View of Hakametsä, Tampere

Asuinalueena Hakametsä, Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Hakametsä, Tampere? Tutustu alueeseen

Hakametsä on pienehkö asuinalue Tampereella. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Kaleva, Kissainmaa ja Janka. Hakametsä on varmasti monelle jääkiekkofanille mieluisa asuinalue.

Hakametsä asuinalueena

Hakametsä on suurimmaksi osaksi pientaloaluetta, mikä tekee seudusta rauhallisen. Mukana on myös lähivuosina rakennettuja kerrostaloja, mutta suurimmaksi osaksi alue koostuu omakoti- ja rivitaloista. Rauhallinen alue palveluiden läheisyydessä sopii erityisesti lapsiperheille.

Millaista on asua Hakametsässä?

Noin neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitsevan Hakametsän tunnetuin maamerkki on Suomen vanhin jäähalli, Tampereen jäähalli. Vuoden 1965 jääkiekon MM-kilpailuja varten rakennettu jäähalli toimii Tampereen kahden Suomen pääsarjajoukkueen, Tapparan ja Ilveksen, kotijäähallina. Jäähallin takia Hakametsän nimi on tunnettu ympäri Suomea. Hakametsän asukkaiden ruokaostokset hoituvat Kalevasta löytyvässä hypermarketissa, jonka yhteydessä on myös eri alojen liikkeitä, kuten urheilu-, huonekalu- ja elektroniikkaliikkeitä sekä apteekki. Liikenneyhteydet ovat hyvät ympäri kaupunkia ja alueen lähistöltä kulkee useita joukkoliikenteen linjoja. Hakametsää ei ole ahdettu täyteen rakennuksia, vaan alueen viheralueet on säilytetty hyvänkokoisina. Hakametsän läheisyydestä löytyy myös hyviä ulkoilureittejä, ja todella suuri koirapuisto karvaisillekin ystäville.

Lue lisää

Katso myös koko Tampere asuinalueena

Asuntojen hinnat alueella Hakametsä, Tampere

Neliöhinta
3646 €/m²
Tampere: 4 565 €/m²
Markkinointiaika
32 vrk
Tampere: 43 vrk

Asuminen ja asukkaat alueella Hakametsä, Tampere

Postinumeroalueella 33530, johon Hakametsä kuuluu, yleisin asumistyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko on 61.9 m².

74 % kerrostaloasuntoja26 % pientaloasuntoja
47 % omistusasujia53 % vuokra-asujia

Tiedot perustuvat postinumeroon 33530. Tietolähde: Etuovi.com ja Tilastokeskus. (Postinumeroalueittainen avoin tieto, Tilastokeskus. Aineisto on ladattu Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta 29.1.2021 lisenssillä CC BY 4.0)

/static/da90cdda5be3873789268e1b8f80567b.jpg
Talouksien keskikoko
1.7
Lapsiperheitä
12 %
Keski-ikä
41 v

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.