View of Hyvinkää

Asuinalueena Hyvinkää

Onko haaveissasi asunto alueelta Hyvinkää? Tutustu alueeseen

Hyvinkää sijaitsee Uudenmaan maakunnassa valtateiden 3 ja 25 varrella. Helsingistä Hyvinkäälle kertyy matkaa 55 km ja Hämeenlinnasta 50 km.

Hyvinkään asuinalueet

Hyvinkää tunnetaan rautatiekaupunkina, ja sen keskustan sijainti määräytyi aikoinaan Helsinki–Hämeenlinna-radan rakentamisen perusteella. Vantaanjoki virtaa pohjois-etelä-suuntaisesti noin 20 kilometrin matkan Hyvinkään läpi taajaman länsipuolella. Hyvinkään väkiluku oli vuoden 2017 alussa noin 46 600 asukasta. Kaupungin pinta-ala on 336,77 km². Myytävät asunnot Hyvinkäällä ovat pääasiassa uudehkoja tai vähän vanhempia, mutta remontoituja kerrostaloasuntoja sekä omakotitaloja.

Millaista on asua Hyvinkäällä?

Hyvinkäällä on viisitoista luonnonsuojelualuetta ja niiden pinta-ala on yhteensä 1012 hehtaaria eli kolme prosenttia kunnan koko pinta-alasta. Sveitsin luonnonpuistossa on talvella hiihtoladut ja kesällä lenkkipolut. Usmissa taas on kesällä mahdollista maastopyöräillä. Muuta aktiivista urheilua voi Hyvinkäällä harrastaa mm. pesäpallon, jalkapallon, amerikkalaisen jalkapallon ja jääkiekon muodossa. Lisäksi Hyvinkäällä sijaitsee kaksi golf-kenttää ja henkilöliikennekäytöstä poistuneen lentokentän kupeessa on moottoriurheilurata. Hyvinkäällä toimii noin 20 peruskoulua sekä kaksi lukiota. Ammatillista opetusta tarjoaa Hyria. Hyvinkäällä sijaitsee sekä Konecranesin että Myllyn Parhaan pääkonttorit tehtaineen sekä Koneen ja Isoverin tehtaat. Lisäksi Hyvinkäällä on kaiken kaikkiaan reilu 120 maatilaa ja yhteensä 58 neliökilometriä peltoa.

Lue lisää

Hyvinkää: 393 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Hyvinkää

Neliöhinta
2156 €/m²
Markkinointiaika
107 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.