Habitare 2016 – mikä messuilla kiinnostaa tänä vuonna?

Habitare 2015, Aada Sisustus

Jälleen on koittanut se aika vuodesta kun vietetään Suomen suurinta huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumaa, Habitare-messuja! Tänä vuonna Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.-11.9.2016. Haluaisitkö lähteä messuille inspiroitumaan? 

EDIT 7.9.2016: Arvonta on päättynyt. Habitare-liput voitti itselleen tätä juttua kommentoinut Ansku – onneksi olkoon! Meillä oli pari lippua, jotka arvoimme teidän lukijoidemme kesken. Pyysimme kommentoimaan tätä juttua ja kertomaan, mikä sinua kiinnostaisi tämän vuoden Habitaressa. Lue kommenteista, mikä ihmisiä kiinnostaa tänä vuonna Habitaressa!

Olimme paikalla myös viime vuonna, lue reportaasimme vuoden 2015 Habitaresta! Lisää fiiliksiä aikaisempien vuosien messuilta löytyy Habitare-ideagalleriasta

Bloggaajamme kiertävät messuilla myös tänä vuonna ja juttua on siis tulossa pian – seuraahan blogiamme :-) 

Tästä pääset lukemaan uusimman jutun tämän vuoden messuilta, bloggaajamme Katin valinnat Habitare 2016: Trendit ja parhaat sisustustärpit 

Habitare 2015, Aada Sisustus, valaisimet ja ruokailutila

Kuva vuoden 2015 Habitare -messuilta.

Arvonta suoritetaan ti 6.9.2016 klo 15 mennessä tätä blogijuttua kommentoineiden kesken. Lippupaketin voittajaan olemme yhteydessä henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä. Arvonnan tarkemmat säännöt alla.

 

Tietoa tämän vuoden Habitare-messujen tarjonnasta löytyy messujen verkkosivuilta.

Messuilla voit nähdä sisustussuunnittelija-bloggaajamme Marikan – hän esiintyy messuilla perjantaina 9.9. ja antaa omat vinkkinsä, miten lapsiperheen arkea voi helpottaa sisustusratkaisuilla!

habitare

Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä blogijuttua alla Jätä kommentti -kohdassa! Kirjoita kommenttiin, mikä sinua kiinnostaisi tämän vuoden Habitaressa!

Onnea arvontaan!

-Juulia

Arvonnan säännöt: Järjestäjä Alma Mediapartners Oy. Arvomme tätä blogijuttua kommentoineiden joukosta yhden voittajan. Arvonta suoritetaan ti 6.9.2016 klo 15. Palkinto: 2 lippua Habitare 2016-messuille, arvo 36 euroa. Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Olemme yhteydessä voittajaan heti arvonnan suorittamisen jälkeen henkilökohtaisella sähköpostiviestillä, joka lähetetään voittajalle kommentin yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli emme tavoita voittajaa ke 7.9. klo 12 mennessä, arvomme toisen voittajan.

Etuovi.com

(36 Postausta)

Useita bloggaajia. Vinkkejä ja tarinoita kodeista, kodin vaihtamisesta, sisustamisesta, remontoinnista ja asumisesta yleensä.

134 kommenttia postauksessa “Habitare 2016 – mikä messuilla kiinnostaa tänä vuonna?

 1. Anne Kallinen

  Minua kiinnostaa erityisesti erilaiset olohuoneratkaisut ja kodin valaistus.

  Vastaa
 2. Marja Rekunen

  Habitaressa kiinnostaisi erityisesti kodin tekstiilit, verhoratkaisut ja tyynyt.

  Vastaa
 3. Marjo

  Ikinä en ole habitare messuilla käynyt, mutta houkuttaisi kyllä. Erityisesti kiinnostaa kodin järjestys ja eko ja kierrätysratkaisut.

  Vastaa
 4. Maria

  Tapahtuma kokonaisuudessaan kiinnostaa, paljon mielenkiintoisia näytteilleasettajia mukana taas tänäkin vuonna.

