Etuovi.com

Oma toimitus

Ensimmäinen askel asunnon myynnissä on päättää, haluatko lähteä myymään asuntoasi itse vai annatko välittäjän hoitaa homman. Jos haluat säästää rahaa, mutta sinulla on mahdollisuus käyttää asunnon myyntiin aikaa, voi itse myyminen olla varteenotettava vaihtoehto. Jos taas haluat säästää aikaa ja vaivaa, voit käyttää hyväksesi kiinteistönvälittäjän ammattitaitoa. Jos päätät myydä asuntosi itse, näillä vinkeillä onnistut!

vinkit asunnon myyntiin

Näin valmistaudut asunnon myyntiin – huolellinen pohjatyö kannattaa

Kun pohjatyö on tehty hyvin, sujuu asunnon myynti vaivattomammin.

Kerää tarvittavat dokumentit

Mikäli olet päättänyt lähteä myymään asuntoasi itse, on ensimmäinen tehtäväsi kerätä kokoon asunnon myyntiin tarvittavat dokumentit. Jos olet myymässä asunto-osaketta, pyydä isännöitsijältä yhtiöjärjestys, isännöitsijäntodistus ja mahdolliset kuntotarkastus- ja kosteusmittausraportit. Varmista, että isännöitsijäntodistuksen liitteenä on energiatodistus ja taloyhtiön taloustiedot. Kiinteistöä myytäessä tarvitaan lainhuuto- ja rasitustodistukset sekä kiinteistörekisteriote Maanmittauslaitokselta, kiinteistön rakennuslupaan liittyvät asiakirjat kunnan rakennusvalvonnasta, kaikki kuntotarkastusraportit sekä energiatodistus mikäli olet myymässä vuoden 1980 jälkeen rakennettua taloa.

Määritä asunnollesi sopiva hinta

Tärkeä, mutta monen mielestä hankala vaihe asunnon myynnissä on oikean hinnan määrittäminen. Liian korkeaksi asetettu hinta on varma keino karkottaa ostajat, mutta myös alueen hintatasoa selvästi matalampi hinta voi saada heidät varuilleen ja miettimään, onko asunnossa jotain vikaa. Tässä vaiheessa on myös hyvä tehdä päätös siitä, mikä on alin hinta jonka olet valmis hyväksymään. Näin aikaa ei kulu turhaan jahkailuun ostotarjouksen tullessa. Myyntihinta on helpompi päättää, kun selvität ensin oman asuntosi arvon hintalaskurillamme.

Apunasi hinnoittelussa ovat myös Etuovi.comin asuntomarkkinatilastot, joiden avulla voit seurata alueesi hintatasoa

Tee houkutteleva ilmoitus

Seuraavaksi on aika tehdä hyvä ilmoitus, joka houkuttelee asunnonostajat näytölle. Kuvausta kirjoittaessasi mieti, mitkä ovat juuri sinun asuntosi valttikortit ja käytä niitä avainsanoina ilmoituksessasi. Myös kuviin ja pohjapiirrustukseen kannattaa panostaa. Etuovi.comin kautta voit tilata ammattilaisen piirtämän pohjakuvan omasta asunnostasi helposti ja edullisesti. Myynti-ilmoitus Etuovi.comissa sisältää kaiken tarvitsemasi, mm. kaupanteossa tarvittavat asiakirjapohjat, asiakaspalvelumme tuen sekä ilmoitustakuun

Lue myös:

Vinkit houkuttelevan asuntoilmoituksen tekemiseen

Lisää vinkkejä asunnon myyntiin valmistautumiseen Myyntioppaassa

Panostamalla markkinointiin löydät asunnollesi ostajan

Etuovi.com on paras mahdollinen paikka markkinoida myynnissä olevaa asuntoa, sillä se on Suomen suosituin asunnonvaihtosivusto ja tavoittaa lähes 1,8 miljoonaa aktiivista asunnonvaihtajaa kuukaudessa (lähde: FIAM – Comscore, tammi-elokuu 2019). Linkkiä myynti-ilmoitukseen kannattaa jakaa myös sosiaalisessa mediassa, sitä ei nimittäin tiedä vaikka ostaja löytyisi omasta tai kaverin tuttavapiiristä.

vinkit asunnon myyntiin

Seuraa suosiota

Ilmoituksesi kävijätilastoja seuraamalla näet, minkä verran myyntiin laittamasi asunto herättää kiinnostusta. Ensimmäisten päivien aikana kävijöitä on eniten, sillä ilmoitus näkyy hakutuloslistan kärjessä ja vahtiviestin saaneet käyvät tutustumassa siihen. Jos huomaat tilastoista ilmoituksesi suosion hiipuvan, voit hankkia sille boostia lisänäkyvyystuotteidemme avulla. Tilastoista näet myös, minkä verran ilmoitustasi on jaettu somessa ja merkitty suosikiksi.

Ole tavoitettavissa

Erittäin oleellista asunnon markkinoinnissa on myös se, että olet tavoitettavissa. Asuntokauppa on usein nopeatempoista, joten on hyvä päästä vastaamaan nopeasti ostajien yhteydenottoihin.

Panosta asuntonäyttöihin

Ensivaikutelma asunnosta syntyy näytöissä, joten niihin panostaminen kannattaa. Voit valita, tuntuuko sinusta mieluisammalta järjestää yleisesittely vai esitellä asuntoa halukkaille erikseen yksityisesittelyissä. Kummassakin on puolensa – yleisesittelyyn saapumisen kynnys on matalampi, mutta yksityisesittelyssä pystyt ehkä vastailemaan kattavammin ostajaehdokkaan kysymyksiin. Lue täältä vinkit onnistuneeseen asuntoesittelyyn

Lisää vinkkejä asunnon markkinointiin Myyntioppaassa

Oikein tehty kauppa viimeistelee asunnon myynnin

Noniin, nyt olet saattanut saada asunnostasi ostotarjouksen ja mikäli se on sellainen johon haluat tarttua, on aika ruveta kaupantekoon.

Sovi kaupat

Heti kun ostaja on selvillä, sovi hänen kanssaan kaupanteon ajasta ja paikasta. Yleensä kaupanteko tapahtuu ostajan pankissa.

Kauppakirjat kuntoon ja nimi paperiin

Kauppakirjan laatimiseen kannattaa varata kunnolla aikaa, varmista että siitä löytyvät oleelliset asiat.  Meiltä löydät eri tilanteisiin sopivia kauppakirjapohjia sekä selkeät ohjeet.

Kun paperityö on tehty, on aika pistää käytäntöön asunnon myynnin viimeinen ja paras vaihe: laita nimi paperiin ja juhli onnistuneita asuntokauppoja!

Lisää vinkkejä kaupantekoon Myyntioppaassa

Innostuitko asunnon myymimestä itse? Ilmoituspaketin sisältö ja helppo, uudistettu ilmoituksenjättö löytyy täältä

Lue muiden kokemuksia asunnon myynnistä

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio