View of Eira, Helsinki

Asuinalueena Eira, Helsinki

Onko haaveissasi asunto alueelta Eira, Helsinki? Tutustu alueeseen

Eira on pieni kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Noin 1000 asukkaan Eiran naapurialueita ovat Ullanlinna, Punavuori ja Hernesaari.

Eira asuinalueena

Eira oli vielä 1800-luvun lopussa rakentamatonta aluetta. Alueelle suunniteltiin teollisuusaluetta, koska sen ajateltiin olevan liian syrjäinen kaupunkiasutukseen. Kuitenkin 1900-luvun alussa Eiralle vahvistettiin asemakaava ja se rakennettiin asuntoalueeksi. Suurin osa Eiran rakennuksista on kolmikerroksisia kerrostaloja, jotka on rakennettu 1900-luvun alussa.

Millaista on asua Eirassa Helsingissä?

Rauhallisen Eiran historia on alueella lähes käsin kosketeltavissa. Lähellä meren rantaa sijaitsevan arvokkaan alueen arkkitehtuuri on hyvin kaunista, alueella on paljon jugend-tyylisiä asuntoja. Arvokkuus on huomattavissa myös siinä, että monen valtion suurlähetystöt sijaitsevat Eirassa. Vanhan rakennustaiteen rinnalla vehreyttä ja luontoa alueelle tarjoaa Eiran puisto, joka hämmästyttää kauniisti hoidetuilla istutuksillaan ja kesäisellä väriloistolla. Alun perin Eira on saanut nimensä vuonna 1897 valmistuneen Eiran sairaalan innoittamana. Nykyään tästä yksityisestä sairaalasta löytyy sekä yleislääkäripoliklinikka että erikoislääkäreiden vastaanotot. Eiran alueella on palveluita rajallisesti, mutta sen lähialueilta löytyykin kattavat palvelut. Sieltä löytyy päivittäistavarakauppojen lisäksi myös monen alan erikoisliikkeet.

Lue lisääkeyboard_arrow_down

Katso myös koko Helsinki asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Eira, Helsinki

euro_symbolNeliöhinta
11964 €/m² arrow_upward
Helsinki: 5 968 €/m²
scheduleMarkkinointiaika
117 vrk arrow_upward
Helsinki: 29 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Eira, Helsinki

Postinumeroalueella 00150, johon Eira kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 55.5 m².

100 % kerrostaloasuntoja0 % pientaloasuntoja
51 % omistusasujia49 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 00150. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 5.4.2018 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
peopleTalouksien keskikoko
1.6
child_friendlyLapsiperheitä
12 %
personKeski-ikä
40 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.