  Vastaa
 5. Maria Heilala

  Habitaressa eniten kiinnostaa kodin tekstiilit ja eri materiaalien yhdistely sisustuksessa :)

  Vastaa
 6. Anniina

  OIisi eka kerta messuilla. Tällä hetkellä on niin iso sisustuskärpäsen purema, että ihan kaikki mahdollinen kiinnostaa! Ideoita kokonaisuuden luomiseen sekä myös oman kämpän värimaailmaan.

  Vastaa
 7. Elina Helminen

  Oo, kyllä kiitos haluaisin Habitare2016 -messuille. Uskon, että saisin messuilta mukaani valtavan määrän ideoita uuden kodin keittiöön ja olohuoneeseen! :) Mukaani ottaisin tietysti äitini, jonka haaveissa
  on ollut päästä Habitare-messuille. :)

  Vastaa
 8. Katri

  Kiinnostaa kaikki! Muutan ensi vuoden alussa uuteen, ensimmäiseen ikiomaan kotiini ja etsin inspiraatiota sisustukseen ja säilytysratkaisuihin.

  Vastaa
 9. Johanna Naukkarinen

  Olen ehkä muuttamassa uuteen asuntoon, jonne minun tarkoitus sisustaa itselleni toimiva hyviä säilytysmahdollisuuksia omaava työhuone. Erilaiset kompaktit mutta toimivat työtila-ratkaisut kiinnostavat siis Habitaressa.

  Vastaa
 10. Susanna

  Valaisimet kiinnostavat tänä vuonna erityisesti. Myös tekstiilit ja nuoret kotimaiset suunnittelijat ovat lähellä sydäntäni.

  Vastaa
 11. Jussi

  Hei!
  Minua kiinnostaa messuilla uudet ideat ja vinkit sekä uutuusmateriaalit. Messuilla on varmasti kaikille jotain nähtävää ja koettavaa!

  Vastaa
 12. Pia Tommola-Hämäläinen

  Uudet trendit ja ideat. Luennot on myös hyviä. Mukaan ottaisin tyttäreni, joka pitää paljon sisustamisesta ja muuttaa kohta omaan kotiin.

  Vastaa
 13. Elena

  Meillä haasteena eteisen säilytysratkaisut ja lastenhuoneen sisustus – Habitaresta vinkkejä!

  Vastaa
 14. Heidi

  Palasin Suomeen kesällä kun olin ollut 7 kk ulkomailla ja nyt oon hieman pihalla uusimmista trendijutuista. Ennen ulkomaille muuttoa suunnittelin keittiötä, ja olen palaamassa joko työelämään sisustuksen pariin tai opiskelemaan lisää sisustusalaa. Olisi mukavaa päästä moikkaamaan vanhoja kollegoita ja yhteistyökumppaneita, jos sitä kautta aukeaisi uusia mahdollisuuksia.. ☺

  Vastaa
 15. Anne Raatikainen

  Uudet trendit, uutuudet ja ideat. Itselläni hakusessa iso hyllykkö olohuoneeseen ja uudet ruokapöydän tuolit.

  Vastaa
 16. Maarit Raunio

  Valaistus, design yleisesti ja uudet ideat sisustuksessa. Kauneus, mutta myös käytännölliset ideat on aina näkemisen ja toteuttamisen arvoisia omassa kodissa! Tänä vuonna eritoten olisi mahdollisuus tulla jo arkena ja päivällä, ystävän kanssa Habitareen!

  Vastaa
 17. Anne

  Messut kokonaisuutena kiinnostavat!
  Mutta jotain mainitakseni sisustus yleisesti, valaistus, sohvat, matot sekä antiikki, taide ja design!
  Toivottavasti onni suosii minua arvonnassa! :)

  Vastaa
 18. Jenni K

  En ole aiemmin käynyt Habitaressa, joten kiinnostaa messut kokonaisuutena ylipäätään. Sohva ja uusi matto on hankinnassa joten ne kiinnostavat, mutta myös kaikenlaiset muut uudet ideat ja inspiraatio :)

  Vastaa
 19. anita törni

  No kyllä nyt lähinnä sisustusjutut ja materiaalit kiinnostaa sekä värit

  Vastaa
 20. Jenni

  Minua kiinnostaa sisustamisen ekologinen ja käytännöllinen näkökulma – kuinka voin omilla valinnoillani tehdä omasta kodistani ekologisen ja sellaisen paikan, jossa saa ottaa rennosti funktionaalisessa ympäristössä, ilman turhia tavaroita ja kalusteita?

