View of Helsinki

Asuinalueena Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Helsinki? Tutustu alueeseen

Helsinki on vetovoimainen talouden ja väestön kasvukeskus meren rannalla. Helsingin seudulla asuu yhteensä noin 1,4 miljoonaa ihmistä. Pääkaupunkiseutuun kuuluu Helsingin lisäksi kolme kaupunkia: Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Kaikista Suomen asunnoista noin neljännes sijaitsee Helsingin seudulla ja kaupungin väkiluku kasvaa joka vuosi.

Helsingin asuinalueet

Helsinki tarjoaa monipuolisia asumismuotoja ja asuinalueita. Etuovi.comin tilastojen mukaan Helsingin haetuimmat kaupunginosat ovat kuukaudesta toiseen samat: Lauttasaari ja Töölö. Kolmossijasta käydään kilpailua usean eri asuinalueen kesken. Tutustu ja lue tarkemmin blogista mitkä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet?

Myytävien rivitalojen osalta kärkisijan jakavat Helsingissä Lauttasaari, Töölö ja Vuosaari, jotka sijaitsevat meren rannalla. Oulunkylässä puolestaan ihastuttaa vanhat puuhuvilat ja Paloheinän pientaloalue on perheystävällinen alue jossa on erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Sekä Lauttasaaressa että Töölössä on pääosin kerrostaloasuntoja, mutta Lauttasaareen mahtuu myös muutakin asuntotyyppiä.

Helsinkiin tehtävät asuntohaut ovat hyvin tarkalla tasolla Suomen muihin kaupunkeihin verrattuna. Helsingin keskustan sijaan hakuja tehdään tarkemmalla tasolla keskustaan lukeutuviin alueisiin. Helsingin ydinkeskustasta löytyykin monenlaisia myytäviä asuntoja: moderneja kerrostaloasuntoja, Punavuoren vanhoihin kivitaloihin saneerattuja avaria loft-asuntoja sekä Kluuvin ja Kampin vanhojen kerrostalojen arvoasuntoja, jotka edustavat uusrenessanssi- ja jugend-tyylejä.

Helsingin asuntojen hinnat ovat kivunneet voimakkaimmin koko Suomessa ja asuinalueet ovat selkeästi Suomen kalleimmat. Ullanlinnassa melkein puolet asuntojen myynti-ilmoituksista ovat olleet pyyntihinnaltaan vähintään puolen miljoonan asuntoja, ja Punavuorenkin ilmoituksista yli neljäsosa. Korkeat hinnat eivät ole kuitenkaan saaneet asuntoa hakevia välttämään näitä alueita, vaan nekin kuuluvat Helsingin suosituimpiin asuinalueisiin.

Millaista on asua Helsingissä?

Mikä sitten vetää ihmisiä yhä enemmän Helsinkiin korkeista kustannuksista huolimatta? Pääkaupunkimme on kaunis, merellinen ja eloisa. Helsingissä on upeita ulkoilusaaria ja merellisiä ulkoilupuistoja aivan kaupungin tuntumassa ja lähialueilla. Kulttuuritarjonta on monipuolista ja joukkoliikenne erityisen toimiva. Vastaavaa kaupungin vilinää ja sykettä ei muualta Suomesta löydy. Myös luonto on lähellä jopa kantakaupungissa, nimittäin tuhannen hehtaarin laajuinen keskuspuisto on kymmenen kilometriä pitkä ulottuen Helsingin ytimestä Töölönlahdelta aina kaupungin pohjoisrajalle asti. Helsinki onkin erinomainen valinta jos haluat asua siellä, missä tapahtuu.

Lue lisää

Helsinki: 6 850 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Helsinki

Neliöhinta
5975 €/m²
Markkinointiaika
77 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.