View of Seinäjoki

Asuinalueena Seinäjoki

Onko haaveissasi asunto alueelta Seinäjoki? Tutustu alueeseen

Seinäjoki on yksi Suomen kasvukeskuksista ja Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus. Kaupunki kasvaa vahvasti, aiempina vuosina kasvua ovat kirittäneet myös kuntaliitokset. Hyvät liikenneyhteydet sekä asumisen mukavuus ja väljyys ovat merkittäviä Seinäjoen vetovoimatekijöitä.

Seinäjoen asuinalueet

Seinäjoella on hyvin vaihtoehtoja erilaisiin asumistarpeisiin. Myynnissä olevien asuntojen lisäksi Seinäjoella on viime vuosina ollut hyvin tonttitarjontaa. Uusia asuinalueita on kaavoitettu ja 2016 vuonna Seinäjoella pidettiin onnistuneet asuntomessut Pruukinrannassa. Asuntomessujen teemana oli pohjalainen tekemisen tahto ja asuntojen kirjo oli hyvin monipuolinen. Messuilla oli puu-, hirsi- ja kivirakenteisia taloja ja oma pohjalaistalokortteli. Erikokoisia asuntoja oli hyvin esillä: messuilta löytyi niin minikoteja kuin valtavia linnoja.

Asuntomessualueen lisäksi Seinäjoella on viime vuosina tullut paljon tontteja muun muassa Karhuvuoreen, Hallilanvuorelle, Pajuluomaan ja Kultavuoreen. Karhuvuori on hyvin suosittu asuinalue, jossa on pääasiassa omakotitaloja sekä rivitaloja. Kultavuoren alue on puolestaan hyvin arvostettu asuinpaikka Seinäjoella. Suosioon on vaikuttanut muun muassa keskustan läheisyys, hyvät ulkoilu ja liikuntapaikat: jäähalli, palloiluhalli ja laskettelurinne sijaitsevat asuinalueen läheisyydessä. Seinäjoen keskustan palveluiden läheisyys kiinnostaa myös asunnonhakijoita.

Millaista on asua Seinäjoella?

Seinäjoen kaupungissa on paljon erilaisia tapahtumia ja pyrkimys onkin olla ympärivuotinen tapahtumien suurkaupunki. Seinäjoki on myös tunnettu urheilukaupunki erilaisine harrastusmahdollisuuksineen. Siellä yhdistyvät hyvällä tavalla nuorekkuus ja perinteiden arvostus.

Paikalliset arvostavat mukavia virkistysmahdollisuuksia, ympäröivää maaseutua ja hyviä junayhteyksiä. Seinäjoella hurmaa pohjalainen luonto ja lakeus eli tasaiset peltomaisemat. Lakeusmaisemat ovatkin jo itsessään upeita eteläpohjalaisia nähtävyksiä. Lyhyet välimatkat lukeutuvat myös Seinäjoen vahvuuksiin. Arki on helppoa ja kaikki on lähellä. Tontit ovat suuria ja lasten on turvallista liikkua paikasta toiseen polkupyörällä. Kaupungin keskustasta palveluiden ääreltä ajaa hetkessä maaseudun rauhaan.

Kaupungin keskustassa pääsee ihailemaan maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon arkkitehtuuria, joka on esillä Seinäjoen kaupunkikuvassa. Erityisen tunnettu taidonnäyte on Lakeuden Ristin kirkko, jonka korkea kellotorni on Seinäjoen maamerkki.

Lue lisää

Seinäjoki: 682 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Seinäjoki

Neliöhinta
2473 €/m²
Markkinointiaika
118 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.