View of Leppävaara, Espoo

Asuinalueena Leppävaara, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Leppävaara, Espoo? Tutustu alueeseen

Leppävaaran kaupunginosa sijaitsee itäisessä Espoossa, lähellä Helsingin rajaa. Sen naapurikaupunginosia ovat Karakallio, Kilo, Lintuvaara ja Laajalahti.

Leppävaara asuinalueena

Nykymuotoinen Leppävaara alkoi rakentua 1900-luvun alussa huvilaesikaupungiksi rautatien ympärille. 1950-luvulle asti Leppävaara oli ainoastaan pientaloaluetta, mutta tämän jälkeen, ja varsinkin 1900-luvun lopulla, alueelle alkoi nousta kerrostaloja tiheämpään. Varsinkin rautatien eteläpuolinen Leppävaara oli hyvin harvaan rakennettua 1990-luvulle asti. Nykyään alueen rakennuksista noin 40 prosenttia on kerrostaloja. Leppävaarasta löytyy siis rakennuksia aina 1900-luvun alusta, mutta suuri osa rakennuksista on noussut vasta viimeisten vuosikymmenten aikana. Leppävaaran alue sopii hyvin aktiivisille nuorille aikuisille ja lapsiperheille.

Millaista on asua Leppävaarassa Espoossa?

Espoon keskuksista Leppävaara on suurin ja vilkkain. Siitä pitää huolen koko Suomen toiseksi suurin kauppakeskus, Sello. Sieltä löytyvät päivittäistavarakaupat sekä monen alan erikoisliikkeet. Alueen asukkaille palvelut ja virkistäytymismahdollisuudet ovat lähellä, kävelymatkan päässä. Urheilun ystäville Leppävaarasta löytyy urheilupuisto, jossa sijaitsevat yleisurheilukentän lisäksi mm. jalkapallokentät ja jäähalli. Urheilupuiston lähimaastosta löytyy lenkkipolut, joita voi talvella kiertää myös hiihtäen. Kulttuurin ystävät pääsevät puolestaan nauttimaan Sellosalin kulttuurielämyksistä, joita tämä kulttuurikeskus tarjoaa aina elokuvista konsertteihin.

Lue lisää

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Leppävaara, Espoo

Neliöhinta
5693 €/m²
Espoo: 5 628 €/m²
Markkinointiaika
52 vrk
Espoo: 34 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Leppävaara, Espoo

Postinumeroalueella 02600, johon Leppävaara kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 61.7 m².

91 % kerrostaloasuntoja9 % pientaloasuntoja
32 % omistusasujia68 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02600. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.9
Lapsiperheitä
21 %
Keski-ikä
36 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.