Kerrostalo | 2h + kt + lasitettu 12,5m2 eteläparveke

Kollikatu 4 B, Pasila, Helsinki

Hinta

199 900 €

Koko

34,5 m²

Vuosi

2023

Yhtiö valmistunut huhtikuun 2023 lopussa. Helsingin Lumina on rakennettu uudelle Postipuiston alueelle Pohjois-Pasilaan. Postipuiston moderni asuinalue kannustaa yhteisölliseen ja aktiiviseen elämään kattavien palveluiden läheisyydessä ja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Pasila on keskeisen Helsingin kaupunginosa, jota kutsutaan ”Suomen saavutettavimmaksi paikaksi”, eikä suotta – Pasilan rautatieasema on liikenteen risteyskohta, josta on loistavat kulkuyhteydet niin Helsingin keskustaan, lentokentälle kuin ympäri Suomen. Huoneisto vuokrattu 1.5.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella, vuokra sopimuksen alkaessa 850,00 euroa/kk + vesiennakkomaksu 20,00 euroa/kk, kulutuksen mukaan huoneistokohtainen mittaus. Vuokralainen ottaa asuntoon laajan kotivakuutuksen vastuuosalla. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankota vuokralaisella on maaliskuu 2024. Vuokralainen voi irtisanoutua aikaisemminkin maksamalla 1kk vuokran suuruisen irtisanomiskorvauksen vuokranantajalle. Vuokravakuus yhden kuukauden vuokraa vastaava rahavakuus. Vuokraa voidaan tarkistaa vuosittain enintään 5%. Ensimmäinen korotusmahdollisuus on 1.1.2024. Korotettua rahoitusvastiketta kerätään 1.1.2024-30.04.2024 jonka jälkeen 01.05.2024-31.12.2024 rahoitusvastike on (yhtiölainan korko) 1,09 euroa/ os/ kk = 625,66 euroa/kk. Korko on laskettu todellisella vuosikorolla 12kk Euribor + 0,80 % marginaalilla. Laina-aika on rakennusaika + 3 + 21 vuotta, josta rakennusaika + kolme ensimmäistä asumisvuotta ovat lyhennysvapaita. Lyhennykset puolivuosittain tasalyhennyksin kun lyhennykset alkavat. Lyhennysarvio 1,02 €/osake/kk (586,00 euroa) + koron osuus. Osakkeenostajilta aletaan kerätä vastiketta lainan lyhennystä varten puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen erääntymistä. Yhtiö rakennetaan vuokratontille. Tonttivuokra sisältyy hoitovastikkeeseen. Rakennuslainan korko tällä hetkellä 1,87/ velallinen osake. Lisätiedot ja esittelyvaraukset: iHomes LKV, Veli-Matti Kopio, p. 050-315 3084 tai veli-matti.kopio@ihomes.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80352648
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h + kt + lasitettu 12,5m2 eteläparveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
34,5 m²
Kokonaispinta-ala
34,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen Lasitettu 12,5m2 eteläparveke
Kerrokset
2/8
Rakennusvuosi
2023
Vapautuminen
Vuokrattu. Huoneisto vuokrattu 1.5.2023 alkaen, vuokra sopimuksen alkaessa 850,00 euroa/kk + vesiennakkomaksu 20,00 euroa/kk, kulutuksen mukaan huoneistokohtainen mittaus. Vuokralainen ottaa asuntoon laajan kotivakuutuksen vastuuosalla. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankota vuokralaisella on maaliskuu 2024. Vuokralainen voi irtisanoutua aikaisemminkin maksamalla 1kk vuokran suuruisen irtisanomiskorvauksen vuokranantajalle. Vuokravakuus yhden kuukauden vuokraa vastaava rahavakuus. Vuokraa voidaan tarkistaa vuosittain enintään 5%. Ensimmäinen korotusmahdollisuus on 1.1.2024. Huoneisto myydään vuokrattuna. Myydään vuokrattuna.

