Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Elämme poikkeuksellisia aikoja, mikä vaatii poikkeuksellista toimintaa myös asunnonvaihdon yhteydessä. On siis onni, että asuntokauppa ja asunnon vuokraaminen ovat kehittyneet siihen pisteeseen, jossa useimmat etapit on mahdollista hoitaa sähköisesti – ilman lähikontakteja vaikka omalta kotisohvalta.

Asunnonvaihto on monelle akuutti asia poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Kysyimme Etuovi.comin ja Vuokraovi.comin käyttäjiltä, minkälaisella aikataululla uuden asunnon hankkiminen on heille tällä hetkellä ajankohtaista:

Etuovi.comin vastaajista, jotka suunnittelevat omistusasunnon ostamista, 45 % vastasi asunnon ostamisen olevan ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy, myös nykyisessä poikkeustilanteessa.

Vuokraovi.comin vastaajista, jotka suunnittelevat vuokra/asumisoikeus/osaomistusasunnon hankkimista, 48 % vastasi asunnon hankkimisen olevan ajankohtaista heti kun oikea asunto löytyy, myös nykyisessä poikkeustilanteessa, kertoo Etuovi.comin verkkoanalyytikko Johanna Stenberg

Seuraavilla ohjeilla asunnonvaihto sujuu turvallisesti, mahdollisimman paljon digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Tutustu asuntoon kattavasti netissä

Kattava ensivaikutelma asunnosta on mahdollista saada jo myynti- tai vuokrausilmoituksen perusteella. Nykyään panostetaan laadukkaisiin kuviin, joista saa hyvän käsityksen siitä miltä asunto näyttää. Jo tuhansista asuntoilmoituksista löytyvät virtuaali- ja videoesittelyt mahdollistavat tarkemman tutustumisen asuntoon, ne ovat jo aika lähellä todellista asuntoesittelyä. Kartalta voit katsastaa asunnon tarkan sijainnin, läheltä löytyvät palvelut ja reitin esimerkiksi työpaikalle.

Kysyimme Etuovi.comin ja Vuokraovi.comin käyttäjiltä myös, osallistuisivatko he etäesittelyihin, jos sellaiset tulisivat mahdollisiksi. Kannatus oli korkeaa: Etuovi.comin käyttäjistä 70 % ja Vuokraovi.comin käyttäjistä 80 % ilmoitti osallistuvansa. Voimmekin iloksemme kertoa, että kyseinen ominaisuus on meillä työn alla ja tulossa piakkoin saataville molemmissa palveluissa!

Sovi yksityisesittely

Ostajalla on asuntokaupassa niin sanottu selonottovelvollisuus, joten asunto tulee käydä tarkastamassa paikan päällä, vaikka se vaikuttaisikin täydelliseltä ilmoituksen perusteella.

Asuntoja esitellään nyt pelkästään yksityisesittelyissä, mistä johtuen ilmoituksissa ei näy seuraavaa esittelyaikaa. Sovi siis yksityisesittely! Esittelyssä noudatetaan erityisen hyvää hygieniaa, vältetään kättelyä ja pintojen tarpeetonta koskettelua.

Yksityisesittely on mukava tapa tutustua asuntoon kaikessa rauhassa, sillä se voidaan sopia juuri sinulle sopivaan ajankohtaan ja saat esittelijän jakamattoman huomion omille kysymyksillesi.

Keskustele videon välityksellä tai puhelimitse

Sen lisäksi, että yleisnäytöt jätetään järjestämättä, myös kaikenlaista muuta kanssakäymistä pyritään luonnollisesti välttämään. Onneksi teknologia mahdollistaa vuorovaikutuksen videoyhteyden välityksellä! Kaikki asunnonvaihtoon liittyvät neuvottelut ja keskustelut voidaankin hoitaa etänä, esimerkiksi Skypen tai Teamsin avulla. Ja tietenkin perinteinen puhelu on aina hyvä vaihtoehto.

Allekirjoita asiakirjat ja tee asuntokaupat digitaalisesti

Asunnonvaihdon asiakirjat, kuten toimeksiantosopimukset ja ostotarjoukset voidaan allekirjoittaa sähköisesti, mikä tekee prosessista joustavan ja sujuvan. Osapuolet voivat hoitaa oman osuutensa ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka omalta kotisohvalta käsin.

Myös varsinainen asuntokauppa voidaan toteuttaa täysin digitaalisesti, mikä säästää aikaa kaikilta osapuolilta ja auttaa välttämään kanssakäymistä. Sähköisen asuntokaupan mahdollistavan järjestelmän DIAS:in piirissä on jo iso osa suomalaisista kiinteistönvälittäjistä, joten mahdollisuutta sähköiseen asuntokauppaan kannattaa tiedustella. Lue lisää sähköisestä asuntokaupasta, mukana myös ostajan ja myyjän kokemukset

Jos olet myymässä asuntoasi, varmista että kohteesi löytyy Etuovi.comista, joka tavoittaa eniten asunnonvaihtajia kaikilla alueilla Suomessa. Tutustu myyntioppaaseemme!

5 kommenttia sivuun “Näin onnistuu asunnonvaihto poikkeusoloissa – turvallisesti ja digitaalisesti

  1. Kysykää myös myyjiltä myyntihalukkuus vastaavasti kuin ostajilta (eli kuinka paljon poikkeusolot aiheuttavat epävarmuutta suunnitelmiin jne.)

  2. En ymmärrä miksi se ei toimi. Muualla se toimii moitteettomasti!

  3. Raja on kiinni uudenmaan ja muun maan välillä ei varmaankaan voi uudeltamaalta mennä esin pirkanmaalle asuntoa katsomaan ?? miten toimitaan??

  4. Uskon, että asuntokauppa etäkontakteilla onnistuu. Ostajan on kuitenkin nähtävä asunto tyhjänä ja kohtuullisesti siivottuna sekä asunnon käyttöhistoria alusta loppuun saakka sitovasti ilmoitettuna. Myös mittakaavainen piirustus pitäisi sisältyä kauppa-asiakirjoihin samoin selvitys asuntoon sisältyvistä teknisistä laitteista.

  5. Onko niin, että dias kaupan voi tehdä vain kiinteistövälitys firman kautta myynnissä olevista huoneistoista, ei muista. Miten onnistuu itse toteutettu digitaalinen kauppa, miten se toteutetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio