View of Kruununhaka, Helsinki

Asuinalueena Kruununhaka, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Kruununhaka, Helsinki? Tutustu alueeseen

Reilun 7 000 asukkaan Kruununhaka sijaitsee meren rannassa, mutta kuitenkin aivan Helsingin ytimessä. Vironniemen peruspiiriin kuuluvan alueen naapurialueita ovat mm. Katajanokka ja Kluuvi.

Kruununhaka asuinalueena

Kruununhaan rakennuskanta koostuu lähes kokonaan kerrostaloista. Suuri osa alueen rakennuksista on rakennettu 1800- ja 1900-luvun vaihteessa ja viimeisimmät 1900-luvun puolivälissä. Kruununhaan rakennukset ovat kauniita ja henkivät 1800-lukua upeilla yksityiskohdillaan. Helsinkiä parhaimmillaan!

Millaista on asua Kruununhaassa Helsingissä?

Helsingin noustessa Suomen pääkaupungiksi, Kruununhaasta tuli maan hallinnon ja sivistyksen keskus, ja alueelle rakennettiin useita julkisia rakennuksia. Kruununhaasta löytyy mm. Presidentinlinna, Tuomiokirkko, Raatihuone sekä Senaatintori. Kruununhaka onkin aikanaan katsottu Museoviraston toimesta kokonaisuutena valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Kruununhaasta löytyy kantakaupungin vanhin kivirakennus, Sederholmin talo, jossa toimii nykyään museo. Tervasaaren ulkoilualue kuuluu Kruununhaan kaupunginosaan, mutta muuten alue koostuu pitkälti rakennetusta ympäristöstä. Kruununhaasta löytyy myös Kauppatori, joka on Helsingin toreista huomattavin ja turistien suuressa suosiossa.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kruununhaka, Helsinki

Neliöhinta
8624 €/m²
Helsinki: 5 790 €/m²
Markkinointiaika
18 vrk
Helsinki: 18 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kruununhaka, Helsinki

Postinumeroalueella 00170, johon Kruununhaka kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 68.5 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
54 % omistusasujia46 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00170. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.8
Lapsiperheitä
16 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.