View of Laajasalo, Helsinki

Asuinalueena Laajasalo, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Laajasalo, Helsinki? Tutustu alueeseen

Laajasalon merellinen kaupunginosa sijaitsee Itä-Helsingissä. Laajasalon kaupunginosa koostuu saarista, joista suurin kantaa samaa nimeä kuin koko kaupunginosa. Pinta-alaltaan Laajasalon kaupunginosa on Helsingin suurin.

Laajasalo asuinalueena

Laajasalo on rauhallinen alue verrattuna Helsingin vilkkaaseen keskustaan, joten se soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Rauhallinen ja luonnonläheinen ovatkin Laajasalon avainsanat. Laajasalosta löytyy niin kerrostaloalueita kuin myös rivi- ja omakotitaloalueitakin. Yliskylän asunnoista suurin osa on kerrostaloasuntoja, kun taas Jollas koostuu pitkälti pientaloista. Läntiseen Laajasaloon on nousemassa uusi, Kruunuvuorenrannan asuinalue. Alueen ensimmäiset asunnot ovat jo valmistuneet, mutta alueesta on kaavailtu 11 000 asukkaan asuinaluetta, joka valmistuu kokonaisuudessaan 2020-luvun puolivälin jälkeen.

Haluatko päästä itse päättämään kodin pinnoista ja sisustuksesta? Laajasalosta löytyy paljon asuntoja, jotka kaipaavat pientä pintaremonttia ja kaunistusta. Näin saat kodistasi näköisesi heti ensi hetkestä.

Millaista on asua Laajasalossa Helsingissä?

Laajasalo on hyvin tunnettu luonnostaan. Helsingin suurimman saaren rannalta aukeaa upea merimaisema. Laajasalo onkin hyvin merenläheinen ja rauhallinen asuinpaikka. Siellä on paljon puistoja, kävelyreittejä sekä uimarantoja. Laajasalon palvelut ovat sijoittuneet kaupunginosan suurimman keskuksen, Yliskylän alueelle. Sieltä löytyy päivittäistavarakaupan lisäksi mm. kirjasto, apteekki sekä terveysasema. Keskustassa sijaitsee myös kulinaristien iloksi monia ravintoloita. Laajasalon nykyisen ostoskeskuksen tilalle on nousemassa uusi modernimpi ostoskeskus vuonna 2017.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Laajasalo, Helsinki

Neliöhinta
4819 €/m²
Helsinki: 6 548 €/m²
Markkinointiaika
18 vrk
Helsinki: 32 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Laajasalo, Helsinki

Postinumeroalueella 00840, johon Laajasalo kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 74.9 m².

68 % kerrostaloasuntoja32 % pientaloasuntoja
72 % omistusasujia28 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00840. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.9
Lapsiperheitä
21 %
Keski-ikä
45 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.