Solid House Helsinki Oy, Helsinki
Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Puutalo-osake | 1h, keittiö, kph, eteinen

Keuruuntie 17 A, Puu-Vallila Vallila, Helsinki

Hinta

262 000 €

Koko

32 m²

Vuosi

1923

Täällä puutalojen keskellä sinua odottaa Helsingissä ainutlaatuinen kaupunkikylämiljöö ja 100-vuotiaan hirsirunkoisen talon yläkerran upea huoneisto. Kaksikerroksinen kahdeksan huoneiston rakennus seisoo ryhdikkäänä Keuruuntien varrella kätkien taakseen vehreän ja suojaisen sisäpihan. Huoneistossa on paljon uuttaa, talo henkii silti alkuperäistä tyyliä, ja nyt on sinun aikasi jättää oma jälkesi talon ja Puu-Vallilan arvokkaaseen historiaan. Talot on tehty asumista varten ja niiden tuleekin muuntua ajan ja asukkaiden mukana, mutta on todella hienoa, että Puu-Vallilan ilme ja henki on säilytetty ja säilyy. Tunnelma on omintakeinen ja ehdottomasti säilyttämisen arvoinen. Huoneiston tummat ja lämpimät sävyt luovat kodikkaan tunnelman, moderni keittiö ja valaistus istuvat hienosti vanhan talon puitteisiin, ja silti voit aistia ja tuntea talon pitkän historian kakluunin tulen lämmöstä nauttiessasi. Aivan täydellistä perinteitä kunnioittavalle mutta tämän ajan mukavuuksia odottavalle. Tyynin talojen suunnittelijoina olivat aikansa merkittävät arkkitehdit Bertel Liljequist ja Armas Lindgren. Bertel Liljequist suunnitteli 30-luvulla mm. Paavalin kirkon, Armas Lindgren puolestaan tuli tunnetuksi osallisuudestaan Hvitträskin ja Kansallismuseon suunnittelussa, myöhemmin oman toimistonsa suunnittelemana Haikon kartanosta ja Kulosaaren kasinosta. Puu-Vallilan puutalokorttelit on merkitty kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaiden asuinrakennusten korttelialueeksi, jolla olevia asuinrakennuksia ei saa purkaa. Korttelialueella ei saa suorittaa kasvillisuutta tai alueen alkuperäistä luonnetta turmelevia toimenpiteitä eikä rakennuksissa saa suorittaa sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka turmelevat julkisivujen tai vesikattojen kulttuurihistoriallista tai kaupunkikuvallista arvoa tai tyyliä. Yhteisöllisyys ja yksityisyys ovat alueen teemat ja kutsuvat nyt sinut helmoihinsa. Varaa aika yksityisesittelyyn – ihailet, ihmettelet ja ihastut aivan varmasti. Myynti ja esittelyt: Osku Rautiainen Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner 050 913 1292 osku@solidhouse.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80353180
Sijainti
Tyyppi
Puutalo-osake (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1h, keittiö, kph, eteinen
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
32 m²
Kokonaispinta-ala
32 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu). Yhtiön huoneistojen pinta-alatietoja ei ole tarkistusmitattu, tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta huoneistoalasta. Huoneiston todellinen asuinpinta-ala voi siten olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi.
Kerrokset
2/2
Rakennusvuosi
1923
Vapautuminen
1 kk kaupasta tai sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

247 511,53 €

Velkaosuus

14 488,47 €

Velaton hinta

262 000,00 €

Neliöhinta

8 187,50 €/m²

Vastike

Hoitovastike

204,80 € / kk

Pääomavastike

80,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

292,72 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 20 € / hlö / kk
Muu vastike: 7,92 € / kk Lisätietoja vastikkeista: Muu vastike 7,92 e/kk on laajakaistavastike. Lisätietoja maksuista: Kotivakuutus henkilökohtaisten sopimusehtojen mukaan. Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta hinnasta. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupanteon jälkeen. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan ja ostaja vastaa näistä kustannuksista.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tietoliikenne
laajakaista
Muuta kauppaan kuuluvaa
Robotti-imuri Valaistusjärjestelmä sekä 5 kpl ladattavia kaapiston sisävalaisimia
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: DNA, Laajakaista.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä 31 päivän lunastusoikeus. Osakkailla 31 päivän lunastusoikeus.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Kyllä
  • Huoneiston remontin yhteydessä tehty asbestikartoitus 05.08.2021 ennen purkutöitä. Ei asbestia. Raportin saa välittäjältä.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Tulisija
Kakluuni (toimiva)
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi ja puu
Keittiön kuvaus
Liesi: Induktio. Työtason materiaali: Laminaatti.
Jääkaappi (+ pakastelokero), liesi (uuni / mikroaaltouuni), liesituuletin (suodatin), astianpesukone ja Komposiittiallas
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali ja Messinkilevyt
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: WC-istuin, Pyyhekuivain, suihku, peilikaappi, pesuallas ja allaskaappi
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali
Säilytystilojen kuvaus
Kellarikomero, vinttikomero ja Käytäväkomero
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Avoin Isännöinti Oy, Antti Kovanen, antti.kovanen@avoinisannointi.fi, +358207579180
Huolto
Talonmies
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Vinttikomero, kellarikomero, pesutupa, pyörävarasto, askarteluhuone ja Kerhohuone, Portaikkokomerot
Muuta: Taloyhtiön lisätiedot: Lunastusmenettelyyn liittyvien määräaikojen, oikeuksien ja velvollisuuksien sekä muiden menettelytapojen osalta lunastukseen sovelletaan asunto-osakeyhtiölain määräyksiä. Näin ollen lunastusaika on 1 kuukausi. 1980 yhtiökokouksen päätöksellä osakkaat ovat teettäneet huoneistojensa sisäpuoliset korjaustyöt omalla kustannuksellaan viranomaisten vaatimaan kuntoon. Huoneistoissa on saatettu tehdä muutostöitä ennen AOYL muutosta, joista ei ole tehty ilmoituksia taloyhtiölle. Rakennukset ovat suojeltuja, mikä saattaa aiheuttaa normaalia suurempia korjauskuluja. Kiinteistön täysarvovakuutus ei kata viranomaisten suojelumääräysten nojalla vaatimia normaalista rakennustavasta poikkeavia ja mahdollisia lisäkuluja aiheuttavia korjauksia. Yhtiö on osakkaana korttelia palvelevassa lämpöyhtiössä. Yhtiöllä on naapuritaloyhtiön kanssa yhteinen vesimittari. Yhtiöjärjestys 8 §: Osakkeenomistajat voivat sopia huoneistojen yhdistämisestä luovuttamalla vastaavan määrän osakkeita, jos yhtiökokous hyväksyy sopimuksen. Tapahtuneet osakesiirrot on ilmoitettava rekisteröitäviksi 60 päivän kuluessa siirrosta lukien. Hallitus esittää valtuuksien myöntämistä enintään kahden kuukauden ylimääräisen hoitovastikkeen keräämiseen, mikäli yhtiön taloudellinen tilanne sitä edellyttää. Taloyhtiön kiinnitykset: 48 191 €.
Tehdyt remontit
2023: Viemärikuvaus
2022: Peltikattojen maalauskunnostus, kattoturvan kiinnitysten tarkastus
2021: Rakennusten pääovien ulkoportaiden uusiminen
2020: Rakennusten julkisivujen puuosien korjaus ja maalaustyö, Ikkunoiden, ovien ja katosten kunnostus
2017: Uusi pesukone
2016: Saunan ja pesutuvan ovien kunnostus, Ikkunoiden kuntotarkastus
2015: Hormikunnostus, Kuivausrumpu pesulaan
2013: Patteriventtiilit
2012; Vesikourujen ja syöksytorvien kunnostus
2011: Kaukolämpölaitteiston uusiminen (lämpöyhtiö omistaa)
2008: Pesukone
2007: Porrashuoneiden maalaus
2006: Vesikattojen maalauskorjaus ja uudet kattovarusteet
1994: Pihojen peruskorjaus
1991: Ulkomaalaus
1980: Peruskorjaus, Vesi- ja viemärijärjestelmä uusittu, Kaukolämpö, Sähköt
Tulevat remontit
Korjaukset päätetty:
Korvausilmaventtiilien uusiminen huoneistossa 2024 (Huoneistojen sisäpuolelta osin umpeen levytettyjen korvausilmaräppänöiden uusiminen, siten että jokaisessa huoneistossa ne ovat käyttökuntoiset.)
Vesi- ja viemärijärjestelmien korjaustyön hankesuunnittelu 2024 (Rakennusten pysty- ja pohjaviemärit on kuvattu otannalla 11/2023 jossa havaittu tonttiviemärissä korjausta vaativia vikoja, samalla osin viemäreissä mahdollisesti tarvetta hankesuunnittelulle josta pyydetty tarjouksia 1/2024. Hallitus valitsee suunnittelijan kevät/kesä 2024 aikana. Painehuuhtelua ei ole enää suositeltavaa suorittaa viemäriverkostossa.)

Korjaukset suunnitteilla:
Saunaosaston peruskorjaus 2026, Vesi- ja viemärijärjestelmien korjaustyö 2026, Porrashuoneiden maalaus 2028 , Piha-aitojen uusiminen 2030 (Selvitetään Vanajantie 20-22 ja Vanajantie 16-18 välisen raja-aidan ja pengerryksen korjaaminen. Selvitetään kunnossapitovastuun jakautuminen kiinteistöjen kesken.)
Energialuokka
Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta
Tontin koko
1 134 m²
Tontin omistus
Vuokra
Lisätietoa tontista
Lisätiedot tontista: Tontin vuokra vuonna 2023 oli 3.487, 33 euroa. Tontin vuokran tarkistusperuste indeksi.
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, Työpajankatu 8, 00580 Helsinki, p. 09 310 1691. Tontti kuuluu AARK-merkittyyn kaava-alueeseen - Kulttuurihistoriallisten ja kaupunkikuvallisesti arvokkaiden asuinrakennusten korttelialue, jolla olevia asuinrakennuksia ei saa purkaa.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra-aika päättyy
30.12.2029

Asunto Oy Tyyni

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Tiedustelut
Osku Rautiainen, 050 913 1292, osku.rautiainen@solidhouse.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Vallila, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Osku Rautiainen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.