Etuovi.com

Oma toimitus

Asuntoesittelyssä ensivaikutelma ratkaisee. Jos se ihastuttaa, ostajaehdokas alkaa kuvitella elämää uudessa kodissaan. Parhaimmillaan esittely on välitön ja mukava tilaisuus, jossa ostaja saa vastaukset kysymyksiinsä ja sinä allekirjoitetun ostotarjouksen. Katso tästä vinkit, joiden avulla järjestät houkuttelevan ja myyvän asuntoesittelyn!

asuntoesittely

1.Valitse sopivin esittelytapa: avoin esittely vai yksityisesittely?

Avointen asuntoesittelyjen suosio on laskussa, sillä virtuaaliesittelyjen aikakaudella asuntoja voi vertailla kätevästi omalta kotisohvalta. Avoimilla ja yksityisillä esittelyillä on kuitenkin molemmilla omat etunsa. Avoin esittely toimii parhaiten silloin, kun ilmoituksesi on tuore ja näkyy hakutulosten kärjessä. Se sopii sinulle, jos haluat säästää aikaa, sillä voit esitellä asuntoa monelle ostajaehdokkaalle yhdellä kertaa. Avoimeen esittelyyn on myös helppo tulla, kun taas yksityisesittelystä sopimisen kynnys on paljon korkeampi. Jos esittelyn järjestäminen isommalle yleisölle jännittää, voit pyytää perheenjäsenesi tai ystäväsi tueksi.

Yksityisesittelyn ajankohdan voitte päättää yhdessä, joten kiinnostava asuntoesittely ei jää ostajalta väliin aikataulusyistä. Ostajalle se on täydellinen tilaisuus kysellä asunnosta ja tutustua siihen rauhassa. Jos sinua onnistaa, saatat päästä jo esittelyssä neuvottelemaan asuntokaupoista.

2. Siivoa ja luo tilan tuntua

On tärkeää, että esittelyyn tulijat kiinnittävät huomiota asuntoon eivätkä sen tavarapaljouteen. Tämä pätee erityisesti eteiseen, jonka ostajaehdokkaat näkevät ensimmäisenä ja viimeisenä. Siirrä kengät, takit sekä muut vaatteet ja tavarat siististi komeroihin. Muista myös panostaa asunnon valoisuuteen. Laita valot päälle, pese ikkunat, avaa verhot ja tuuleta. Siirrä huonekaluja niin, etteivät ne estä luonnonvaloa pääsemästä sisään tai hankaloita liikkumista.

Ostajaehdokkaisiin vetoaa neutraali koti, johon on helppo kuvitella oma elämänsä ja tavaransa. Siivoa pois kaikki henkilökohtaiset esineet, valokuvat ja pikkutavarat sekä arkielämään kuuluvat pyykit ja tiskit. Korosta esitellessäsi asunnon parhaita piirteitä, kuten ylellistä kylpyhuonetta tai hyvin varusteltua keittiötä.

3. Auta kiinnostuneita löytämään perille

Opasta ostajaehdokkaat perille viemällä esittelykyltti alaovelle, porttikongiin tai tien varteen. Kiinnostunut ohikulkijakin pääsee helposti asuntoesittelyyn, jos pystyt jättämään alaoven ja etuovesi auki. Ovea avatessasi saat toisaalta luontevan tilaisuuden tervehtiä ja vaihtaa pari
sanaa tulijoiden kanssa. Kun esittäydyt heti ovella, ei kenellekään jää epäilystä, kuka on asunnon myyjä.

4. Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin

Annat itsestäsi luotettavan kuvan, kun osaat vastata ostajaehdokkaiden kysymyksiin esimerkiksinaapureista, asuntoon tehdyistä remonteista sekä taloyhtiöstä, asuinalueesta ja palveluista. Kerro innokkaasti asuntosi parhaista puolista, jotka saivat sinut aikoinaan ihastumaan siihen. Ole silti rehellinen, sillä lain mukaan sinun tulee kertoa ostajalle kaikki oleellinen tieto asunnosta, myös sen mahdolliset korjaustarpeet. Asunnon perustiedot löytyvät sen virallisista asiakirjoista. Varaa ainakin nämä paperit mukaan jokaiseen asuntonäyttöön ja tutustu niihin itsekin huolella:

  • Näyttöesite
  • Ostotarjouspohjia tulostettuna
  • Isännöitsijäntodistus
  • Energiatodistus
  • Tasekirja, tilinpäätös ja toimintakertomus
  • Yhtiöjärjestys

Käy läpi myös viimeisimmän yhtiökokouksen pöytäkirja, jotta tietosi ovat varmasti ajan tasalla. Kerää esittelyn päätteeksi yhteystiedot asunnosta kiinnostuneilta, niin voitte jatkaa keskustelua myöhemmin.

5. Ilmoita ajoissa ja varmista huomio

Nyt olet valmis pitämään asuntoesittelyn! Muistathan, että Etuovi.comissa pystyt lisäämään uusia esittelyjä helposti myös mobiilissa. Ilmoita esittelystäsi ajoissa ja harkitse samalla satsausta lisänäkyvyyteen. Nousu-lisänäkyvyyden avulla esittelysi saa ansaitsemansa huomion.

Jos esittely menee nappiin ja saat ostotarjouksen, olet jo asuntokauppojen loppusuoralla. Myyntioppaastamme löydät lisätietoja niin tarjouksen hyväksymisestä kuin kaupanteosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio