NORD | Taipale LKV Oy
NORD | Taipale LKV Oy

Kerrostalo | 3h + kt + p

Metsäläntie 8 B 4, Pasila, Postipuisto, Helsinki

Hinta

372 600 €

Koko

81 m²

Vuosi

2023

Kun teet asuntokaupan huhtikuun 2024 loppuun mennessä, saat 5%:n alennuksen asunnon velattomasta myyntihinnasta ja maksamme hoitovastikkeet heinäkuun 2024 loppuun saakka. AS OY HELSINGIN KIRJEKYYHKY 6:ssa pääset nauttimaan huolettomasta kerrostaloasumisesta loistavalla paikalla Helsingin Keskuspuiston naapurissa. 8-kerroksiseen taloon tulee yhteensä 52 modernia asuntoa toimivasta yksiöstä tilavampiin 4h+kt+s huoneistoihin. Hyvänkokoisia yksiöitä, erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä tilavia saunallisia perheasuntoja ylellisellä parvekkeella. Asunnot ovat selkeitä, avaria ja tehokkaita. Kaikissa asunnoissa on suuret lasitetut parvekkeet, parvekkeiden ilmansuunnat länteen ja n. etelään. Isoista asunnoista on näköalat vehreään keskuspuistoon. Valmistunut 14.12.2023. • Kaukolämpö • Vesikiertoinen lattialämmitys • Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla ja tuloilman viilennyksellä • Asuntoihin on mahdollisuus toteuttaa lisäviilennys ilmalämpöpumpulla • Rakennuksen vesikatolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä • Valinnainen oma-/vuokratontti • 23 autopaikkaa myydään erikseen • RS-kohde • Rakentaja Evälahti Oy • Myynnissä Kirjekyyhky 6 ja 7 taloyhtiöt, asuntoja eri pohjaratkaisuilla useissa kokoluokissa Autopaikat sijaitsevat parkkihallissa pihakannen alla. Autopaikat myydään asuntojen yhteydessä. Autolta pääsee kulkemaan esteettömästi ja sisäkautta suoraan asuntoon. Korttelin pysäköintihalliin on lisäksi varattu yhteiskäyttöautoja asukkaiden käyttöön. Postipuisto on haluttu uusi asuinalue Pohjois-Pasilassa. Ilmalan, Pasilan ja Käpylän asemien läheisyys ja toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Lähikauppa sijaitsee samassa korttelissa ja Pasilan aseman yhteydessä on Mall of Tripla satoine kauppoineen. Ulkoilumahdollisuudet ovat mitä mainioimmat, keskuspuisto alkaa kadun toiselta puolelta. TILAA ESITE JA TIETOPAKETTI SÄHKÖPOSTIISI: JARMO TAIPALE 040 829 7171 / jarmo@nordlkv.fi I EERO VUORILEHTO 044 222 2421 / eero@nordlkv.fi Onko nykyinen asunto osana rahoitusta? Turvallinen ja joustava siirtyminen uuteen kotiin! Ilmainen arviointi ja myyntisuunnitelma vanhalle asunnolle.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika
su 5.5. 10:00 - 10:30

ESITTELYT B-RAPUN ASUNNOISSA

Esittelijänä Jarmo Taipale
p. 040 829 7171

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
21877952
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + kt + p
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
81 m²
Kokonaispinta-ala
81 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen
Kerrokset
2/8
Rakennusvuosi
2023 (Uudiskohde)
Käyttöönottovuosi
2023
Vapautuminen
Heti vapaa
Varaustilanne
Vapaa

Hinta

Myyntihinta

112 100,00 €

Velkaosuus

260 500,00 €

Velaton hinta

372 600,00 €

Neliöhinta

4 600,00 €/m²

Valinnaisen vuokratontin lunastushinta

83 525,00 €

Kohde on yhtiölainoitettu

Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.

