View of Vallila, Helsinki

Asuinalueena Vallila, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Vallila, Helsinki? Tutustu alueeseen

Vallilan kaupunginosa sijaitsee Helsingin kantakaupungin pohjoisosissa. Aluetta rajaa pohjoisessa Kumpula, etelässä Alppiharju, idässä Hermanni ja lännessä Pasila.

Vallila asuinalueena

Vaikka Vallila on suurelta osin perinteinen kerrostaloalue, osaa tämä kaupunginosa silti yllättää monipuolisuudellaan. Yhtenä alueen helmenä pidetään tunnelmallista Puu-Vallilan aluetta. 1910- ja 1920-luvulla rakennettu idyllinen puinen pientaloalue ihastuttaa mansardikattoisine puutaloineen ja pihapuutarhoineen. Vallila on aikaisemmin toiminut työväenasuntoalueena, joten alueelta löytyy paljon pieniä asuntoja.

Millaista on asua Vallilassa Helsingissä?

Vallilan alueen suosiota ovat kasvattaneet hyvät liikenneyhteydet. Alueen kautta kulkevat useat raitiovaunulinjat sekä bussit. Vallilan julkisiin palveluihin kuuluvat mm. terveysasema, kirjasto, alakoulu ja Mäkelänrinteen uintikeskus sekä Mäkelänrinteen urheilulukio.

Alueelta löytyy viehättäviä kahviloita ja keväisin järjestettävä perinteinen pihakirppis on elämys sinänsä. Vallilassa sijaitsee myös siirtolapuutarha-alue. Täällä voit mökkeillä keskellä Helsingin kantakaupunkia ja nauttia hyvistä liikenneyhteyksistä ja palveluista! Viehättävät mökit ja palstaviljelmät ovat haluttuja ja herättävät monen haaveet omasta puutarhasta. Huomaathan, että alue on yleistä puistoaluetta ja sen portit ovat auki kesäisin myös yleisölle, joten myös haaveilijat voivat käydä ihailemassa aluetta.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Vallila, Helsinki

euro_symbolNeliöhinta
7293 €/m² arrow_upward
Helsinki: 5 990 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
14 vrk arrow_downward
Helsinki: 40 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Vallila, Helsinki

Postinumeroalueella 00550, johon Vallila kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 45.5 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
35 % omistusasujia65 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00550. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
1.6
child_friendlyLapsiperheitä
10 %
personKeski-ikä
38 v