View of Kotka

Asuinalueena Kotka

Onko haaveissasi asunto alueelta Kotka? Tutustu alueeseen

Kotka sijaitsee Kymenlaakson maakunnassa Suomenlahden rannalla ja se on merkittävä satamakaupunki. Hamina-Kotkan satama on Suomen suurin yleissatama. Kotkan merellinen sijainti on houkutellut alueelle myös paljon teollisuutta.

Kotkan asuinalueet

Myytävät asunnot Kotkassa ovat monipuolinen kattaus edullisempia kerrostaloasuntoja sekä vanhempia ja uudempia omakotitaloja. Asuntojen hintataso vaihtelee pienemmistä muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta reiluun 300 000 euroon. Kotkan asukasluku vuoden 2017 alussa oli reilu 54 000. Kotkan keskusta sijaitsee Kotkansaarella. Merkittävimmät kerrostalolähiöt ovat Karhuvuori lännessä ja Sunila idässä. Keskustajaaman ulkopuolella on pääosin kaavoittamattomia maaseutukyliä.

Millaista on asua Kotkassa?

Kotkan kaupunkikuvalle on tyypillistä rikkonainen Suomenlahden rannikko saaristoineen ja Kymijoen suuhaarat. Kymijoki virtaa mereen kolmena haarana kaupungin alueella. Kotkan korkein kohta on lähellä Haminan rajaa sijaitseva Suurivuori, jonka korkeus on 87 metriä merenpinnasta. Kotka on vilkas kaupunki, jossa on järjestetty esimerkiksi Kotkan meripäivät jo vuodesta 1962. Vuonna 2008 valmistuneen Merikeskus Vellamon alueella toimii mm. Suomen merimuseo. Kotkassa toimii lukuisia peruskouluja, neljä toisen asteen oppilaitosta sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Lue lisää

Kotka: 383 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Kotka

Neliöhinta
1124 €/m²
Markkinointiaika
98 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.