View of Espoo

Asuinalueena Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Espoo? Tutustu alueeseen

Espoo on kaunis, merellinen kaupunki Helsingin kyljessä pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla. Pääkaupunkiseutuun kuuluu Espoon lisäksi kolme kaupunkia: Helsinki, Vantaa ja Kauniainen. Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki väkiluvulla mitattuna, mutta sillä ei kuitenkaan ole isoille kaupungeille tyypillistä ydinkeskustaa vaan kaupungista löytyy viisi kaupunkikeskusta: Leppävaara, Tapiola, Matinkylä-Olari, Espoonlahti ja Espoon keskus. Kaikki nämä ovat keskisuuren suomalaiskaupungin kokoisia. Espoo on suureksi osaksi vanhaa ruotsinkielistä seutua ja se onkin kaksikielinen kaupunki.

Espoon asuinalueet

Etuovi.com selvitti mitkä ovat suosituimmat kaupunginosat tässä Helsingin kupeessa sijaitsevassa merenrantakaupungissa. Espoon halutuin kaupunginosa on tällä hetkellä Tapiola. Tapiolan suosio on pitkään ollut vankkumaton varsinkin myytävissä kerrostalo- ja rivitaloasunnoissa, mutta myös omakotitaloissa. Kysytylle asuinalueelle rakennetaan myös hurjaa vauhtia uusia asuntoja. Leppävaara on Espoon toiseksi suosituin kaupunginosa. Se kiinnostaa erityisesti kerrostaloasunnon hakijoita. Vaikka kaupunginosa rakentui alun perin huvilakaupunginosaksi 1900-luvun alussa, valtaosa siellä nyt myynnissä olevista asunnoista on kerrostaloissa. Kauppakeskus Sello on yksi alueen vetonauloista. Olari ja Matinkylä jakavat lähes samalla tuloksella Espoon suosituimpien kaupunginosien kolmossijan. Olari on erityisesti rivitaloa hakevien suosiossa. Westend ja Mankkaa ovat puolestaan kärjessä Espoon omakotitalojen hauissa. Tutustu tarkemmin Espoon halutuimpiin asuinalueisiin blogissa.

Suomen kalleimmat asuinalueet löytyvät pääkaupunkiseudulta. Helsingistä kaikkein kalleimmat ja Espoosta heti Helsingin jälkeen kalleimmat. Espoon Westend on profiloitunut suurituloisimpien ihmisten asuinalueeksi. Edullisempia asuinalueita Espoosta löytyy kun siirrytään hieman kauemmas merenrannalta.

Millaista on asua Espoossa?

Espoon väkimäärä on kehittynyt nopeasti ja joukkoliikenteeseen panostetaan. Länsimetro on Helsingin metron jatko Espooseen ja se luo nopean yhteyden Helsingin keskustaan. Espoon liikenneyhteydet ovat hyvät niin julkisilla liikkuville kuin yksityisautoilijoille. Espoo houkuttelee etenkin lapsiperheitä ja sekä kouluja että päiväkoteja on runsaasti. Espoossa on vaihtoehtoja asumiseen: rauhallista pientaloasumista ja palveluiden kyljessä olevaa kerrostaloasumista.

Espoo on parhaimmillaan väljää asumista. Asumisen vaihtoehtoja on joka makuun: palveluiden läheisyydestä rantamaisemaan ja luonnonläheisyyteen. Espoossa on kymmeniä kilometrejä merenrantaa ja upea saaristo. Nuuksion kansallispuisto on esimerkiksi kaunis ja rauhoittava paikka ihanine luontopolkuineen – sekin on osa Suomen toiseksi suurinta kaupunkia.

Lue lisää

Espoo: 3 671 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Espoo

Neliöhinta
5378 €/m²
Markkinointiaika
67 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.