View of Turku

Asuinalueena Turku

Onko haaveissasi asunto alueelta Turku? Tutustu alueeseen

Turku on yksi Suomen historian tärkeimmistä kaupungeista ja Suomen entinen pääkaupunki. Nykyään Turku on Varsinais-Suomen maakuntakeskus ja Suomen kuudenneksi suurin kaupunki. Rannikkokaupungin keskustan halki virtaa kaunis Aurajoki.

Turun asuinalueet

Asumisen vaihtoehtoja löytyy Turusta moneen eri makuun: keskustan kulttuuri- ja palvelutarjonnan äärestä rauhalliseen rantamaisemaan ja luonnonläheisyyteen.

Turun suosituimmat asuinalueet ovat kuukaudesta toiseen pitkälti samat. Etuovi.comin tilastojen mukaan Turun haetuin kaupunginosa on keskusta, joka onkin pitänyt kärkipaikkaa jo pitkään. Keskustan alue levittäytyy Aurajoen molemmille puolille ja keskustan asukas on lähellä kaikkea. Keskustasta löytyy hyvät kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet, erikoisliikkeet sekä kauniit ulkoilupaikat Aurajoenrannassa. Kerrostalot kiinnostavat luonnollisesti eniten keskustan alueen asunnonhakijoita. Toiseksi suosituin asuinalue on Hirvensalo. Hirvensalosta haetaan ahkerasti rivi- ja omakotitaloja. Hirvensalo on Turun edustalla sijaitseva saari ja sen ainutlaatuinen sijainti mahdollistaa merellisen elämäntavan. Alue on myös lapsiperheiden suosiossa. Hirvensalosta löytyy erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Hirvensalon laskettelukeskus, monipuoliset ulkoilureitit ja hiihtoladut takaavat liikkumisen iloa ympärivuoden.

Kärkikaksikon jälkeen suosituimmat kaupunginosat ovat Itäinen Keskusta, Martti ja Uittamo. Itäinen Keskusta on palveluiden ääressä viihtyvien kerrostaloasujien suosima alue. Martti puolestaan on niiden paikallisten suosiossa, jotka arvostavat keskustan ja veden läheisyyttä. Myös arvostetulla Uittamon alueella asuja pääsee nauttimaan meren välittömästä läheisyydestä. Jos Turun asuntomarkkinatilanne kiinnostaa tarkemmin, niin blogistamme kannattaa lukea vuokra-asuntojen osalta erittäin mielenkiintoista tietoa Turun vuokra-asuntomarkkinoista.

Millaista on asua Turussa?

Turusta löytyy poikkeuksellisen paljon vaihtoehtoja heille, jotka haluavat asua keskellä kauneinta luontoa ja meren lähellä. Merenläheisyys on myös merkittävä asia talouden näkökulmasta, meriteollisuus on yksi Turun tärkeimmistä työllistäjistä. Turun satama on Suomen toiseksi vilkkain matkustajaliikenteen satama heti Helsingin sataman jälkeen. Turusta pääsee myös kätevästi Ahvenanmaalle ja Ruotsiin laivayhteyden ansiosta.

Turku hurmaa niin turistit kuin paikalliset erittäin kauniina kesäkaupunkina ja on mukavan kompakti paikka asua ja vierailla. Merellinen kaupunki tarjoaa monipuolisia asumismuotoja ja asuinalueita. Turussa löytyy poikkeuksellisen paljon vaihtoehtoja heille, jotka haluavat asua keskellä kauneinta luontoa ja meren lähellä. Turussa on hyvät kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet – on teattereita, näyttelyitä, kirjastoja, uimahalleja ja hiihtolatuja. Turussa pääsee nopeasti paikasta toiseen ja julkinen liikenne toimii kohtuullisen hyvin.

Lue lisää

Turku: 1 709 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Turku

Neliöhinta
3931 €/m²
Markkinointiaika
77 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.