View of Ylästö, Vantaa

Asuinalueena Ylästö, Vantaa

Onko haaveissasi asunto alueelta Ylästö, Vantaa? Tutustu alueeseen

Hiukan alle 5000 asukkaan Ylästö sijaitsee Vantaalla. Ylästön rajaavat pohjoisessa kehä III ja etelässä Vantaanjoki. Ylästön naapurikaupunginosia ovat mm. Pakkala sekä Viinikkala.

Ylästö asuinalueena

Ylästö jatkaa laajenemistansa, kun vanhan rakennuskannan rinnalle nousee uusia pientaloalueita. Vielä 1960-luvulle asti Ylästö koostui harvaan rakennetuista pientaloista. Kuitenkin 1980 ja 1990-lukujen aikana rakennustahti alkoi kiihtyä ja alueelle nousi paljon omakoti- ja rivitaloja. 1990-luvulla Ylästöön nousivat myös ensimmäiset kerrostalot, mutta niitä alueella ei vielä tänäkään päivänä ole montaa, vaan alueen asutus painottuu edelleen pientaloihin. Ylästö on rauhallinen alue, joka sopiikin erityisesti omakoti- tai rivitalosta haaveileville lapsiperheille. Ylästöön rakennetaankin tällä hetkellä uusia rivitaloja, joten jos alue kiinnostaa, käy katsomassa uudiskohteet.

Millaista on asua Ylästössä Vantaalla?

Ylästö on ollut yksi Vantaan nopeimmin kasvaneista alueista. Viimeisten vuosikymmenten aikana väkiluku on kasvanut nelinkertaiseksi verrattuna vuoden 1980 väkilukuun. Ylästö on suosittu alue lapsiperheiden keskuudessa, ja yli puolessa alueen talouksista asuukin lapsiperhe. Alueella sijaitsee Ylästön koulu, josta löytyvät luokat 1-6. Ylästöstä on matkaa kauppakeskus Jumboon noin 2 km. Jumbo on yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista, josta löytyvät suuremmat päivittäistavarakaupat ja monen alan erikoisliikkeet. Jumbon yhteydestä löytyy myös Flamingo Spa -kylpylä sekä viihdekeskus, joiden monipuolisista palveluista nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Lue lisää

Katso myös koko Vantaa asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Ylästö, Vantaa

Neliöhinta
5225 €/m²
Vantaa: 4 655 €/m²
Markkinointiaika
19 vrk
Vantaa: 56 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Ylästö, Vantaa

Postinumeroalueella 01690, johon Ylästö kuuluu, yleisin asumistyyppi on pientalo ja asuntojen keskikoko on 105.9 m².

3 % kerrostaloasuntoja97 % pientaloasuntoja
84 % omistusasujia16 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 01690. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2.9
Lapsiperheitä
50 %
Keski-ikä
35 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.