Nämä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet!

Myytävien asuntojen sivuston hakukone käy kuumana, kun asunnon ostamista suunnittelevat etsivät unelmiensa asuntoa. Mitkä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet? Se selviää tarkastelemalla dataa Etuovi.comissa tehdyistä asuntohauista.

Etuovi.comin hakujen mukaan seuraavat kaupunginosat ovat tällä hetkellä Helsingin suosituimmat asuinalueet:

  1. Töölö
  2. Lauttasaari
  3. Ullanlinna
  4. Munkkiniemi
  5. Punavuori
  6. Haaga
  7. Laajasalo
  8. Kruununhaka
  9. Kamppi
  10. Kallio

Listaus perustuu vuonna 2023 Etuovi.comissa tehtyjen myytävien asuntojen hakuihin.

Listan kaupunginosista Ullanlinna kasvatti eniten suosiotaan, mutta se ei silti nostanut sijoitustaan listalla edelliseen vuoteen verrattuna. Kärkikolmikko eli Töölö, Lauttasaari ja Ullanlinna oli siis täsmälleen sama myös vuoden 2022 hauissa.

1. Töölö

Töölö on Helsingin kantakaupungin luoteisosassa sijaitseva asuinalue, jonka yksiöt, kaksiot ja kolmiot ovat haluttuja asuntoja Helsingin ydinkeskustan läheisyyden ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Alueelta löytyy myös isompia perheasuntoja sekä vanhojen talojen vinteille rakennettuja yksilöllisiä ullakkoasuntoja.

Töölö edustaakin hyvin keskusta-asumisen unelmia ja täyttää monen asunnonetsijän kriteerin lyhyistä matkoista erilaisiin keskustan tarjoamiin palveluihin.

Tutustu Töölöön ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Töölössä myynnissä olevat asunnot

2. Lauttasaari

Lauttasaari on Helsingin länsiosassa sijaitseva merellinen kaupunginosa, joka on yli 20 000 asukkaan koti – ja tulokkaita riittää. Lauttasaaren valttikortteja ovat sen rantoja kiertävät mahtavat lenkkipolut ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Meren läheisyys houkuttelee veneilijöitä ja vesiurheilun harrastajia.

Rakennuskanta Lauttasaaressa on monipuolista – kiinnostavia asuntoja löytyy niin vanhojen kuin uusienkin kotien ystäville. Suurin osa asunnoista on kerrostaloasuntoja, mutta Lauttasaaressa on myös jonkin verran rivi- ja pientaloja. Eniten tarjolla on kaksioita ja kolmioita, mutta jonkin verran myös haluttuja isompia perheasuntoja. Lauttasaari edustaa monen asunnonetsijän unelmia, sillä monenlaisista kohteista on valinnanvaraa.

Tutustu Lauttasaareen ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Lauttasaaressa myynnissä olevat asunnot

3. Ullanlinna

Ullanlinna on Helsingin kantakaupungin eteläosassa sijaitseva asuinalue, joka on tunnettu kauniista jugendtaloistaan. Ullanlinnasta löytyy useita kauniita puistoalueita, joista tunnetuin ja suurin lienee Tähtitornin vuori eli Tähtitorninmäki, jossa sijaitsee myös observatorio. Lisäksi Helsingin eteläosan rannat ja polut houkuttelevat ulkoilijoita kaikkialta kaupungista. Ullanlinnasta on lyhyt matka Helsingin keskustaan ja kulkeminen onnistuu esimerkiksi raitiovaunulla tai bussilla.

Ullanlinnan sijainti ja kauniit rakennukset vetoavat moneen. Myös korkeat neliöhinnat voivat saada haukkomaan henkeään, sillä ne ovat tämän listan korkeimmat.

Tutustu Ullanlinnaan ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Ullanlinnassa myynnissä olevat asunnot

4. Munkkiniemi

Munkkiniemi tai tuttavallisemmin Munkka sijaitsee Helsingin keskustan ulkopuolella, mutta tuntuu kantakaupungin jatkeelta. Munkkiniemen asunnot ovat pääosin 1930-luvulta. Munkkiniemestä löytyy eri asumismahdollisuuksia sekä kerrostaloista että rivitaloista ja alueelle rakennetaan jatkuvasti uutta asutusta. Tunnetut arkkitehdit Eliel Saarinen ja Alvar Aalto ovat tehneet osansa Munkkiniemen alueen ja rakennusten suunnittelemisessa.

Tutustu Munkkiniemeen ja sen asuntomarkkinoihin

Katso Munkkiniemessä myynnissä olevat asunnot

5. Punavuori

Punavuoreen asunnonvaihtajia houkuttelee sen sen urbaani tunnelma – tiheästi asutulla asuinalueella putiikkien, ravintoloiden ja kahviloiden ympäröimänä kaupungin sykkeen todella tuntee!

Tutustu Punavuoreen ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Tutustu Punavuoressa myynnissä oleviin asuntoihin

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.