Kiinteistömaailma Helsinki Kruununhaka-Katajanokka | KK-Neliöt Oy

Kerrostalo | 3h, avok, kph, s, erillinen wc, parveke

Mariankatu 7, Kruununhaka, Helsinki

Hinta

980 000 €

Koko

74,5 / 80,6 m²

Vuosi

1861

Nyt tarjolla pieteetillä saneerattu parvekkeellinen kolmio v. 1861 rakennetusta Helsingin vanhimmasta kivestä tehdystä asuinkerrostalosta. Huoneisto on juuri valmistunut täys-saneerauksesta, joka on toteutettu taloyhtiön, rakennusvalvonnan ja kaupunginmuseon valvonnassa. Huoneiston sisäiset putket, sähköt, saniteettitilat ja kaikki pintamateriaalit ovat uusittu sekä alkuperäiset lankkulattiat ja muut alkuperäiset yksityiskohdat ovat entisöity. Kokonaisuus on viimeistelty ja elegantti yhdistelmä vanhaa ja uutta. Asunnossa on huimaava, lähes neljän metrin huonekorkeus. Ikkunat katsovat kohti Ritarihuonetta ja sisäpihan yli aina Uspenskin katedraalille saakka. Mariankadun puolella sijaitsevalta parvekkeelta avautuvat upeat näkymät Ritaripuistikkoon ja Mariankatua pitkin aina Etelärantaan saakka. Läpitalon kodin tilat jakautuvat avokeittiö/olohuoneeseen, kahteen tilavaan makuuhuoneeseen, erilliseen vessaan ja kylpyhuoneeseen, jonka yhteydessä on sauna. Keittiökalusteet, vaatekaapit ja saniteettitilojen kiintokalusteet ovat kotimaassa valmistettuja Opdecon mallistosta. Kodinkoneet ovat pääosin Mielen mallistosta. Lattiat ovat leveää maalattua lankkua. Rakennus, jossa koti sijaitsee on Helsingin ja koko Suomen mittakaavalla ainutlaatuinen. G.T.P. Chiewitzin suunnitteleman talon on rakennuttanut perheelleen kauppias ja mesenaatti Henrik Borgström. Borgströmin asunto oli aikoinaan Helsingin kulttuuri- ja talouselämän keskus, jonka historiaan ja asukkaisiin liittyvät kuuluisat nimet, kuten Runeberg, Topelius ja J. V. Snellman Kodin sijainti empirekeskustan äärellä, meren ja kauppatorin läheisyydessä sekä Presidentinlinnan lähimpänä asuinnaapurina on ainutlaatuinen.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
1361272
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, avok, kph, s, erillinen wc, parveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
74,5 m²
Kokonaispinta-ala
80,6 m²
Kerrokset
3/5
Rakennusvuosi
1861
Vapautuminen
Heti

Hinta

Myyntihinta

980 000,00 €

Velaton hinta

980 000,00 €

Neliöhinta

13 154,36 €/m²

Vastike

Hoitovastike

787,94 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

787,94 € / kk

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parvekkeen ilmansuunta: länsi
ulkopuolinen
Kohteen lisätiedot
DNA
Hissi vain A-pirtaassa
Tehdyt remontit
Huoneistossa on tehty täysi remontti vuosina 2022-23 yhtiön, rakennusvalvonnan ja kaupunginmuseon valvonnassa. Katso rakennustapaselosteesta remontin suunnittelusta, valvonnasta ja toteutuksesta tehty selostus
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö, jakelutapana vesikiertoinen patterilämmitys
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili
Keittiön kuvaus
OPDeco kaapistot. Kodinkoneet: Miele: jääkaappi/pakastin, astianpesukone, mikroaaltouuni, erillisuuni. Bora: induktioliesitaso integroidulla liesituulettimella. Katso keittiön varustekortti
Lattiamateriaalit: Maalattu lankkulattia
Seinämateriaalit: Maalattu
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone: Suihku, lasinen suihkuseinä, allas+allaskaappi, peili, Kylpyhuoneen yhteydessä sauna, jossa Harvian sähkökiuas. Erillinen WC: seinä wc, allas+allaskaappi, peilikaappi, pesukoneliitäntä. Katso tarkat tiedot saniteettitilojen varustekortista
Seinämateriaali: Laatta
Lattiamateriaali: Laatta
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Maalattu lankkulattia
Seinämateriaalit: Maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Kaapistot OpDeco
Lattiamateriaalit: Maalattu lankkulattia
Seinämateriaalit: Maalattu
Säilytystilojen kuvaus
Kellarissa sijaitseva varastokomero on erillisenä osakkeena sijaitsee F portaassa. Velaton hintapyyntö 5000€.
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Kiinteistö Oy Mariankatu 5-7
Muuta taloyhtiöstä
Kellarikomerot ja autopaikat ovat erillisinä osakkeina. Talousarviossa 2024 ehdotetaan yhtiövastikkeen laskemista. Yhtiövastiketta maksetaan osakeluvun mukaan. Nyt ollut 0,099€/osake, ehdotus 2024 on 0,0750/osake. Yhtiössä ei peritä erillistä vesivastiketta.
Ostajalle aiheutuvat kustannukset: Vuoden 2024 korjaukset (yhteensä noin 85.000€) on talousarviossa 2024 (käsitellään toukokuussa pidettävässä yhtiökokouksessa) budjetoitu maksettavan aiemmin kertyneestä hoitoylijäämästä.
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus osakkailla 14 vuorokautta
Taloyhtiön autopaikat