  Vastaa
 21. Marika Järvenpää

  Olen kerran aikaisemmin käynyt Habitare messuilla ja kokemus oli ihan mahtava! Siellä näki paljon uusi ja ihmeellisiä asioita, uudet ideat ovat aina tervetulleita. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä sisustustrendejä myös maailmalta. Mukaan lähtisi varmasti mielellään työparini joka on melkoinen sisustus-ihminen :)

  Vastaa
 22. Mari Argillander

  Habitaressa kiinnostaa ekologisuus, uudet trendit, kierrätysmateriaalin käyttö ja romanttisuus sisustuksessa.

  Myös hyvä valaistus ja laadukas äänentoisto kiinnostavat.

  Vastaa
 23. marjut hokkanen

  Nyt olisi kyllä aivan pakko päästä!! juuri ostettu uusi asunto, joka valmistuu jouluksi, ihania uusia ideioita!

  Vastaa
 24. Minna-Liisa Lavas

  Kaikki sisutamisessa kiinnostaa, olen muutamaa kuukautta vajaa valmis sisustussuunnittelija. Erityisesti tietty kaikki uutuudet.

  Vastaa
 25. Tiina Liipo

  Erityisesti kiinnostaa erilaiset kotitoimisto/ työtila ratkaisut, tilanjakajat ja keittiöt! Uuteen kotiin tarvitaan loistavia ideoita 😊

  Vastaa
 26. Leena

  Olisipa mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan nämä messut ihan paikanpäälle! Talo kodiksi❤️

  Vastaa
 27. Sinna

  Kiinnostaa tämän vuoden Habitaressa piensisustus sekä erilaiset säilytysratkaisut työhuoneeseen.

  Vastaa
 28. Satu

  Keittiön ja ruokailutilan ratkaisut kiinnostavat erityisesti kuten myös valaistus.

  Vastaa
 29. Erica Saari

  Kokonaisvaltaisesti hamstraamaan asuntoon uusia ja tuoreita sisustusideoita, kun muutto uuteen kotiin pian edessäpäin! :)

  Vastaa
 30. Jenna

  Habitare 2016 messuilla kiinnostaisi KAIKKI!

  Nyt on päällä sen verta kova sisustuskuume, uusiksi on sisustettu juuri olohuone ja makkari olisi seuraavana. Tällä hetkellä pää pursuaa ideoita ja messuilla mahdollisesti kiinnostaisi DIY-tyyliset sisustusratkaisut, somisteet, koristeet, säilytysratkaisut ja erilaiset makuuhuoneen tekstiilit.

  Vastaa
 31. Heidi Sirkiä

  Nyt on ollut liian monta vuotta välissä, kun viimeksi olen ollut Habitaressa. Kaipaisin ehdottomasti inspiraatiota ja messujen uusia tuulia. Eniten messuilla kiinnostaa juurikin nuo uudet innovaatiot ja suomeen rantautuneet uutuudet. Tekstiili tuotteet ovat olleet aina myös kiinnostava osuus messuja.

  Vastaa
 32. Ringa Nordström

  Haluaisin niiiiin paljon! En ole koskaan käynyt Habitaressa ja nyt ensimmäisen omakotitalon ostaneena olisi sisustusinsoiraatiolle kyllä tarvetta!

  Vastaa
 33. Maria

  Kiinnostaa kylppäri ja sisustus. Kylpyhuonevarusteet ja isommat huonekalut erityisesti (hankinnassa..) sekä innovatiiviset uudet ideat!

  Vastaa
 34. Liisa Hietanen

  Lähinnä kiinnostaa vanhan remontointi ja siihen vinkkejä,,,ja koskaan en ole ollut näillä messuilla,,,kokemus sekin :)

  Vastaa
 35. Outi Jaakola

  Minua kiinnostaa erityisesti maalaisromantiikka ja antiikki: talonpoikaistyyliset tai aidosti vanhat kalusteet, valaisimet ja matot.

