View of Raasepori

Asuinalueena Raasepori

Onko haaveissasi asunto alueelta Raasepori? Tutustu alueeseen

Uudellamaalla sijaitseva Raaseporin kaupunki on saanut nimensä Raaseporin linnan mukaan. Raaseporissa on asukkaita noin 28 000, joista 65 % on ruotsinkielisiä. Raaseporin kokonaispinta-ala on 2 354,26 km², josta lähes puolet on merialuetta. Kaupungin rannikolla on myös useita saaria. Raaseporissa on kaksi suurta taajamaa, Karjaa ja Tammisaari, sekä pienempiä taajamia, joita ovat Pohjan kirkonkylä eli Pohjankuru, Tenhola, Langansböle, Mustio ja Fiskars.

Raaseporin asuinalueet

Raaseporin asuntokanta koostuu monipuolisesti kerrostaloasunnoista, rivitaloasunnoista ja omakotitaloista. Raaseporista löytyy myös 1900-luvun alkupuolella rakennettuja, upeasti kunnostettuja kartanoita. Raaseporissa asuntojen hinnat vaihtelevat muutaman kymmenen tuhannen euron yksiöstä jopa yli miljoonan euron hintaisiin taloihin.

Millaista on asua Raaseporissa?

Raasepori on tunnettu metalliteollisuudestaan. Aikoinaan paikkakunnalle on perustettu kolme ruukkia, joista tunnetuimpana Fiskarsin ruukki vuonna 1649. Nykyisin kaupungin huomattavimpia yrityksiä ja työllistäjiä ovat laivateollisuusyritys SBA-Interior Ab, Suomen ainoa kuorma-autojen valmistaja Oy Sisu Auto Ab ja oranssipäisistä saksistaan tunnettu Fiskars. Raaseporin tunnetuin nähtävyys on Raaseporin linnanrauniot, jonka lisäksi alueella on paljon kirkkoja, muistomerkkejä, linnoja ja vanhoja kartanoita.

Lue lisää

Raasepori: 332 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Raasepori

Neliöhinta
1568 €/m²
Markkinointiaika
91 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.