View of Matinkylä, Espoo

Asuinalueena Matinkylä, Espoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Matinkylä, Espoo? Tutustu alueeseen

Matinkylän kaupunginosa sijaitsee Espoossa Suomenlahden rannalla. Nimensä mukaisesti Matinkylä on kuin oma kylänsä monipuolisella tarjonnallansa. Mitä sinä odotat asuinympäristöltäsi?

Matinkylä asuinalueena

Matinkylästä löytyy niin kerrostaloja kuin pientalojakin. Kaupunginosan keskiosassa sijaitsee korkeita kerrostaloja, kun taas etelänosan alueet Nuottalahti, Nuottaniemi sekä Koukkuniemi ovat pientaloalueita. Matinkylä on suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja noin joka neljännessä alueen taloudessa asuukin lapsiperhe.

Millaista on asua Matinkylässä Espoossa?

Matinkylän pohjoisimmalla laidalla sijaitsee kauppakeskus Iso Omena. Se on Sellon jälkeen Espoon toiseksi suurin kauppakeskus ja koko Suomen mittapuussa kuudenneksi suurin. Kauppakeskuksesta löytyvät päivittäistavarakaupat sekä monen alan erikoisliikkeet. Keskuksen tiloista löytyy myös kolme salia sisältävä elokuvateatteri. Matinkylän keskustassa sijaitsee myös Matinkylän terveysasema. Urheilun ja liikunnan ystäville Matinkylä tarjoaa monenlaista aktiviteettia, esimerkiksi urheilupuistosta löytyvät jäähalli, tennis- sekä jalkapallokentät. Meren rannassa kulkeva rantaraitti houkuttelee lenkkeilemään ja kesäisin uimarannoille voi tulla nauttimaan auringosta.

Joukkoliikenne toimii Matinkylässä todella hyvin, ja länsimetro lisää liikkumisen helppoutta entisestään. Matinkylän metroasema on tärkeä liityntäliikenteen keskus, joten liikkuminen Matinkylästä Espoon sisällä ja Helsinkiin sujuu helposti ja nopeasti metrolla. Kaupunginosa laajenee jatkuvasti ja varsinkin länsimetron tuomat hyvät kulkuyhteydet houkuttelevat asukkaita merenrannassa sijaitsevaan Matinkylään.

Lue lisää

Katso myös koko Espoo asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Matinkylä, Espoo

Neliöhinta
5665 €/m²
Espoo: 5 635 €/m²
Markkinointiaika
57 vrk
Espoo: 47 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Matinkylä, Espoo

Postinumeroalueella 02230, johon Matinkylä kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 69 m².

82 % kerrostaloasuntoja18 % pientaloasuntoja
45 % omistusasujia55 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 02230. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2
Lapsiperheitä
22 %
Keski-ikä
39 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.