  Vastaa
 36. Minna

  En ole koskaan Habitare messuilla käynyt, vanha taloni kaipaa päivitystä ja uusia ideoita.

  Vastaa
 37. Tuija

  Lapsiperheen arkea helpottavat sisustusratkaisut kinnostaisi. 😊 Ja en ole koskaan käynyt näillä messuilla.

  Vastaa
 38. Seija Riihimäki

  Minua kiinnostaa kaikki mikä liittyy sisustukseen. Uusia ideoita kotiin.

  Vastaa
 39. Mari

  Habitare messuilla kiinnostaisi kaikki designiin liittyvä, erilaiset valaistusratkaisut sekä sisustus. Haluaisin kovasti messuille.

  Vastaa
 40. Tanja E.

  Omakoti asujana ja innokkaana sisustajana uudet ideat ja tuulet kiinnostaa aina:) Messut siis kiinnostavat.

  Vastaa
 41. Merja

  Erityisesti keittiöt, kodin valaisimet, värit sekä uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa.

  Vastaa
 42. Johanna Tanskanen

  Vaihto-oppilasvuoden kämppäkaveri HongKongista on käymässä Helsingissä ja haluaisin esitellä hänelle pohjoismaista designia. Erityisesti valaisuratkaisut ja KOTI-konsepti kiinnostavat.

  Vastaa
 43. Jenna Virta

  Ihan kaikki! Juuri uuden kodin sisustus käynnissä ja jotenkin ihan hukassa vielä. Ideoita ja inspiraatiota kaivataan!

  Vastaa
 44. Paula Puhakainen

  Sisustaminen kiinnostaa, etenkin miten tuoda väriä ja kotoista tunnelmaa keittiö/olohuone tilaan. Suomalainen ja pohjoismainen design on myös mikä kiinnostaa.

  Vastaa
 45. Annukka

  Ajankohtaista ja kovasti kiinnostavia olisivat mm. ulkolasit, pihavalot ym kotiin ja ulkomaiden uuteen kakkoskotiin uudet sisustusideat!

  Vastaa
 46. Salla

  Oma koti on kehittyy pikkuhiljaa oman tyyliseksi, koska en ole ”kaikki kerralla valmiiksi” -tyyppinen sisustaja. Siksi kiinnostaa kaikki mielenkiintoiset huonekalut, valaisimet ja sisustusratkaisut, joita Habitare varmasti on pullollaan!

  Vastaa
 47. Elina tikkanen

  En osaa ees päättää mikä kiinnostais eniten, kaikki. 😀 Sisustusideat, säilytysratkaisut, hyllyt, taulut, maalaistomanttinen tyyli sekä ajattoman tyylikäs. Kaikki käy!

  Vastaa
 48. Ansku

  Yleisesti koko messut kiinnostavat! En ole koskaan aiemmin käynyt ja tänä vuonna messut oikeasti ensi kertaa kiinnostavat – haluan hakea uutta inspiraatiota, varsinkin kun ensiasunnonosto on työn alla 😉

  Vastaa
 49. Titta Klemola

  Habitare on mahtava tapahtuma, ottaisin tyttäreni mukaan , sisustus meidän yhteinen juttu

  Vastaa
 50. Laura

  Kyl Habitare on jo näkemisen arvoinen ihan itsessään, mut eniten haluisin lähtee ettiin inspiraatiota oman kodin remontointiin ja sisustamiseen.

  Vastaa
 51. Jonnz

  Eniten kiinnostaa piensisustus ja design. Myös ergonomiset ratkaisut selkävaivaiselle olis jees! :)

  Vastaa
 52. Terhi

  Pieneen kotiin sopivat, mutta kuitenkin jonkinlaista omaperäisyyttä ja arjen luksusta tarjoavat sisustusratkaisut kiinnostavat.

  Vastaa
 53. Katri K.