sähköpistokepaikkoja: 9, lisätietoa: Erillisillä osakkeilla.

Tehdyt remontit
2023 Porraskäytävän 5A ja 7A saneeraus. 2022 Viemäreiden sukitus 2020-2021, Mariankatu 7 A1 kosteus-saneeraus, portaikkojen 7A ja 5A korjausuunnitelmat sekä putkistojen kuntotutkimus valmistui. Kattoturvatuotteita lisättiin tarvittaviin kohtiin.
Aloitettiin suunnittelu jätepisteen rakentamisesta piharakennuksen sisälle. 2019 Sisäpihan, piharakennuksen sekä eteläseinän rappaus uusittu. Sisäpihan ulkoovet kunnostettu ja ulkovalaisimet uusittu. Sisäpihan parvekkeet osin uusittu ja peruskorjattu. 7A ja 5A portaiden värikartoitus teetetty yhteistyössä
museoviraston kanssa. Lämmitysverkoston tasapainotus ja säätö tehty. M7. katolla oleva jäähdytinlaite uusittiin ukkosvaurion vuoksi. 2018 Vesikaton osittainen uusiminen 7A portaan kohdalta. 5A hissin koneiston uusiminen. Poistohormien nuohous tehty. Q-park aloitti pysäköinnin valvonnan sisäpihalla. M5 valokuituyhteydet uusittu. 2017 Tukimuurin pellitys ja korjaus, 7A hissin korin modernisointi ja koneiston uusiminen, lapsiesteet lisätty tikapuihin, piipunhattuja hormien päälle, 5 kiinteistön eteläpäädyn räystään korjaus ja puun oksien karsiminen. 5A portaaseen liiketunnistinvalaisin.
2016 Julkisivujen rappauskorjauksia, 2015 Katon pinnoitus ja kattoikkunoiden korjaus, parvekekorjauksia
2013 Ikkunoiden ja ovien ulkopuolen kunnostus- ja maalaustyöt, 2011 Patteriventtiilien uusinta ja perussäätö (toimistot) , 2010 Patteriventtiilien uusinta ja perussäätö (asunnot). 2009 Lämmönvaihtimien uusinta
2005 Julkisivujen maalauskorjauksia (etelä-pohj.), pihan kunnostus, sähkötolpat, 2004 Sisäpihan ikkunoiden ja ovien maalaus ja parvekkeiden korjaus, julkisivujen rappaus- ja maalauskorjauksia (Mariankatu), 1987 Sähköpääkeskuksen uusiminen, putkistosaneeraus, IV-koneet.
Tulevat remontit
2024: Ikkunapuitteet ja vesipellit, porttikongin kunnostus (lähinnä puisen portin kunnostus ja kenties porttikongin maalaus), Porrashuoneiden 5A ja 7A ulko-ovien kunnostus, C- ja G-portaiden maalaus. Edellä mainituista remonteista ei ole yhtiökokouksen päätöstä, vaan niistä tullaan päättämään toukokuussa 2024 pidettävässä yhtiökokouksessa.

Näiden korjausten jälkeen tullaan noin vuoden päästä päivittämään kuntoarvio ja aikajaksolla 2-5 vuotta tehdään katujulkisivun paikkamaalausremontti. Näistä ei yhtiökokouksen päätöstä.
Energialuokka
Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta
Tontin koko
2 041 m²
Tontin omistus
Oma
Palvelut
Koulut: Kruununhaan ala-aste (n. 0.8 km)
Ruokakaupat: Alepa (n. 0.2 km)
Päiväkodit: Aleksi (n. 0.1 km)
Liikenneyhteydet
Raitiovaunu (n. 0.2 km)

Tiedustelut
Kiinteistömaailma Kruununhaka: Teija Numminen, LKV, Myyntijohtaja. P: 040-5608117, teija.numminen@km.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kruununhaka, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Teija Numminen

Myyntijohtaja, LKV, LVV, KED

Kiinteistömaailma Helsinki Kruununhaka-Katajanokka | KK-Neliöt Oy

Kiinteistömaailma Helsinki Kruununhaka-Katajanokka | KK-Neliöt Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.