View of Salo

Asuinalueena Salo

Onko haaveissasi asunto alueelta Salo? Tutustu alueeseen

Salo sijaitsee otollisesti valtatie 1:n varrella vain reilun 50 km päässä Turusta ja noin 110 km päässä Helsingistä. Se on merenrantakaupunki kapean Halikonlahden pohjukassa, josta se levittäytyy pitkälle sisämaahan. Salon keskustan halki virtaa Uskelanjoki, joka laskee mereen.

Salon asuinalueet

Myytävät asunnot Salossa vaihtelevat edullisemmista rivi-ja kerrostaloista sekä perinteisiin että moderneihin omakotitaloihin. Salossa on myös neljänneksi eniten kesämökkejä kaikista Suomen kunnista. Salo on hyvin saavutettavissa myös rautateitse, sillä lähes kaikki Helsingin ja Turun välillä liikennöivät kaukojunat pysähtyvät Salon asemalla. Salon väkiluku oli vuoden 2017 alussa 54 700, joista lähes 40 000 asuu kaupungin taajamassa.

Millaista on asua Salossa?

Salo tunnetaan elektroniikkatuotannostaan ja Nokia oli aikoinaan Salon suurin työllistäjä. Salo on Suomen suurin maatalouspitäjä: kaupungin reuna-alueilla on noin 1 300 maatilaa, jotka viljelevät lähes 56 000 hehtaarin kokoista peltoalaa. Salon pinta-alasta myös miltei 200 km² on vesialaa, josta kuitenkin suurin osa on merta.

Urheilussa Salo on kunnostautunut etenkin lento- ja koripallossa. Kaupungissa on mahdollista harrastaa myös salibandya, jääkiekkoa, jalkapalloa ja amerikkalaista sekä australialaista jalkapalloa. Palloilulajien lisäksi keilaus on Salossa suosittu laji ja kaupungista löytyykin kaksi kookasta keilahallia.

Lue lisää

Salo: 290 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Salo

Neliöhinta
1296 €/m²
Markkinointiaika
66 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.