Asunnon myyjän opas, osa 2

Myy asunto itse
- näin onnistut siinä

Kun myynti-ilmoituksesi on valmis ja julkaistu Etuovi.comissa, olet jo pitkällä. Asuntosi on nyt myynnissä Suomen suosituimmalla asunnonvaihtosivustolla, ja se oikea ostaja saattaa löytyä minä hetkenä hyvänsä.

Jotta kaupat syntyisivät mahdollisimman pian, sinun on tärkeää olla aktiivinen. Huolehdi, että ilmoituksesi huomataan, vastaa ripeästi yhteydenottoihin ja esittele ylpeänä asuntoasi.

Miten Etuovi.com auttaa minua asunnon myynnissä?

Miten kauan asunnon myynti kestää?

Kuinka kauan myynti-ilmoitukseni on voimassa?

Voinko muokata ilmoitusta myynnin aikana?

Voinko pitää taukoa myynnissä?

Mitä teen, jos haluan siirtää myynnin välittäjälle?

1. Seuraa tilastoja ja hanki lisänäkyvyyttä

Etuovi.comista löydät kattavat tilastot myynti-ilmoituksesi kävijämääristä. Kävijöitä on eniten heti julkaisemisen jälkeen ja muutamana seuraavana päivänä, sillä uusimmat ilmoitukset näkyvät aina hakutulosten kärjessä. Seuraamalla tilastoja näet, jos kiinnostus ilmoitukseen alkaa hiipua, ja voit halutessasi hankkia lisänäkyvyyttä, esimerkiksi nostaa asuntosi uudelleen hakutulosten kärkeen.

Miksi minun kannattaa seurata kävijätilastoja?

Milloin on hyvä ostaa lisänäkyvyyttä?

2. Markkinoi ilmoitustasi

Etuovi.com on Suomen suosituin asunnonvaihtosivusto, joka tavoittaa lähes 1,8 miljoonaa aktiivista asunnonetsijää kuukaudessa*. Sen monipuoliset palvelut, kuten vahtiviestit, lisänäkyvyysratkaisut ja hakuhistoriaan perustuvat suositukset auttavat sinua löytämään asunnollesi ostajan ja ostajaehdokkaita löytämään asuntosi.

Saat ilmoituksellesi lisää huomiota markkinoimalla sitä sosiaalisessa mediassa. Ilmoitus kannattaa jakaa omille ystävillesi ja seuraajillesi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Pinterestissä tai muissa palveluissa. Ystävät jakavat mielellään ilmoitusta eteenpäin auttaakseen sinua myynnissä. Etuovi.comin ja sosiaalisen median yhdistelmällä tavoitat tehokkaasti haaveilijat, jotka eivät etsi asuntoa aktiivisesti mutta saattavat silti innostua näkemästään täydellistä kodista.

* Lähde: FIAM – Comscore, tammi-elokuu 2019

Somenäkyvyyttä myös Etuovi.comin kautta

Etuovi.comin kautta voit hankkia ainutlaatuisen toimivaa somenäkyvyyttä. Nousu Plus -lisänäkyvyyspakettiimme kuuluu ilmoituksen nosto ensimmäisten hakutulosten joukkoon ja sosiaalisen median mainontaa. Se on ainutlaatuinen tapa tavoittaa asunnonvaihtajat ja unelmoijat juuri ilmoituksesi alueella.

Etuovi.comin tilastot pitävät sinut ajan tasalla ilmoituksen kävijämääristä. Tilastoista näet myös somejaot ja -tykkäykset sekä montako kertaa ilmoituksesi on merkitty suosikiksi.

3. Ole saatavilla

Kun ostajaehdokas kiinnostuu asunnosta ja ottaa yhteyttä, on tärkeää, että olet helposti tavoitettavissa. Kerro siis jo myynti-ilmoituksessa, milloin ja miten sinut tavoittaa parhaiten.

Vastaa puhelimeen ja viesteihin heti, kun pystyt, sillä asuntokaupassa tilanteet muuttuvat nopeasti. Etuovi.com pitää sinut ajan tasalla keräämällä kaikki sinulle lähetetyt viestit Yhteydenotot-sivulle. Lisäksi saat viesteistä kopion sähköpostiisi.

Tutustu Yhteydenotot-sivuihin

4. Onnistu esittelyissä

Esittelyyn kannattaa panostaa: siellä joko syntyy mielikuva seuraavasta omasta kodista tai sitten ei. Muista, että olet asuntosi paras asiantuntija. Tiedät, miksi itse valitsit juuri tämän kodin ja alueen ja mikä sai sinut viihtymään siellä. Ole avoin ja rehellinen, sillä kaikissa kodeissa on sekä hyvät että huonommat puolensa.

Etuovi.comissa uuden esittelyn lisääminen käy helposti, ja jokaisesta esittelystä lähetetään viesti kaikille esittelyvahdin tilanneille ostajaehdokkaille.