  Kiinnostaa erityisesti sisustuksen uudet tuulet ja mielenkiintoiset yksityiskohdat. :)

  Vastaa
 54. Iiris

  En ole ennen messuilla käynyt, mutta kädet syyhyten haluaisin päästä ihastelemaan messuja! Kaikista eniten minua kiinnostaisi nähdä miten värejä on käytetty ja miten ne vaikuttavat tilojen tunnelmaan.

  Vastaa
 55. Nelli

  Habitaressa kiinnostaa ennen kaikkea kaikki kodin tekstiilit! Tietenkin koko messut ovat mielenkiintoiset

  Vastaa
 56. Tiija Mäkinen

  Olen kiinnostunut minimalistisista sisustusideoista, joissa korostuvat toimivuus ja oivaltava design.

  Vastaa
 57. Laura

  Kaikki sisustukseen liittyvä kiinnostaa! Aiemmin en ole messuille myöskään päässyt..

  Vastaa
 58. Hanna P

  Kaikki lastenhuoneen sisustamiseen liittyvät asiat kiinnostavat, varsinkin valaistukseen toivoisin vinkkejä :)

  Vastaa
 59. Kirsti

  Huikea SisustusElämys yhdessä tyttären kanssa :), fiilistelyä.
  Oman kodin sisustukseen uusia, oivaltavia vinkkejä sekä värimaailmalla että huonekalujen uudelleenjärjestelyllä.

  Vastaa
 60. Essi

  Uh, Habitare-liput pelastaisivat viikonloppuni. Miehelläni on miesflunssa ja kaipaan rentoutumaan uusien sisustusideoiden pariin hyvässä naisseurassa 😉

  Vastaa
 61. Susanna Jäntti

  Minua kiinnostaa omakotitaloasujana kaikki sisustamiseen, energiansäästöön, piha-aluiden viihtyvyyteen, kodin materiaaleihin, valaistukseen ja suurimpana kohteena tällä hetkellä lasitetun/lämpöistetyn terassin rakenne/rakennusratkaisut/hinta/oman työn osuus projektissa jne. Odotan innolla Habitarea :)

  Vastaa
 62. Krista

  Rakennamme taloa, joten Habitaressa kiinnostaa useammat asiat; kodin valaistus, väriratkaisut, sisustaminen ja kodinkoneet. Odotan löytäväni ideoita tuleviin ratkaisuihin 😊

  Vastaa
 63. Virpi

  Nyt kiinnostaa ihan kaikki, koska uuden kodin täysremontti on meneillään ja saan päättää koko sisustuksen uudestaan. Ihanaa ja kauheaa = ideoita kaivataan!

  Vastaa
 64. Sanni

  Habitarssa kiinnostaa valaistusratkaisut ja inspiraation metsästys sisustuksessa.. Uuden ja vanhan yhdistäminen.

  Vastaa
 65. Roosa

  Olemme muuttamassa uuteen ja isompaan kotiin parin viikon päästä,ja kaipailisin vinkkejä erityisesti olohuoneen sisustukseen :)

  Vastaa
 66. Heli

  Tämä olisi ensimmäinen kertani Habitare messuilla! Erityisesti kiinnostaisi itämainen sisustus, tekstiilit ja valaisimet.

  Vastaa
 67. Niina

  Vajaa vuosi sitten ostettu talo on nyt remontoitu, joten sisustusvinkkejä olisimme vailla.

  Vastaa
 68. Kira

  Näin talonrakennusprojekin loppuvaiheessa alkaa sisustus olla iso mielenkiinnon kohde ja messuilla kiinnostaa oikeastaan kaikki eli inspiraatiota haetaan koko sisustuksen osalta

  Vastaa
 69. Susanna

  Eniten messuilla kiinnostaa sohvat ja valaistus. Myös pienen kaupunkikodin säilytysratkaisuista hakisin ideoita, samoin lapsiperheen arkea helpottavista ratkaisuista.

  Vastaa
 70. Elli

  Kaikki! Toivottavasti pian ekaan omaan kotiin muuttava tarvitsee kaiken inspiraation mitä voi saada :) tehokkaat ratkaisut erityisesti.

