View of Porvoo

Asuinalueena Porvoo

Onko haaveissasi asunto alueelta Porvoo? Tutustu alueeseen

Porvoo sijaitsee Uudellamaalla, vain vajaan 40 km päässä Helsingistä. Kaupungin keskusta sijaitsee jokilaaksossa Porvoonlahden rannalla ja kaupunkia halkoo kolme jokea: Mustijoki, Porvoonjoki ja Ilolanjoki.

Porvoon asuinalueet

Porvoon jokivarsi on ollut asutusaluetta jo kivikaudelta asti, jolloin joensuu toimi kauppapaikkana. Vanhan Porvoon puurakennukset ovat 1700- ja 1800-luvuilta ja ikoninen Porvoon tuomiokirkko peräti 1400-luvulta. Porvoon keskustan ruutuasemakaavan laati vuonna 1832 Carl Ludvig Engel. Myytävät asunnot Porvoossa ovat levittäytyneet laajasti kaupungin koko 654 km² maapinta-alalle. Meripinta-alaa Porvoossa on 1475 km². Sen lisäksi, että Porvoo on viehättävä asuinkaupunki, sen rannoilla sijaitsee vajaa 4000 kesämökkiä. Myytävät asunnot Porvoossa vaihtelevat uudempien kaupunginosien kerrostaloista suurinta osaa Porvoon kaupunkikuvasta hallitseviin pientaloihin.

Millaista on asua Porvoossa?

Historiallisen idyllinsä johdosta Porvoo on suosittu matkailukohde. Vanhassa Porvoossa sijaitsee lukuisia kahviloita, ravintoloita ja liikkeitä. Porvoon keskustasta löytyviä viheralueita ovat Kaupunginpuisto ja Runeberginpuisto. Porvoonjoen suulla taas sijaitsee Ruskiksen luonnonsuojelualue.

Porvoon asukasluku oli alkuvuodesta 2017 noin 50 100 ihmistä. Kaupunki on vahvasti kaksikielinen kaupunki: 64,6 % asukkaista on suomenkielisiä ja 30,1 % ruotsinkielisiä. Tämän johdosta Porvoossa toimii yhtä monta suomen- ja ruotsinkielistä alakoulua sekä yksi yläkoulu ja lukio kummallakin kielellä.

Lue lisää

Porvoo: 390 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Porvoo

Neliöhinta
2825 €/m²
Markkinointiaika
89 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.