View of Kaukajärvi, Tampere

Asuinalueena Kaukajärvi, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Kaukajärvi, Tampere? Tutustu alueeseen

Kaukajärvi on Tampereen kaupunginosa Itä-Tampereella. Se on saanut nimensä noin 3,3 kilometriä pitkän samaa nimeä kantavan järven mukaan. Kangasalan rajalla sijaitsevan Kaukajärven naapurikaupunginosia ovat muuan muassa Annala,
Hervanta
ja Lukonmäki.

Kaukajärvi asuinalueena

Tampereen ensimmäisen lähiön, Kaukajärven, rakentaminen aloitettiin 1960-luvulla. Kaukajärven rakennuskanta koostuu pitkälti kerrostaloista. Mukaan mahtuu kuitenkin myös pientaloalueita, joista löytyy niin omakoti- kuin rivitalojakin. Kaukajärvi tarjoaa rauhallisen asuinympäristön veden ääressä kera laajan palveluiden kirjon.

Millaista on asua Kaukajärvellä?

Kaukajärven asukkaille palvelut ovat lähellä. Ruokaostokset hoituvat alueen päivittäistavarakaupoissa ja löytyy alueelta ravintoloitakin. Kaukajärven terveysasema, apteekki ja kirjasto palvelevat alueen asukkaita. Kaupunginosassa sijaitsee Haiharan taidekeskus, joka yhdistää vanhan kartano- ja puistoympäristön sekä nykytaiteen. Taidekeskuksessa on mahdollisuus tutustua taidenäyttelyihin, osallistua taidekursseille tai vaikka seurata nukketeatteria ja puistokonsertteja. Alueella on myös hyvät liikuntamahdollisuudet. Suomen ensimmäinen varta vasten salibandyn pelaamiseen rakennettu Spiral-halli antaa loistavat puitteet salibandyn harrastamiseen. Myös vesiliikuntamahdollisuudet paranevat kesällä 2016, kun uusi vesipuisto aukeaa Kaukajärvelle. Liikenneyhteydet Kaukajärvelle ovat hyvät. Kaukajärveltä matka Tampereen keskustaan sujuu mutkattomasti niin omalla kuin linja-autollakin.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Kaukajärvi, Tampere

Neliöhinta
2278 €/m²
Tampere: 4 521 €/m²
Markkinointiaika
15 vrk
Tampere: 64 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Kaukajärvi, Tampere

Postinumeroalueella 33710, johon Kaukajärvi kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 71.2 m².

67 % kerrostaloasuntoja33 % pientaloasuntoja
49 % omistusasujia51 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33710. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
2
Lapsiperheitä
23 %
Keski-ikä
39 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.