Valinnainen vuokratontti

Onko osuus tontista lunastettu

Ei

Tontin vuokravastike

319,00 € / kk

Vuokratontin lunastushinta

83 525,00 €

Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla

Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.

Vastike

Hoitovastike

344,00 € / kk

Pääomavastike

1 996,00 € / kk

Tontin vuokravastike

319,00 € / kk

Jos tontti lunastettu:

Tontin vuokravastike

0,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

2 659,00 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Hoitovastike 4,25€/m2/kk Pääomavastike sisältää arvioidun lyhennyksen ja koron osuuden (1996€/kk), lyhennysvapaalla ajalla pelkkä korko (1053€/kk). Korkomuutokset vaikuttavat olennaisesti rahoitusvastikkeen suuruuteen. Kohde on yhtiölainoitettu. Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille. Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla. Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle. Mikäli kaikki osakkaat lunastavat asuntokohtaiset tontinosansa, voi taloyhtiö lunastaa tontin kokonaan itselleen. Tällöin vuokratontti muuttuu taloyhtiön omaksi tontiksi. Tontin arvioitu lunastushinta tällä hetkellä hinnaston 2023 mukaisesti 1031,2€/m2. Tontin vuokra 3,944€/m2. Vuokratonttivastikkeen maksaminen ei lyhennä tonttiosuuden lunastushintaa. Tontinosan lunastanut on vapaa tontinvuokravastikkeen maksamisesta. Tietoja maanvuokrasopimuksesta saa välittäjältä. RS-pankki Etelä-Karjalan Osuuspankki. Yhtiölainan korko 4,754€. Koron tarkistus 13.4. Euribor 12kk+marginaali 0,95% Taloyhtiölaina tasalyhennyksin 23 vuotta, lyhennykset alkavat 31.1.2026 ( lyhennyksen osuutta saatetaan alkaa periä muutamia kuukausia aikaisemmin, jotta lyhennyksen osuudet ovat taloyhtiön tilillä lyhennysten alkaessa). (Vesimaksuennakko 20€/hlö/kk (oma mittari) Pysköintioikeuden hinta 25000€. VUOKRAN JA LUNASTUSHINNAN MÄÄRÄYTYMINEN Tonttivuokran suuruus on vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä (15.10.2021) 4,2%. Vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin, kuitenkin siten, että sen vuotuinen korotus on aina vähintään 1%. Tontinosan lunastus on kiinteistökauppa, joten ostaja maksaa siitä lunastushinnan lisäksi 3%:n varainsiirtoveron sekä muut lunastuksesta aiheutuneet kulut. Tontin vuotuinen arvonnousu, eli lunastushinnan korotus on 1,5%. Virallinen laskelma lunastushinnasta tulee aina vuokranantajalta. Tontin vuokranantaja on Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitus- rahasto ja vuokra-aika on 30 vuotta. Ensimmäinen mahdollisuus tontinosan lunastukseen on taloyhtiön hallinnan luovutuksen yhteydessä. Valmistumisen jälkeen on myös 3 ja 6 kuukauden kuluttua mahdollisuus lunastukseen. Tämän jälkeen lunastusmahdollisuus on kerran vuodessa marraskuun viimeisenä päivänä. Lunastuksesta on ilmoitettava 2 viikkoa etukäteen. Koko lunastushinta on maksettava kerralla. Mikäli asunto myöhemmin myydään, eikä lunastusoikeutta ole käytetty, siirtyy se uudelle omistajalle.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Asuinhuoneiden kiintokalusteet ovat saranaovelliset ja eteisten osin peililiuku- ja osin saranaovelliset.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Kohteen lisätiedot
Asunnot ja yhteistilat ovat esteettömiä. Valinnainen vuokratontti. Taloon tulee keskitetty koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla ja tuloilman viilennyksellä. Asunnon ostajilla on mahdollisuus tilata asuntoihin lisäviilennys lisätyönä. Asuntojen kuivissa tiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Asuntojen LVI-tekniikka on osittain varustettu asuntokohtaisella digitaalisella ohjaus/seuranta-automatiikalla. Asukas voi halutessaan tilata lisätyönä suoraan palveluntarjoajalta automatiikan ohjauksen omaan mobiililaitteeseen. Rakennuksen vesikatolle asennetaan aurinkopaneeli- järjestelmä, jonka tuottamaa sähköä hyödynnetään kiinteistön käyttöön. Korttelin pysäköintihalliin on lisäksi varttu yhteiskäyttöautoja asukkaiden käyttöön.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, tiili
Keittiön kuvaus
Kotimainen Puustelli-keittiö. Keittotilan kaapiston ovien ja laatikostojen etulevyt ovat maalattua mdf-levyä. Electrolux kodinkoneet. Keittotilassa on 60 cm leveä keraaminen induktio liesitaso, kalusteuuni, valaisimella varustettu liesikupu sekä 60 cm leveä intergroitu astianpesukone. Asuntotyypistä riippuen keittotila varustetaan joko jääkaappipakastimella tai jää- ja pakastinkaapilla. Mikroaaltouunille varataan tila kalusteeseen.
Kylpyhuoneen kuvaus
Puustellin allaskalusteet ja peilikaapit. Asunnot varustetaan pyykinpesukoneliitännöillä. Pesuhuoneiden ja erillisten WC-tilojen lattiat ovat laatoitettuja. Pesuhuoneiden seinät laatoitetaan. Pesuhuoneiden katot ovat puupaneelia
Kattomateriaalin kuvaus
huopa

