View of Nurmijärvi

Asuinalueena Nurmijärvi

Onko haaveissasi asunto alueelta Nurmijärvi? Tutustu alueeseen

Nurmijärvi sijaitsee Uudellamaalla noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingissä. Kooltaan Nurmijärvi on 367,26 km² ja sen väkiluku oli vuoden 2017 alussa 42 000 ihmistä.

Nurmijärven asuinalueet

Myytävät asunnot Nurmijärvellä ovat monipuolinen kattaus kerros-, rivi- ja omakotitaloja, joiden hintahaarukka vaihtelee noin 20 000 euron kerros- ja rivitaloasunnoista vajaan 400 000 euron uudehkoihin omakotitaloihin. Nurmijärvi on saanut nimensä keskellä pitäjää sijainneesta järvestä, joka kuivatettiin kokonaan 1950-luvun lopulla. Nurmijärven kolme suurinta taajamaa ovat Klaukkala, Kirkonkylä ja Rajamäki. Näihin taajamiin on vuosituhannen vaihteen jälkeen kohdistunut voimakasta muuttoliikettä erityisesti pääkaupunkiseudulta ja nykyisin näissä taajamissa asuu 75 % kunnan asukkaista, vaikka haja-asutuskin on Nurmijärvellä yleistä.

Millaista on asua Nurmijärvellä?

Nurmijärvi on tilastollisesti väkiluvultaan Suomen suurin kunta, sillä se ei virallisesti käytä itsestään kaupunki-nimitystä. Nurmijärvi on kuitenkin monipuolinen paikka asua, sillä kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä tai ainakin lyhyen ajomatkan päässä. Nurmijärvellä on esimerkiksi todella helppo harrastaa: jääkiekkoa, jalkapalloa, salibandya, ringetteä ja luistelua. Lisäksi Nurmijärvi on Rajamäen Rykmentin, yhden Suomen johtavimman suunnistusseuran, kotipaikka. Nurmijärvellä toimii myös neljä partiolippukuntaa ja golfkeskus.

Nurmijärvellä on 16 suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen alakoulu, kaksi yhtenäiskoulua, kolme yläkoulua ja yksi erityiskoulu. Toisen asteen koulutusta Nurmijärvellä tarjoaa kolme lukiota ja yksi ammattikoulu.

Lue lisää

Nurmijärvi: 398 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Nurmijärvi

Neliöhinta
2753 €/m²
Markkinointiaika
106 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.