Keittiön uusi ilme pienellä budjetilla

Keittiön uusi ilme Värisilmän tapetilla

yhteistyossaTässä jutussa kerron, miten teimme keittiön tee-se-itse pintaremontin. Ja miten pienellä budjetilla saatiin uusi, todella raikas ilme keittiöömme! Keittiö on se huone, missä meillä käytännössä tapahtuu kaikki eläminen sekä oleminen. Pinnat kuluvat ja väkisinkin lapsiperheessä rapatessa sekä kokatessa roiskuu – etenkin seinille, joten silloin tällöin on seinämateriaalien päivityksen aika. Keittiön seinät saivat siis kyytiä!

Olimme jo aikaisemmin päättäneet, että keittiöstä täytyy saada turhat kaapit pois. Ajattelimme, että neljä yläkaapin poistaminen toisi keittiöön avaran ja kauniin näkymän. Aloimme tuolloin kaappien poiston yhteydessä maalaamaan seiniä, ja siinä yhteydessä päätimme ottaa keittiön toiselta seinältä pois vanhan, kellertävän, nurkasta rispaantuneen tapetin (alla olevassa kuvassa).

Tapetti oli sinänsä kaunis, mutta likaisen keltainen. Onneksi olimme taloa rakentaessa tehneet pohjatyöt hyvin, joten vanhan tapetin poisto sujui hyvin. Korostankin, että ”minkä taaksesi jätät, sen edestäsi löydät” – tämä pätee erityisesti tapetointiin!

keittiön pintaremontti

Mietimme tapettia ja pohdimme vaihtoehtoja, mitkä sopisivat keittiötilaan. Emme kuitenkaan halunneet ihan koko valkoista keittiötä, vaan aavituksen sävyä tapetin muodossa, hieman modernilla tavalla.

Muutos toi kaivatun raikkauden ja rakkauden tähän tapettiin ensi silmäyksellä! Valitsimme siis puhtaan harmaan Boråstaperin Borosan Easyup14 tapetin Värilmästä. Tapetti ei taita siniseen tai keltaiseen, ja kuviona on koiranputki, joka on varmasti tällä hetkellä yksi suosituimmista tapettikuoseista.

Borosan Easyaup 14 tapetti

Tapetin laitoimme keittiön takaseinälle ja se toimii siellä oikein hyvin luoden kauniin näkymän ja kehyksen. Pinnaltaan tapetti on kevyesti pestävä, joten roiskeet saa helposti pyyhittyä kostealla liinalla pois.

Useat tapetit voi tänä päivänä huoletta laittaa tiloihin, jossa vaaditaan hieman enemmän puhtaana pidolta tai altistus liikaantumiseen on suurempi. Pääset hyvin eteenpäin omassa pintaremontissa kysymällä asiantuntijalta neuvoja ja pyytämällä lisätietoa tapettien tarkemmista ominaisuuksista.

Borosan Easyaup 14 tapetti

Värisilmä

Värisilmä

Olen muutokseen todella tyytyväinen ja keittiö ei enää tunnu niin täyteen ahdetulta. Uusi tapetti on ihana raikastus keittiössämme. Pienellä panostuksella ja budjetillakin saa paljon aikaiseksi, kunhan asiat suunnittelee hyvin! Listaan vielä tähän alle, mitä kaikkea tämän keittiön uuden ilmeen loihtimiseen tarvittiin.

Keittiön tapetointitarvikkeet ja budjetti:

  • Boråstapeter Borosan EasyUp 14 tapetti, 3 rll (á hinta 30 eur/rll)
  • tapetinpoistoaine (vanhan tapetin poistoa varten, 15 eur)
  • tapettiliima (uuden tapetin kiinnittämiseen, 5 L 20 eur)
  • 2x nurkkalista (tapetin ja maalin välille, 20 eur)
  • seinätasoite (oli meillä valmiina kotona)
  • pohjamaali (valmiina kotona)

Kokonaisuudessaan budjetti pysyi alle 200 eur, joka oli ehdoton raja. Joten mielestäni ulkoisesti näin iso muutos hoitui pienellä rahalla.

Niksejä ja hyviä vinkkejä tapetointiin voit lukea täältä edellistä tapetointia koskevasta postauksestani, jossa laitoimme työhuoneeseen uskomattoman kauniin tapetin. Mahtavat valikoimat erilaisia tapetteja löydät Värisilmän nettisivuilta ja myymälöistä. 

Lisää Värisilmän ideakuvia ja idiksiä keittiön pintaremonttiin (oli kyse sitten keittiön kaakeleista tai tapeteista) löydät myös Etuovi.com Sisustuksen kuvagalleriassa tai sitten Värisilmän omasta verkkokaupasta!  

Mitähän seuravaaksi… no taas tiedossa pientä remppaa siellä ja täällä :)

Terkuin,

KatiKati

(14 Postausta)

Sisustuksen puoliammattilainen: bloggaava valokuvauksen harrastelija ja stailaaja. Kertoo ja miettii blogissaan sekä sisustukseen että asumiseen liittyviä unelmia ja haasteita. Kotona on myös aina jonkin pieni pintaremontti menossa. Kotimme on kuusi vuotta vanha kaksikerroksinen puutalo, jossa kanssani asustaa neljä miestä: mieheni ja kolme poikaa. Etuovi-blogin lisäksi löydät minut omasta blogistani Call It Home. Siellä touhuan ja kerron oman kotini vaiheista tai muista sisustukseen sekä elämään liittyvistä asioista. Tervetuloa seuraamaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät ovat merkattu *. Käytämme blogissamme kommenttien esimoderointia eli tarkastamme kommenttien sisällöt ennen niiden julkaisua.