View of Vantaa

Asuinalueena Vantaa

Onko haaveissasi asunto alueelta Vantaa? Tutustu alueeseen

Vantaa on tunnettu Suomen suurimmasta lentoasemasta Helsinki-Vantaasta. Vantaalla yhdistyvätkin erinomaiset kulkuyhteydet, luonnon läheisyys ja hyvät palvelut. Vantaa sijaitsee Uudellamaalla, Helsingin naapurina pääkaupunkiseudulla ja se on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Pääkaupunkiseutuun kuuluu Vantaan lisäksi kolme kaupunkia: Helsinki, Espoo ja Kauniainen. Vantaan suosituin nähtävyys on tiedekeskus Heureka, joka sijaitsee Tikkurilassa.

Vantaan asuinalueet

Tikkurila on Vantaan suosituin kaupunginosa Etuovi.comin selvityksen mukaan. Tikkurila on pitänyt kärkipaikkaa jo pitkään ja on ehdottomasti haetuin kaupunginosa Vantaalla. Tikkurilasta haetaan useimmiten kerrostaloasuntoa, mutta myös rivitalot kiinnostavat. Tikkurilan omakotitaloillekin on kysyntää, vaikka kovin suurta tarjonnan määrää niistä ei olekaan. Tikkurilan jälkeen suosituimpia ovat MyyrmäkiKivistö, Martinlaakso ja Hiekkaharju. Vantaan Kivistö on kolmanneksi haetuin Vantaan kaupunginosista ja sieltä etsitään erityisesti omakotitaloja. Kivistöön rakennetaan koko ajan lisää asuntoja, ja suurin osa alueen myynnissä olevista asunnoista onkin rakennettu 2010-luvulla. Rakentaminen jatkuu vilkkaana myös Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

Kivistön kaupunginosa sai nostetta vuoden 2015 asuntomessuista ja on senkin jälkeen onnistunut säilyttämään suosionsa. Jos asuntomessut ja Kivistöön rakennetut messutalot kiinnostavat, käy tutustumassa Etuoven Asuntomessut sivustoon. Vantaan Kivistön läpi kulkee uusi Kehärata, joka on parantanut alueen liikenneyhteyksiä huomattavasti. Kyseessä on ollut Vantaan historian suurin investointihanke. Uuden kehäradan myötä Vantaalta on erinomaiset kulkuyhteydet niin Vantaan sisällä kuin koko pääkaupunkiseudulle.

Martinlaakson ja Hiekkaharjun kaupunginosista haetaan eniten kerrostaloasuntoja, mutta myös rivi- ja omakotitalot ovat haluttuja. Molemmat alueet ovat tunnettuja erinomaisista kulkuyhteyksistä.

Millaista on asua Vantaalla?

Kaupunkimaisen ympäristön lisäksi Vantaalla on myös paljon maaseutumaista peltomaisemaa ja metsää. Kaupungissa pääsee myös veden äärelle, Vantaanjoki ja sen sivujoki Keravanjoki halkovat kaupunkia. Jokien varsilla voi nauttia muun muassa kalastuksesta, kauniista luonnosta ja henkeä salpaavista maisemista. Myös asuntoja on rakennettu tiiviisti molempien jokien varteen. Nämä ovat merkittäviä tekijöitä Suomen neljänneksi suurimman kaupungin vetovoimassa.

Suomen kalleimmat asuinalueet ovat Helsinki ja Espoo. Vantaalla asuntojen hinnat ovat edullisemmat kuin Helsingissä tai Espoossa. Edullisempien hintojen lisäksi Vantaalta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille asujille kaikenlaisiin elämäntilanteisiin.

Lue lisää

Vantaa: 2 800 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Vantaa

Neliöhinta
4098 €/m²
Markkinointiaika
82 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.