  Vastaa
 71. Siru Turunen

  Kaikki, mutta erityisesti kodin ihanat yksityiskohdat! Olin hyvin pieni, kun olin messuilla viimeksi, mutta olisi kiva nähdä nyt vanhempana uudessa valossa!

  Vastaa
 72. Emmi

  Eniten kiinnostaisi lastenhuoneen sisustus sekä uudet sisustustrendit (varsinkin trendivärien metsänvihreän ja utuisen sinisen käyttö sisustuksessa!)

  Vastaa
 73. Marika

  Eniten Habitaremassuilla kiinnostaa piensisustus ja valoratkaisut! Syksyn tullen tunnelmavalaistuksen tärkeys korostuu entisestään :)

  Vastaa
 74. Antonia Havaste

  Uuteen asuntoon juuri muuttavana oikeastaan kaikki uudet ideat ja inspiraatio ovat tervetulleita. Erityisesti ratkaisut pieniin tiloihin ja kompaktit keittiöt kiinnostavat!

  Vastaa
 75. Anni

  Kaikki sisustamiseen liittyvä kiinnostaa etenkin, kun muutin juuri uuteen asuntoon :)

  Vastaa
 76. Mira Nenonen

  Messuille lähtisin hakemaan inspiraatiota ja ratkaisua oman kodin valaistusongelmaan! :)

  Vastaa
 77. Johanna

  Olen erityisesti kiinnostunut tekstiileistä, mutta yleisesti etsin inspiraation lähteitä uuden kodin sisustamiseen. :)

  Vastaa
 78. Johanna

  Talo valmistuu ensikuussa. Kauniita moderneja yksityiskohtia paljon viilaamatta , joten nyt olisi visuaalisille vinkeille käyttöä runsaasti <3

  Vastaa
 79. maijapoppanen

  Lapsi lensi Lapista Helsinkiin. Kot(a)i kaipaisi kalustusideoita etelän tyyliin, vaiko kotoisasti pohjosen malliin – Habitare sen kertoisi! Sopivasti sattuu äidin kukkaro ja Habitare messut yhtä aikaa Helsinkiin!

  Vastaa
 80. Anni Tiitinen

  Veisin heti äijäni sinne katsomaan kaikkea, mistä aina puhun hänelle! 😀

  Vastaa
 81. Aija

  Raksaprojektin keskellä kiinnostaa kaikki, erityisesti sisämaalit ja tapetit sekä valaistus. Huonekalujen suhteen varsinkin ruokapöydät kiinnostavat.

  Vastaa
 82. Liina

  Koko messut kiinnostavat mutta erityisesti kierrätys / eko sekä valaistusratkaisut.

  Vastaa
 83. Minna

  Kaikki sisustamiseen liittyvä kiinnostaa erityisesti mutta kaikki uudet ideat ja inspiraatio ovat tervetulleita muutenkin :) <3

  Vastaa
 84. Elena

  Täsmäiskuina haemme taidetta sekä säilytysratkaisua makuuhuoneeseen, mutta koko näyttely tulee kyllä koluttua läpi suurennuslasin kanssa.

  Vastaa
 85. Helena

  Olen remontoimassa ja sisustamassa uutta asuntoa, kaikki uudet ideat ovat tervetulleita, varsinkin kun yritän muuttaa sisustustyyliäni!

  Vastaa
 86. Etuovi.com SisustusEtuovi.com Sisustus

  Osallistumisaika päättyi, suoritamme arvonnan ihan pikapuoliin! Otamme voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti hetkisen kuluttua.

  Kiitos kaikille osallistuneille ja kommentoineille – Habitaresta on kyllä tänä vuonna hakusessa vaikka kuinka paljon inpiraatiota ja ideoita kotiin :-) Jos sattuu, että ette itse pääse paikan päälle messuille, kannattaa tulla tämän viikon loppupuolella kurkkaamaan blogiin – bloggaajiltamme tulossa pian Habitareen liittyvää juttua!

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät ovat merkattu *. Käytämme blogissamme kommenttien esimoderointia eli tarkastamme kommenttien sisällöt ennen niiden julkaisua.