Asunnon myynti – itse vai välittäjän avulla?

Ensimmäinen askel asunnon myynnissä on päättää, haluatko lähteä myymään asuntoasi itse vai annatko välittäjän hoitaa homman. Jos haluat säästää rahaa, mutta sinulla on mahdollisuus käyttää asunnon myyntiin aikaa, voi itse myyminen olla varteenotettava vaihtoehto. Jos taas haluat säästää aikaa ja vaivaa, voit käyttää hyväksesi kiinteistönvälittäjän ammattitaitoa. Päätitpä sitten myydä asuntosi itse tai välittäjän avulla, näillä vinkeillä onnistut!

Välittäjä apuun – näin löydät sen oikean

Jotta asunnon myynti onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla on tärkeää, että löydät kiinteistönvälittäjän, joka sopii myymään juuri sinun asuntoasi. Miten hyvin välittäjä tuntee alueen asuntomarkkinat, entä kuinka yhteistyönne toimii?

Etuovi.comin Välittäjän valinta -palvelu auttaa sopivan välittäjän löytämisessä. Kun kirjaudut ja syötät asuntosi tiedot, suosittelemme sinulle välittäjiä, joilla on eniten kokemusta vastaavien asuntojen myymisestä alueellasi. Suositus perustuu Etuovi.comin laajaan ilmoitusdataan. 

Välittäjän valinta -palvelussa voit helposti tehdä vertailua sinulle suositeltujen välittäjien välillä ja lähettää samalla kertaa yhteydenottopyynnön heille, joiden kanssa haluaisit keskustella asuntosi myynnistä tarkemmin. Yhteydenottopyynnön lähettämisen jälkeen välittäjät ovat sinuun yhteydessä kahden arkipäivän kuluessa ja voitte keskustella esimerkiksi asunnon hinnoittelusta ja välityspalkkiosta. 

Lue myös: 

Tommi kokeili Välittäjän valinta -palvelua ja solmi onnistuneet asuntokaupat

Haluatko asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan? Älä tuijota välityspalkkiota välittäjää valitessasi

Asunnon myynti itse – valmistaudu hyvin ja markkinoi tehokkaasti

Mikäli pystyt käyttämään asunnon myyntiin omaa aikaasi ja energiaasi, voi itse myyminen olla varteenotettava vaihtoehto. Etuovi.comissa asunnon myyminen itse on helppoa ja riskitöntä – jos asuntosi ei mene kaupaksi neljän viikon kuluessa päätätkin antaa sen myyntiin takuuvälittäjällemme, saat ilmoituksen hinnan takaisin. Kannattaa siis ainakin kokeilla! 

Oleellinen vaihe asunnon myynnissä on siihen valmistautuminen. Mikäli olet päättänyt lähteä myymään asuntoasi itse, on ensimmäinen tehtäväsi kerätä kokoon asunnon myyntiin tarvittavat dokumentit. Jos olet myymässä asunto-osaketta, pyydä isännöitsijältä yhtiöjärjestys, isännöitsijäntodistus ja mahdolliset kuntotarkastus- ja kosteusmittausraportit. Kiinteistöä myytäessä tarvitaan esimerkiksi lainhuuto- ja rasitustodistukset sekä kiinteistörekisteriote Maanmittauslaitokselta, kiinteistön rakennuslupaan liittyvät asiakirjat kunnan rakennusvalvonnasta, kaikki kuntotarkastusraportit sekä mahdollinen energiatodistus.

Tärkeä, mutta monen mielestä hankala vaihe asunnon myynnissä on oikean hinnan määrittäminen. Myyntihinta on helpompi päättää, kun selvität ensin oman asuntosi arvon Etuovi.comin hintalaskurilla.

Apunasi hinnoittelussa ovat myös Etuovi.comin asuntomarkkinatilastot, joiden avulla voit seurata alueesi hintatasoa

Paras tapa markkinoida asuntoasi on tehdä ilmoitus Etuovi.comiin. Seuraavaksi onkin aika tehdä hyvä ilmoitus, joka houkuttelee asunnonostajat näytölle. Kuvausta kirjoittaessasi mieti, mitkä ovat juuri sinun asuntosi valttikortit ja käytä niitä avainsanoina ilmoituksessasi. Myös kuviin ja pohjapiirrustukseen kannattaa panostaa. Etuovi.comin kautta voit tilata ammattilaisen piirtämän pohjakuvan omasta asunnostasi helposti ja edullisesti.

Lue myös: 

Vinkit houkuttelevan asuntoilmoituksen tekemiseen

Viisi vinkkiä onnistuneeseen asuntoesittelyyn

Tällaisilla kuvilla myydään asuntoja – asuntokuvauksen konkari kertoo

vinkit asunnon myyntiin

Innostuitko asunnon myymisestä itse? Lue lisää Etuovi.comin ilmoituspaketista!

Myynti-ilmoitus Etuovi.comissa sisältää kaiken tarvitsemasi, muun muassa kaupanteossa tarvittavat asiakirjapohjat, asiakaspalvelumme tuen sekä ilmoitustakuun.

Lisää vinkkejä asunnon myyntiin löydät Myyntioppaastamme

Lue myös muiden kokemuksia asunnon myynnistä