinen ”Juhla-Mokka on Suomen suosituin kahvi” = koska sitä myydään jokaisella huoltamolla.

 2. Mistä lähtien haettu ja haluttu ovat olleet synonyymejä? Tehkääpä kysely, kuinka suuri prosentti hauista on puhtaasti vain ajanvietettä!
  Esim. eri keskustelupalstoilla käydään linkkien avulla ihastelemassa, ihmettelemässä ja kauhistelemassa asuntojen paitsi hintoja, myös kuntoa ja sisustusratkaisuja. Asuntokuvat ovat kuin aikuisten nukkekoteja! Viihdyttävää on myös kiinteistövälittäjien legendaarinen kielenkäyttö, joihin teen mielessäni lisäyksiä:”hobby hall”, ”puuhapark”, ” hillittyä charmia jalopuiden havinassa”, ”sykkivää suurkaupungin menoa”

 3. Kiitos hyvistä kommenteista Osmo V. ja Ajanviete! On totta, että ne eivät ole täysin synonyymejä. Samoja kaupunginosia esiintyy kuitenkin myös hakuvahtien top-listalla sekä lyhyimpien markkinointiaikojen listalla. Tähän juttuun top-lista haluttiin tehdä hakujen perusteella. Kannattaa lukea myös uudempi juttu, jossa Helsingin eri kaupunginosien kysyntää käydään läpi hakuvahtien avulla: https://www.etuovi.com/koti/blogi/asuntohaut-ja-vahdit-kertovat-tallaisia-asuntoja-helsingista-himoitaan/
  Mukavaa syksyn jatkoa ja rentoja ajanvietehetkiä Etuovi.comissa! 🙂

 4. Kiitos Niina näistä huippukiinnostavista artikkeleista. Nämä ovat aina parasta koko lehdessä ja tallennan ne aina myöhempää tarkastelua varten. Lisää vain näitä, kiitos !
  Oma asumishistoria on ollut kuitenkin syntymästä asti hyisen kylmällä Merikadulla, vanhan Eiran päässä. Espoossa kävin välillä ja siellä oli aivan ihanaa, koska peurat ja puput vaelsivat pihalla, kuin sadussa.

 5. Kyllä porukalla rahaa riittää, jos näistä eniten ostetaan kämppiä.

 6. Kaikissa on tullut asuttua 50 vuoden aikana ja nyt päädytty Laruun. Muuallakin kuten Hagiksessa ja Rööperissä. Yksi harharetki nuorena Laajasaloon. Periferiaan ei ole tarvinnut mennä. Kiitokset akateemisille opinnoille ja hyville työpaikoille. Aina kannatta yrittää eikä valittaa.

  1. Tikka.LapsuusTöölössö jossa4 kotia. Ullanlinnassa( 63 vielä Eiraa Eiran sairaalan naapurissa),Jollas 3v,Munkkiniemi 10v.Lauttsaarinyt 4.koti meren rannalla.Tosi tyytyväinen!

 7. Politiikot puhuu eriarvoistumisen ehkäisyn tarpeellisuudesta . Tästäkin artikkelista voi suoraan lukea miksi ko. asuinalueet ovat niin haluttuja . Päättäjät tekee ihan tietoista eriarvoistavaa kaupunki politiikkaa . Vaikka eivät halua puhua asiasta ääneen . Kyse on pitkälti myös asumiseen liittyvistä yhteisistä pelisäännöistä ja siitä että jokainen sotkija ja paikkojen rikkoja maksaa itse aiheuttamana vahingot .

  1. kaupunkipolitiikka on yhdyssana. Töitä riittää suomen kielen opettajille.

 8. Kertokaapa asumisen tavoista muualla Euroopassa . Jotenkin tuntuu että jatkuvasti kohoavat asumistukimenot puhuvat selkeää kieltään kotimaamme epäonnistuneesta asuntopolitiikasta. Palveleeko kotimaassa harjoitettu asuntopolitiikka kansalaisia vai lihottavatko yhteiskunnan maksamat vuokratut vain ” ammattiliittoja ja muuta hyötyjä tahoja ?

  1. Sivistysmaan tuntee sen asuntopolitiikasta; Suomi ei ole sitä.

 9. Voi nenä. Syntynyt Helsingissä, asunut siellä 20-vuotiaaksi asti. Lähdin evakkoon Sipooseen Bulevardilta 1994. Nyt Porvoolainen vuodesta 2003. Ei koskaan takaisin Mogadishuun.

 10. Benny menee nyt vaan töihin niin on varaa joskus palata Stadiin.

 11. Ensimmäiset 35 vuotta vartuin Larussa. Snadina penskana siellä vielä oli lehmiä laitumella. Vehreän saaren idylli alkoi sitten tuhoutumaan ja 60-luvusta lähtien sinne on tungettu mahdollisimman paljon ”kerskailutorneja”. Sitten oli jo pakko paeta rakennusvimmaa ja hintoja Espooseen ja sielläkin jo kolmannen kerran hintoja pakoon yhä lännemmäksi. Nyky-ympäristöön nousee myös vauhdilla näitä torneja joista olohuoneen ikkunasta näkee kun naapuritalon emäntä menee parinkymmenen metrin päässä vessaan tai suihkuun. Stadinseudun normaaliasunnon hinnalla saisi jo etelän auringosta luksusluokan omakotitalon. Lisäksi nämä nykyajan tornit näyttävät joutuvan täysremppaan jo parinkymmenen vuoden asumisen jälkeen ja taas tulee siitäkin lisälasku. Kyllä Finnbaniassa ollaan menossa vauhdilla suuntaan missä vain vaurailla on varaa asua sisätiloissa.

 12. Yksi yhteinen tärkeä asumiseen vaikuttava asia on näillä Helsingin halutuimmilla asuinalueilla on Meren läheisyys.
  Itse en voisi asua missään muualla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio