Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Pukkilalta on tullut jälleen tänä keväänä upea laattamallisto ja se ihastuttaa tuttuun tapaan klassisuudellaan – mutta kuitenkin huomaan siinä olevan samalla paljon uutta! Laatoista löytyy nyt mm. betonipintoja, puukuoseja sekä uusia värejä ja muotoja.

Laattoja erilaisiin tiloihin löytyy uudesta mallistosta jokaiseen makuun ja menoon. Nyt vain pitää osata valita valita se ”oma juttu”! Laatoilla saa kotiinsa hyvinkin yksilöllisen ilmeen niin halutessaan – ja kukapa tätä ei tänä päivänä haluaisi – hieman oman näköistä. Nyt voit säväyttää väreillä tai käyttää hillittyjä sävyjä, kuitenkin muulla tavalla hyvinkin näyttävin laatoin sekä tekstuurein.

kuviollinen lattialaatta Pukkila

Kuva: Pukkila / Terracotta Cementina -laatta.

lattialaatta Curvytile Pukkila

Kuva: Pukkila / Curvytile -laatta.

Niin pitkään pinnalla ollut ”mustavalkoinen linja” laattojen valinnassa alkaa pikkuhiljaa väistyä uutuuksien tieltä. Tilalle ovat tulleet vähemmän kontrastia luovat ja pehmeämmät sävyt. Myös muotokieleltään laatat ovat saaneet pyöreyttä ja hieman ”etnisiä” muotoja, kuten yläpuolella kuvassa oleva Curvy Tile – laatta. Tämä on aivan upea liukuvin eri harmaan sävyin!

Paljon enemmän uskalletaan käyttää hyvinkin isoja laattoja, koska teknisesti kehittyneet tasoitteet ja lattiakaivotekniikka ovat mahdollistaneet sen myös märkätiloissa. Isoja aloja laatoitetaan marmorilla tai betonipintaa jäljittelevillä laatoilla. Kontrastia ja särmää tuovat suuret laatat, joilla tilaan saan loft-henkistä tyyliä sekä ylellisyyttä.

betoni lattialaatta Pukkila

Kuva: Pukkila / Reden laatat 

isot laatat lattiaan Pukkilalta

Kuva: Pukkila / Reden Laatat

Laattojen sopivuudesta eri tiloihin ja pintoihin kannattaa tietysti aina keskustella ammattilaisten kanssa ja tässä asiassa Pukkila on edelläkävijä. Pukkilan sivuilta ja myymälöistä saat tietoa laatoituksesta ja sopivista tuotteista, on sitten kyse mistä laatoitukseen liittyvästä asiasta hyvänsä.

Muodoltaan nyt pinnalla ovat myös ns. metrolaatat, jotka ovat kapeita suorakaiteen mallisia. Nämä laatat ovat suosiossa kylpyhuoneiden seinillä ja keittiöissä, missä niitä ladotaan tiililadontaan isoina pintoina, kuten kuvassa alla.

metrolaatat kylpyhuoneessa

Kuva: Pukkila/ Lumo & Natura -laatat 

Hexagonlaatat eli kennolaatat ovat suosittuja myös ja uskonkin, että niillä tullaan laatoittamaan pintoja tänä vuonna paljon. Laattojen muodoissa on myös kivaa uutta kulmaa ja ne voivat näyttää hieman ”venytetyiltä kennolaatoilta”  ja tämä onkin laattamaailman yksi nouseva trendi.

trendikkäät hexagon laatat

Kuva: Pukkila /Factory Hexagon-laatat

puukuosi hexagon lattialaatoissa

Kuva: Pukkila / Hexawood laatta

Ja onneksi tosiaan myös värit ovat palanneet! Sävyillä voi leikkiä ja saada kauniisti korostettua tilaa yksilölliseksi. Voit laatoittaa lattiaan ”maton” tai rajata alueita käyttötarkoituksen tai toiminnallisuuden mukaan vaikka eri väristen laattojen avulla (kuten alla olevassa kuvassa). Pukkilan hurmaava Terracotta -sarja on houkutteleva juuri tällaiseen tarkoitukseen ja tekee lattiasta taatusti katseen vangitsijan tilassa kuin tilassa!

makuuhuoneen matto lattialaatoilla

Kuva: Pukkila / Terracotta -laatta

Kuten alussa mainitsinkin, laattojen valinta näyttää olevan vaikein vaihe 🙂 Minä inspiroiduin tästä jo sen verran, että mittailen kodinhoitohuoneen laattamenekkiä.

Jos etsit ihania laattaideoita keittiöön, lattiaan ja kylpyhuoneeseen, niin käy kurkkimassa Pukkilan sivut ja uutuuskuvasto 2016.

Toivottavasti inspiroiduit näistä esille nostamistani ideoista!

Laatoitustoive-terveisin,
Kati

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio