View of Vallila, Helsinki

Asuinalueena Vallila, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Vallila, Helsinki? Tutustu alueeseen

Vallilan kaupunginosa sijaitsee Helsingin kantakaupungin pohjoisosissa. Aluetta rajaa pohjoisessa Kumpula, etelässä Alppiharju, idässä Hermanni ja lännessä Pasila.

Vallila asuinalueena

Vaikka Vallila on suurelta osin perinteinen kerrostaloalue, osaa tämä kaupunginosa silti yllättää monipuolisuudellaan. Yhtenä alueen helmenä pidetään tunnelmallista Puu-Vallilan aluetta. 1910- ja 1920-luvulla rakennettu idyllinen puinen pientaloalue ihastuttaa mansardikattoisine puutaloineen ja pihapuutarhoineen. Vallila on aikaisemmin toiminut työväenasuntoalueena, joten alueelta löytyy paljon pieniä asuntoja.

Millaista on asua Vallilassa Helsingissä?

Vallilan alueen suosiota ovat kasvattaneet hyvät liikenneyhteydet. Alueen kautta kulkevat useat raitiovaunulinjat sekä bussit. Vallilan julkisiin palveluihin kuuluvat mm. terveysasema, kirjasto, alakoulu ja Mäkelänrinteen uintikeskus sekä Mäkelänrinteen urheilulukio.

Alueelta löytyy viehättäviä kahviloita ja keväisin järjestettävä perinteinen pihakirppis on elämys sinänsä. Vallilassa sijaitsee myös siirtolapuutarha-alue. Täällä voit mökkeillä keskellä Helsingin kantakaupunkia ja nauttia hyvistä liikenneyhteyksistä ja palveluista! Viehättävät mökit ja palstaviljelmät ovat haluttuja ja herättävät monen haaveet omasta puutarhasta. Huomaathan, että alue on yleistä puistoaluetta ja sen portit ovat auki kesäisin myös yleisölle, joten myös haaveilijat voivat käydä ihailemassa aluetta.

Lue lisää

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Vallila, Helsinki

Neliöhinta
6875 €/m²
Helsinki: 6 346 €/m²
Markkinointiaika
48 vrk
Helsinki: 46 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Vallila, Helsinki

Postinumeroalueella 00550, johon Vallila kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 46 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
35 % omistusasujia65 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00550. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.6
Lapsiperheitä
11 %
Keski-ikä
38 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.