Avoin esittely vai yksityisesittely?

Voit esitellä asuntoa avoimessa esittelyssä tai järjestää kiinnostuneelle asunnonetsijälle henkilökohtaisen yksityisesittelyn. Jos esittelyn järjestäminen jännittää, pyydä perheenjäsen tai ystävä avuksi ja tueksi.

Avoin esittely toimii parhaiten pian ilmoituksen julkaisemisen jälkeen, kun mielenkiinto asuntoasi kohtaan on huipussaan. Kynnys tulla avoimeen esittelyyn on matalampi.

Yksityisesittelyssä ostajaehdokkaiden ei tarvitse jakaa huomiotasi, ja ehdit vastata rauhassa kaikkiin kysymyksiin. Se on loistava tilaisuus kertoa asunnosta yksityiskohtaisemmin ja mahdollisesti ryhtyä kaupantekoon ostajaehdokkaan kanssa.

Varaa esittelyyn mukaan ostotarjouspohjia ja muut tarvittavat asiakirjat. Huolehdithan asiakirjat kuntoon ajoissa. Jos myyt itse Etuovi.comissa, saat ostotarjouspohjat käyttöösi ilmaiseksi.

Lisää asuntoesittely

Miten valitsen sopivan esittelyajan?

Mitä jos kukaan ei tule esittelyyni?

Entä jos suosio yllättää – miten selviän?

Miten turvaan kotini esittelyn aikana?

Minkälaisiin kysymyksiin minun kannattaa varautua?

Siivoa ja selkeytä

Ennen esittelyä asunto on tärkeää laittaa priimakuntoon: esimerkiksi siivota, tuulettaa, pestä ikkunat, tyhjentää tasot ja siirtää omia tavaroita ja valokuvia pois näkyvistä. Valo, selkeys ja tilan tuntu vetoavat ostajaehdokkaisiin toisin kuin tavarapaljous, joten avaa verhot ja ota kaapit käyttöön. Ota huomioon, että sinua voidaan pyytää näyttämään myös varastotiloja ja taloyhtiötä yleisesti.

Etuovi.comista voit tulostaa valmiin näyttöesitteen, joka muodostuu automaattisesti ilmoituksesi pohjalta.

5. Harkitse ja hyväksy ostotarjous tai esisopimus

On hyvin mahdollista, että saat tarjouksen asunnostasi jo ensimmäisessä esittelyssä. Siksi sinun kannattaa heti myynnin aluksi päättää minimihinta, jolla olet valmis myymään asuntosi. Jos tarjous ei yllä siihen, tee vastatarjous.

Etuovi.comin hinta-arvio auttaa tarkistamaan, onko hintapyyntösi kohdallaan ja onko tarjous realistinen. Voit myös tutkia Etuovi.comissa, kuinka vilkasta asuntokauppa on alueellasi, ja ovatko myyntihinnat yleisesti nousussa vai laskussa. Lainalaskuri puolestaan kertoo, kuinka paljon asuntolainaa tarvitsisit unelmakotiasi varten, jos hyväksyisit tarjouksen. Harkitse tarkkaan ennen kuin teet päätöksen, sillä huoneistoa myydessäsi suullinenkin hyväksyntä sitoo sinut tekemään kaupat.

Huomaathan, että kiinteistökaupassa ei yleensä käytetä ostotarjouksia (paitsi jos myyt kiinteistön vuokraoikeuden). Kiinteistöstä kuten omakotitalosta kiinnostunut ostajaehdokas tekee sen sijaan kanssasi esisopimuksen kaupoista. Julkisen kaupanvahvistajan täytyy vahvistaa esisopimus, jotta se olisi sitova.

Mikä on ehdollinen tarjous?

Mikä on esisopimus?

Mitä ovat käsiraha ja vakiokorvaus?

Miten hyväksyn tarjouksen?

Milloin tarjous on sitova?

Asiakastukemme auttaa

palaute@etuovi.com

010 665 8016 (maksullinen)

Arkisin 10:00-16:00

Puhelu 010-yritysnumeroon maksaa:

8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Tallennamme asiakastukeen tulevat puhelut koulutustarkoituksessa.

Herkulex lakineuvonta

010 219 8010 (paikallispuhelumaksu)

Arkisin 09:00-16:00

Puhelinneuvontaa annetaan oikeudellisista seikoista, jotka oikeudellisessa asiakirjassa on otettava huomioon tai jotka siinä on oltava määrämuodon vuoksi. Herkulex.fin veloitukseton puhelinneuvonta ei koske asiakirjojen laatimista.

Palvelun tarjoaa

Etuovi.com / Alma Mediapartners Oy

PL 368

00101 Helsinki

Tutustu tästä tarkemmin käyttöehtoihin »