Hinta

Myyntihinta

46 516,86 €

Velkaosuus

153 383,14 €

Velaton hinta

199 900,00 €

Neliöhinta

5 794,20 €/m²

Vastike

Hoitovastike

258,75 € / kk

Pääomavastike

1 073,38 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 332,13 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 20,00 euroa/kk/hlö Vesimaksuennakko € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)
Lisätietoja maksuista: Korotettua rahoitusvastiketta kerätään 1.1.2024-30.04.2024 jonka jälkeen 01.05.2024-31.12.2024 rahoitusvastike on (yhtiölainan korko) 1,09 euroa/ os/ kk = 625,66 euroa/kk. Laina-aika on rakennusaika + 3 + 21 vuotta, josta rakennusaika + kolme ensimmäistä asumisvuotta ovat lyhennysvapaita. Lyhennykset puolivuosittain tasalyhennyksin. Lyhennysarvio 1,02 €/osake/kk (586,00 euroa) + koron osuus kun lyhennykset alkavat. Osakkeenostajilta aletaan kerätä vastiketta lainan lyhennystä varten puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen erääntymistä. Mahdollisen koron vaihtuminen vaikuttaa koron osuuteen, joka voi kasvaa tai vähentyä. Yhtiö rakennettu Helsingin kaupungin vuokratontille. Tonttivuokra sisältyy hoitovastikkeeseen. Hoitovastikkeeseen ei sisälly Postipuiston alueen yhteiskerhotilojen vuokrakustannusta.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Käyttö- ja luovutusrajoitukset: Muut maksut: Vesimaksuennakko 20,00 €/hlö/kk, kulutuksen mukaan. Autopaikka hoitovastike 39,00 €/kk. Pesutupamaksu 10,00 €/kk. Saunavuoro 25,00 €/kk. Tontin vuokran tarkistusperuste indeksi. Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupan jälkeen. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin mahdollisesti kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan. Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Kotivakuutus omien sopimusehtojen mukaisesti. Ostaja maksaa varainsiirtoveroa 1,5 % velattomasta kauppahinnasta. Luovutusrajoitus: Yhtiöjärjestys 6§: Yhtiön rakennusluvassa on rajoitus: Asuntoja ei saa käyttää majoitukseen. Määräys ei koske asunnon satunnaista vuokrausta asunnon kirjoilla olevan lyhyehkö lomamatkojen ja muiden vastaavien ajaksi. Yhtiöjärjestys 10§: Yhtiön asuinhuoneistojen ja osakashallinnassa olevien muiden tilojen rakentamisvaiheen aikaisiin rakennussuunnitelmiin kuulumattomien osakkeenomistajan asentamien tai asennuttamien rakenteiden ja rakennelmien osalta on korjaus-, kunnossapito-, huolto-, vahinko- ja muu vastuu kyseisen huoneiston tai tilan hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistajalla.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Teräsbetoni/Tiiliverhoilu
Keittiön kuvaus
Kaksioiden keittiöissä on neljän levyn keraaminen liesitaso, kalusteeseen upotettu erillisuuni, liesikupu ja astianpesukone sekä jääkaappipakastin.
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesuhuoneiden lattia laatta ja seinät laatoitettuja, wc-istuin suihku, suihkuseinä, käsienpesuallas, valopeili.
Saunan kuvaus
Varusteet: Kiuas: Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus
Seinät maalattu, lattia tammilautaparketti
Makuuhuoneiden kuvaus
Seinät maalattu, lattia tammilautaparketti
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto/Bitumikermikate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Kiinteistötahkola Oy, Juhani Mauno, juhani.mauno@kiinteistotahkola.fi, 020 748 8340
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kaapeli-tv
Muuta: Taloyhtiöön kuuluu: Taloyhtiön saunaosasto ja kerhotila sijaitsevat As Oy Helsingin Harmonian ullakkokerroksessa. Yhtiön IV-konehuone sijaitsee A-rapun ullakkokerroksessa. Lämmönjakohuone, sähköpääkes- kus ja siivouskomero sekä väestönsuoja sijaitsevat kellariker- roksessa. Pesula ja kuivaushuone sijaitsevat As Oy Helsingin Barokin kellarikerroksessa. Taloyhtiön lisätiedot: Yhtiö varustetaan yleiskaapelointiverkolla ja liitetään yleiseen televerkkoon operaattorin kiinteistökuidulla (sisältää kaapeli-tv:n). Osakkaat vastaavat taloyhtiölainasta yhdessä, mikä viime kädessä voi johtaa muiden osakkeenomistajien maksuvastuuseen, jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä. Mikäli osakas laiminlyö vastikevastuun hoitamisen niin yhtiö voi myös ottaa huoneiston haltuun ja vuokrata/ myydä osakkeet mikäli pääomavastikkeita ei saada muutoin joidenkin asuntojen osalta perittyä.
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: 12 kpl erillisinä osakkeina

Energialuokka
B (2018), Energialuokka: B2018, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 21.12.2030
Tontin koko
1 153 m²
Tontin omistus
Vuokra
Lisätietoa tontista
Lisätiedot tontista: Helsingin kaupungin vuokratontti
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
87 253,35 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra-aika päättyy
29.12.2080

Asunto Oy Helsingin Lumina

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Hyvät
Koulut: Alueella

Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, sujuvat yhteydet omalla autolla, juna-asema lähellä ja hyvät pyöräilytiet
Tiedustelut
Veli-Matti Kopio, 050 315 3084, veli-matti.kopio@ihomes.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Pasila, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Veli-Matti Kopio

Uudistuotanto ja arvokohteet

iHomes LKV

Finnoonlaaksontie 2,
02270 Espoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.