View of Jyväskylä

Asuinalueena Jyväskylä

Onko haaveissasi asunto alueelta Jyväskylä? Tutustu alueeseen

Jyväskylä on nuorekas yliopistokaupunki Keski-Suomessa. Jyväskylästä löytyy hyvät palvelut, nuorekas ja rento opiskelijakaupungin tunnelma. Paikalliset arvostavat luonnon läheisyyttä ja harrastusmahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan. Jyväskylä on haluttu paikka asua ja se on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki.

Jyväskylän asuinalueet

Etuovi.comin tilastojen mukaan Jyväskylän asuntojen hakuja tehdään selkeästi eniten Palokkaan. Palokka on pitänyt kärkipaikkaa hakujen lukumäärän osalta jo pitkään. Palokka on lapsiystävällinen alue, joka sijaitsee kaupungin kupeessa. Rauhallinen sijainti, luonnonläheisyys, hyvät ulkoilumaaston ja lyhyt matka Palokan palveluihin ovat alueen vetovoimatekijöitä. Palokka on iso alue ja sieltä löytyy vaihtoehtoja niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloasujalle. Jyväskylästä haetaan eniten omakotitaloja ja seuraavaksi eniten rivitaloja. Myös Palokasta haetaan eniten omakotitaloja, mutta rivitaloasunnot ovat lähes yhtä suosittu asuntotyyppi. Jyväskylän alueelle tehdään kuitenkin merkittävä määrä hakuja ilman erikseen valittua asuntotyyppiä.

Palokan jälkeen toiseksi suosituin alue Jyväskylässä on Keskusta. Keskustasta haetaan luonnollisesti eniten kerrostaloasuntoja. Jyväskylän keskusta on todella kompakti ja se on keskittynyt kävelykadun varrelle. Keskustasta löytyy monipuolisesti palveluita, ostosmahdollisuuksia ja ajanviettopaikkoja. Kolmanneksi suosituin alue Jyväskylässä on Lutakko. Lutakon alueelle on rakennettu viime vuosina uusia kerrostaloasuntoja ja näitä haetaankin Lutakosta ahkerimmin. Lutakko on keskustan tuntumassa oleva asuinalue, jossa asukkaat pääsevät nauttimaan kauniista rantamaisemasta järven rannalla. Kolmen kärkipään jälkeen seuraavaksi eniten hakuja keräävät Tikkakoski, Korpilahti ja Vaajakoski.

Millaista on asua Jyväskylässä?

Jyväskylä on mainio valinta kaupungissa viihtyvälle ihmiselle, joka arvostaa luonnonläheisyyttä. Liikuntamahdollisuudet ovat tässä Keski-Suomen maakuntakeskuksessa aivan ylivertaiset, sillä kaupunki tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkua luonnossa. Hiihtoladut, retkiluistelureitit, luontopolut, pururadat ovat erinomaisia ja pyörällä pääsee kätevästi paikasta paikkaan. Asunto järven rannalla on usean suomalaisen unelma, Jyväskylässä tämä unelma on mahdollinen sillä useat asuinalueet ovat järvien läheisyydessä. Jyväskylästä löytyy myös paljon rauhallisia alueita lapsiperheille. Kesäisin rallien aikaan kaupunki kuhisee turisteja ja Jyväskylä onkin tunnettu rallikaupunki.

Jos vuokra-asunto on kiinnostava vaihtoehto, kannattaa lukea Etuovi.comin blogista kattava juttusarja vuokra-asunnoista ja erittäin mielenkiintoista tietoa Jyväskylän vuokramarkkinoista. Jyväskylän ammattikorkeakoulun alue on tässä tarkastelussa kuumin sijainti.

Lue lisää

Jyväskylä: 1 766 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Jyväskylä

Neliöhinta
2672 €/m²
Markkinointiaika
80 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.