View of Kuopio

Asuinalueena Kuopio

Onko haaveissasi asunto alueelta Kuopio? Tutustu alueeseen

Kuopio sijaitsee Kallaveden rannalla Pohjois-Savossa. Kuopio on pohjois-Savon maakuntakeskus ja sen naapurikuntia ovat Lapinlahti, Iisalmi, Leppävirta, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Pielavesi ja Tuusniemi.

Kuopion asuinalueet

Kuopiossa suurin osa kuopiolaisista asuukin kaupunkimaisesti. Vain 15 % asukkaista asuu maaseudulla. Kuopion väestötiheys on 40,7 asukasta/km². Monimuotoisuutensa ansiosta Kuopio tarjoaa runsaasti erilaisia asuntoja kaupunkikerrostaloista saaristomaisiin pientalokoteihin. Asutus leviää keskustan ulkopuolelle ns. sormimallin mukaisesti ja Kuopiosta löytyykin kerrostalojen lisäksi myös omakotitaloja ja rivitaloja. Kuopio sopii lapsiperheille ja pariskunnille. Kuopioon rakennetaan joka vuosi uusia kerrostaloja, jotka uudistavat kaupungin maisemia. Kuopio sopii lapsiperheille ja pariskunnille.

Keskustan eteläpuolella, vain muutaman kilometrin päässä, sijaitsee uusi, saarimaiseen ympäristöön Kallaveden rannalle rakennettu kaupunginosa Saaristokaupunki, jonka rakentaminen alkoi vuoden 2010 asuntomessujen alla.

Millaista on asua Kuopiossa?

Kuopion pinta-alasta puolet on metsää, ja puistoja ja luontopolkuja on paljon. Kaupunki tarjoaa useita liikuntapaikkoja kaiken ikäisille. Kuopiossa on paljon rantaviivaa, ja se on suosittu kesämökkikaupunki. Veden läheisyyden lisäksi Kuopion erityispiirre ovat suuret korkeuserot. Luultavasti tunnetuin maamerkki Puijon torni näkyykin koko kaupungin alueelle.

Lue lisää

Kuopio: 1 633 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Kuopio

Neliöhinta
3021 €/m²
Markkinointiaika
161 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.