View of Joensuu

Asuinalueena Joensuu

Onko haaveissasi asunto alueelta Joensuu? Tutustu alueeseen

Joensuu on n. 76 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Karjalassa, Saimaaseen laskevan Pielisjoen suulla ja Pyhäselän rannalla. Joensuun asuntotarjonta on runsasta ja erilaisia vaihtoehtoja on paljon.

Joensuun asuinalueet

Myytävät asunnot Joensuussa vaihtelevat edullisista, kauempana keskustasta sijaitsevista kerrostaloasunnoista suuriin omakotitaloihin. Hintahaitarin yläpäästä löytyy myös runsaasti uusia, tasokkaita kerrostaloasuntoja keskustassa.
Joensuun keskusta on klassista ruutuukaavaa noudattava alue Pielisjoen pohjoisrannalla. Keskustan rakennuskanta koostuu pääosin 1970-luvulla ja sen jälkeen rakennetuista kerrostaloista, mutta myös uustuotantoa löytyy esimerkiksi joen itärannalta Penttilän alueelta. Keskustan tuntumassa ja kauempana kaupungin alueella on useita pientaloalueita, joilla on runsaasti mm. rintamamiestaloja.

Millaista on asua Joensuussa?

Joensuun keskustan sydämessä on Joensuun tori, joka on vilkas kauppa- ja ajanviettopaikka varsinkin kesäisin. 2000-luvulla keskustassa on toteutettu kävelykeskustaprojekti, joka on lisännyt keskustan viihtyisyyttä entisestään. Vuonna 2018 torin alle valmistui toriparkki. Joensuussa on hyvät kevyen liikenteen yhteydet niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Joensuu tunnetaan vilkkaana opiskelu- ja kulttuurikaupunkina. Joensuun Yliopisto sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Keskellä Pielisjokea olevassa Ilosaaressa järjestetään aika ajoin konsertteja ja muita tapahtumia. Saarelta nimensä saanut, heinäkuussa pidettävä musiikkifestivaali Ilosaarirock järjestetään nykyisin keskustan toisella laidalla, Joensuun Laulurinteellä.

Lue lisää

Joensuu: 646 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Joensuu

Neliöhinta
2270 €/m²
Markkinointiaika
63 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.