Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Mikä sopisikaan suomalaiseen maisemaan paremmin kuin hirsitalo. Oli kyseessä sitten tontti metsämaisemissa, saaristossa tai tunturissa, on se kotonaan. Perinteisten hirsitalo- ja huvilamallien rinnalle on syntynyt upeita moderneja malleja, joita löytyy runsaasti Kontion valikoimasta. Niistä muutaman upeimman esittelen tässä jutussa, tervetuloa inspiroitumaan kanssani!

Kun maalaan mielessäni kuvan täydellisestä vapaa-ajan asunnosta, ajattelen nimen omaan paikkaa, jossa elää sopusoinnussa luonnon kanssa, seesteisissä tunnelmissa ilman turhaa hälinää. Tähän mielikuvaan Kontion modernit hirsihuvilat istuvat täydellisesti. Hirsiseinien luoma lämmin tunnelma, isoista ikkunoista avautuva, sään mukaan vaihtuva luonnon oma taidenäyttely, puun tuoksu ja pehmeä tuntu – hirsimökki tarjoaa iloa kaikille aisteille.  Jo tämän mielikuvan äärellä voi tuntea sykkeen laskevan.

Materiaalinsa puolesta hirsimökki sopii luonnonläheiseen elämään. Hirrestä rakennetuilla asumuksilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin – samaan tapaan kuin metsässä kävelemisellä. Niin ja onhan hirren ekologisuus rakennusmateriaalina aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin – oikein rakennettuna hirsitalo kestää vuodesta ja vuosisadasta toiseen ja sitoo itseensä suuren määrän hiiltä ilmakehästä.

Lehtisaari on modernin hirsirakentamisen suunnannäyttäjä

moderni hirsihuvila

moderni hirsihuvila

Lehtisaarta voidaan pitää modernin hirsirakentamisen lippulaivana, sillä se syntyi silloin, kun alalla puhalsivat vielä perinteisemmät tuulet. Lehtisaari pulpettikattoineen, isoine ikkunoineen ja harkittuine yksityiskohtineen loi hirsihuvilan uudet linjat, mutta on nykyään jo klassikko. Sen pohjalta on suunniteltu lukuisia huviloita, mökkejä ja koteja ympäri Suomen. Lehtisaari ei pöyhkeile pramealla ulkokuorellaan, mutta sisään astuessaan moni on hämmästynyt – voiko hirsitalo olla näin avara ja valoisa?

Tutustu Lehtisaari-mallistoon

Glass House -huvilassa luonto on lähellä

Glass House -malliston esikuvana on toiminut Yhdysvalloissa sijaitseva arkkitehti Philip Johnsonin suunnittelema The Glass House, jonka tunnusmerkkejä ovat symmetriset muodot ja yhtenäiset avarat tilat. Kontion Glass House -mallistossa lämpimään hirteen yhdistyvät ajattoman eleetön arkkitehtuuri sekä suuret ikkunapinnat, joiden ansiosta mökki ja ympäröivä luonto sulautuvat yhteen.

moderni hirsihuvila

moderni hirsihuvila

Mutta miten tällainen lasitalo sitten sopeutuu suomalaisiin sääolosuhteisiin ja rakennusmääräyksiin? Nämä asiat on otettu huomioon jo malliston suunnitteluvaiheessa, joten rakentaja voi keskittyä mieleisensä pohjaratkaisun, katto- ja terassivaihtoehtojen sekä ikkunaseinien sijoittelun miettimiseen.

Tutustu Glass House -mallistoon

Sky house – näyttävyyttä innovatiivisella kattorakenteella

Minimalistista tyyliä rakastavan, mutta elämäänsä ripauksen luksusta haluavan mökkeilijän silmää hivelevät myös Sky House -malliston huvilat, joiden ainutlaatuisen kauneuden ja toiminnallisuuden salaisuus piilee näyttävässä kattoratkaisussa. Sky™-katto nimittäin mahdollistaa esteettömät ympäröivään luontoon, sillä katosta tukemaan ei tarvita terassille ainuttakaan pilaria. Tämän ominaisuuden ansiosta terassi voidaan sijoittaa vaikka mökin jokaiselle sivulle – mikä auringonpalvojan unelma!

Myös sisätiloissa saa nauttia upeasta muotoilusta. Kaikissa Sky House -malleissa katseenvangitsijana toimii v-muotoinen leijuva sisäkatto, jonka reunan alle voidaan led-nauhan avulla toteuttaa epäsuora valaistusratkaisu.

Tutustu Sky House -mallistoon

Kontio living tekee rakentamisesta sujuvaa

Kontiolla talon tai huvilan tyyli ei rajoitu pelkästään sopivan talomallin valintaan, vaan apua on tarjolla myös pinta- ja sisustusmateriaalien, värimaailman sekä kiintokalusteiden valintaan. Ammattilaisten poimimat vaihtoehdot on valittu istumaan saumattomasti juuri hirsitaloon tai -mökkiin, joten lopputulos on varmasti kaunis ja harmoninen.

Sujuva suunnittelu- ja rakennusprosessi luo hyvän pohjan uuden talon taipaleelle, kun vältytään vääränlaisilta valinnoilta, turhilta kommelluksilta eikä mikään jää kesken – päästään siis keskittymään olennaiseen! Aikaa ja vaivaa säästyy, kun oman talon tai huvilan materiaalit, kalusteet ja kodinkoneet voi käydä valitsemassa ammattilaisten kuratoimasta valikoimasta. Tarjolla on kotimaista laatua kilpailukykyiseen hintaan.

Täällä voit tutustua tarkemmin Kontio Living -kokonaisuuteen

moderni hirsihuvila kontio living

Olisitko sinä valmis matkalle kohti unelmien hirsihuvilaa?  Löydä lähin Kontio-myyjä ja pyydä yhteydenottoa – siinä voi olla alku jollekin ihanalle!

Tässä jutussa esiteltyjen mallien lisäksi Kontiolta löytyy laaja valikoima moderneja hirsimökkejä ja -huviloita, tutustu täällä ja valitse oma suosikkisi! 

2 kommenttia sivuun “Unelmien modernit hirsihuvilat – eleetöntä kauneutta ja luonnonläheisyyttä

  1. Meillä on Kontio hirsimökki. Hyvin on viihdytty.
    7 tuuman hirrestä, laatu on kyllä ihan odotusten mukainen!

    1. Hei Markku,
      hyvä kuulla että olette viihtyneet! Mukavaa mökkikesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio