View of Kokkola

Asuinalueena Kokkola

Onko haaveissasi asunto alueelta Kokkola? Tutustu alueeseen

Kokkola sijaitsee Pohjanlahden rannikolla noin 120 km Vaasasta pohjoiseen ja noin 200 km Oulusta etelään. Se on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus ja monipuolisen teollisuuden kehto. Kokkola on vahvasti kaksikielinen kunta: 84,2 % asukkaista puhuu äidinkielenään suomea ja 13,5 % ruotsia. Kokkolan väkiluku oli alkuvuodesta 2017 melkein 48 000 asukasta.

Kokkolan asuinalueet

Myytävät asunnot Kokkolassa ovat kattaus sekä uudempia että iäkkäämpiä omakotitaloja sekä vanhempia kerrostaloasuntoja. Myytävien asuntojen hintataso Kokkolassa vaihtelee reilun 300 000 euron isoista uusista omakotitaloista muutaman kymppitonnin maksaviin pienempiin ja vanhempiin kerrostaloasuntoihin.

Kokkolan kaupungin alue on noussut merestä vasta 1100-luvulla ja maannousu alueella jatkuu yhä noin 88 cm vuosisadassa. Kokkolan kaupungin perusti Kustaa II Aadolf 7. syyskuuta vuonna 1620. Kaupungin vaurastumista vauhditti tervakauppa ja laivanrakennus.

Millaista on asua Kokkolassa?

Kokkola sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä kolmen valtatien risteyksessä. Myös junayhteydet sekä etelään että pohjoiseen ovat hyvät ja noin 19 km päässä Kokkolan keskustassa sijaitsee Kokkola-Pietarsaaren lentoasema. Kokkolan satama on yksi Suomen vilkkaimpia.

Kokkolan alueella on Suomen laajimmat luonnontilaiset dyynihietikot, reheviä jokilaaksoja sekä laajoja soita. Erilaisia luonnonsuojelualueita on kunnassa yhteensä noin 290 hehtaaria. Kokkolan korkeimmat kohdat Suomenselällä kohoavat yli 180 metriin merenpinnan yläpuolella. Kokkolassa on ulkoilureittejä ja luontopolkuja 108 kilometriä ja lintutorneja 14 kappaletta. Myös urheilutoiminta on Kokkolassa monipuolista: aktiivisia seuroja löytyy niin jalkapallosta, lentopallosta ja koripallosta kuin tenniksestä ja yleisurheilustakin.

Lue lisää

Kokkola: 445 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Kokkola

Neliöhinta
2451 €/m²
Markkinointiaika
81 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.