View of Amuri, Tampere

Asuinalueena Amuri, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Amuri, Tampere? Tutustu alueeseen

Alun perin 1860-luvulla työläisten asuinalueeksi rakennettu Amuri sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa. Sen lähialueita ovat mm. Pyynikki ja Finlayson.

Amuri asuinalueena

Suurin osa Amurin rakennuskannasta koostuu eri vuosikymmenillä rakennetuista kerrostaloista, jotka ovat nousseet vanhojen puutaloalueiden tilalle. Alun perin Finlaysonin alueen työntekijöiden asuinalueeksi rakennetun Amurin vanhaa rakennuskantaa löytyy vielä museoituna säilytetystä Työläismuseokorttelissa. Amuri sopii loistavasti sellaiselle, joka haluaa palveluiden olevan lähellä. Amurin alue suosii lapsiperheitä, sillä kävelymatkan päässä ovat koulut ja tarhat. Alue on rauhallista vaikka onkin keskustan läheisyydessä.

Millaista on asua Amurissa Tampereella?

Amurin asukkaille keskustan palvelut ovat lähellä. Keskustan alueelta löytyy laaja kirjo palveluja, aina ravintoloista erikoisliikkeisiin. Kulttuurin ystäville Amurissa sijaitsee Tampereen taidemuseo. Myös Amurin läheisyydessä olevien konserttisalien ja teattereiden esitykset tarjoavat katsojille monipuolista viihdettä. Amurissa sijaitsee myös Tampereen pääkirjasto Metso.

Amurin läheisyydessä olevan Pyynikinharjun suojeltu alue tarjoaa ulkoilun ystäville hyvät liikuntamahdollisuudet sekä kauniit maisemat. Amurista löytyy myös Pyynikin uimahalli, ja aivan kaupunginosan pohjoispuolella kohoaa Tampereen oma maamerkki, Näsinneula, ja sen välittömässä läheisyydessä Särkänniemen huvipuisto. Amurissa sijaitsee upealla näköalapaikalla Väinö Linnan puisto, joka tarjoaa kesäpäivinä paikan rauhoittua ja nauttia kauniista luonnosta keskustan läheisyydessä.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Amuri, Tampere

Neliöhinta
4322 €/m²
Tampere: 4 521 €/m²
Markkinointiaika
32 vrk
Tampere: 64 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Amuri, Tampere

Postinumeroalueella 33230, johon Amuri kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 63.5 m².

97 % kerrostaloasuntoja3 % pientaloasuntoja
60 % omistusasujia40 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33230. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.7
Lapsiperheitä
13 %
Keski-ikä
46 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.