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Yhtiön yhteiskäyttötiloista irtainvarastot, polkupyörävarasto, tekniset tilat, väestönsuojat, polkupyörien pesutila ja jätehuone sijaitsevat kellarikerroksessa. Pesula, kuivaushuoneet, lastenvaunuvarasto, saunaosasto ja asukkaiden yhteisessä käytössä oleva vapaa-ajantila sijaitsevat 1. kerroksessa. Osa yhteis- ja monikäyttötiloista tulee sijaitsemaan Postipuiston alueen yhteisrakennuksessa Postivarikossa,
Energialuokka
B (2018)
Tontin omistus
  • Valinnainen vuokratontti
  • Onko osuus tontista lunastettu: Ei
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
138 233 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto
Tontin vuokra-aika päättyy
13.10.2051

As Oy Helsingin Kirjekyyhky 6

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Postipuistoon on rakentumassa myös alakoulu ja kaksi päiväkotia. Lähialueilta löytyy jo nyt useita peruskouluja.
Palvelut: Pasilan aseman yhteydessä oleva Mall of Tripla satoine kauppoineen
palvelee monipuolisesti. Lähikauppa ja pakettipiste sijaitsevat Kirjekyyhkyjen korttelissa Postiljooninkadun ja Rullakkokadun kulmassa.
Muut palvelut: Erilaisten suurtapahtumien, konserttien ja urheilutapahtumien ystävät nauttivat Hartwall Areenan ja Messukeskuksen läheisyydestä.
Liikenneyhteydet
Ilmalan ja Käpylän asemien läheisyys ja toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Bussit tulevat kulkemaan aivan Kirjekyyhky 6:n edestä ja lähin pysäkki on noin 100 metrin päässä talosta. Alueelle on suunnitteilla myös raitiotievaraus. Postipuistosta on helppo kulkea Pasilan asemalle.
Lisätietoa auton säilytyksestä
Pysäköintipaikat on osoitettu korttelin yhtiöiden yhteisesti omistamaan ja hallinnoimaan
pysäköintihalliin ja ne myydään pysäköintioikeuksina. Pysäköintioikeus 25000€

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Pasila, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Taipale Jarmo

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KED, rakennuttaja-asiamies RAKI™

NORD | Taipale LKV Oy

NORD | Taipale LKV Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.